De ultra linkse Anti Fascistische Actie, AFA – of Antifa zoals ze in andere landen dan Nederland worden genoemd – zal in de Verenigde Staten als terroristische organisatie worden geclassificeerd. Dat maakt president Donald Trump op Twitter bekend.

Antifa heeft in in verschillende West-Europese landen lange tijd min of meer passieve steun gehad van grote delen van het establishment, vooral onder journalisten.

Maar in de VS kan voor de gewelddadige groepering de pendel nu aan de andere kant zijn hoogste punt hebben bereikt.

“De Verenigde Staten zullen Antifa classificeren als een terroristische organisatie”, schreef Donald Trump op Twitter op zondagavond Europese tijd.

In andere berichten beschuldigt Trump “Antifa-geleide anarchisten” van het spelen van een sleutelrol tijdens de gewelddadige verwoestingen van Minneapolis.

Ook in de Verenigde Staten heeft Antifa, die begon te groeien nadat Trump tot president was gekozen, publieke steun gekregen – niet in de laatste plaats onder journalisten.

Zo gaat Trump social media dwingen om te stoppen met censureren

  Beelden van terreuraanslag in Boulder
Vorig artikelBen je klaar voor de economische ineenstorting?
Volgend artikelPolitie rijdt in op een bende relschoppers in New York
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Antifa of ook wel AFA, is de uitvoerende agressieve tak van het linkse proletariaat.
  Het wordt helaas breed maatschappelijk geaccepteerd. Voor de tweede WO had men ook groeperingen welke zich in bruine kledij manifesteerde. De ontwikkelingen bespaar ik u.
  Die zijn algemeen bekend. Dit fenomeen is zeer gevaarlijk, het ondermijnd de rechtstaat in optima forma. Het is een zeer agressieve linkse groepering met een niet gewenste onbehoorlijke linkse ideologie. Dit moet net wat Trump doet, aan banden worden gelegen.

 2. Paar jaarterug werd Hamburg aangevallen. Matuurlijk meldde de media maar een fractie van de schade. Dat zat zo: er is een verzekering tegen rellen en oorlogsschade; maar die is heel duur. De meeste winkels/bedrijven hebben die niet.De claims op die verzekring werd geacht de “totale schade “te zijn.

  maar ik begrijpde lokale politie niet;ditwas een lijnrechte invasie.
  Daar moet het legermet automatische wapens tegenover staan.

  Dan: de meeste kwamen per trein. Die treinen kunnen in hetmidden van nergens stoppen, opgewacht door leger; en het tuig arresteren voordat ze schade kunnen doen.

  Maar allez; ageren tegen een demo vanPegida is makkelijker…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in