Antiracisme-manie wordt steeds krankzinniger: deze bikinifoto “eigent zich vreemde cultuur toe”

7

Nadat de collectie van een online shop vorig jaar veel discussie veroorzaakte, staat het “incident” nu weer in de schijnwerpers, want het is een voorbeeld van veel van dit soort “gevallen”, meldt yahoo!style.

De Australische mode-influencer Jade Tunchy poseert in 2018 in een margarita bikinitop van Marli, foto via Instagram

Als je begin 2019 op Instagram was, ben je wellicht een merk tegengekomen dat Shop Marli heet. Het merk werd gehypet door meerdere Australische zogeheten influencers en realitysterren zoals onder meer Jadé Tuncdoruk (beter bekend als Jade Tunchy – zie foto hiernaast) en “Bachelor” kandidaat Cass Wood. Er was een assortiment bikini’s, sportkleding en accessoires verkrijgbaar in de kleuren rood, geel en groen.

Het betreffende modemerk werd onder andere gepromoot door de Australische influencer Madi Edwards, die in een interview in 2018 zei dat haar kleurkeuze was geïnspireerd door het “kleurrijke palet van bloemen en het groen van eilanden”. Ze bedacht de naam door haar naam te combineren met “veel verschillende eilanden”, zo meldt de moderedactie van yahoo!style verder.

Plotseling nu, na de wereldwijd geënsceneerde Black-Lives-Matter rellen, komt dit merk ook onder vuur te liggen van de antiblanke deugnazi.

De beschuldiging: culturele toe-eigening door “machtsdynamiek” en alleen blanke modellen

Unsermitteleuropa meldt dat de collectie Shipwreck Collection heet en Marli de kleuren gebruikte van de Afrikaanse staat Mali, die ook staan voor de Rastafariaanse marijuanareligie, die beroemd werd gemaakt door zanger Bob Marley. De kleding werd echter gedragen door een groep van uitsluitend blanke Instagram-modellen.

Dr. Shameem Black van het Institute for Gender, Media and Cultural Studies van de Australian National University zegt dat voorbeelden zoals Shop Marli bijzonder veelzeggend zijn. Volgens haar weerspiegelen ze de machtsdynamiek tussen de culturen. Deze machtsverhoudingen zouden ook duidelijk worden aangetoond door dergelijke “gevallen”.

“Er mag dan wel iets uit één cultuur zijn dat trendy is en waar iedereen van houdt, maar mensen die tot dat deel van de wereld behoren, worden vaak anders behandeld, gediscrimineerd of zelfs slachtoffer van geweld. Het concept van culturele toe-eigening vestigt de aandacht op dit soort onevenwichtigheden.”

Universitair wetenschap mist “sociaal-cultureel plan”

  Hoe de komende wereldwijde hongersnood in Rusland wordt gemeld

Dr. Benjamin Nickl, onderzoeker cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Sydney, voegt het bovenstaande daaraan nog toe. De universiteitsonderzoeker zegt dat Marli een goed voorbeeld is van hoe cultuur commercieel kan worden gebruikt zonder er diepgaand mee om te gaan. Hij noemt het Australische merk Clothing the Gap als tegenvoorbeeld. Dit is een inheems label dat mode verkoopt die geïnspireerd is op de Aboriginal cultuur. Het doel is om bewustzijn te creëren en hun cultuur te vieren. “Marli lijkt geen sociaal-cultureel plan te hebben zoals Clothing the Gap”, zegt Nickl, die de herrie als volgt uitlegt:

“Dit kan het verschil maken tussen modeproducties die voor waarden staan en eenvoudige toe-eigening om snel geld te verdienen… Marli gebruikt de kleuren van de Malinese vlag, wat verwijst naar de naam van Bob Marley, maar ook naar de reggae en Rastafari cultuur. Op deze manier wordt een lifestylemerk gecreëerd door middel van kopiëren en plakken dat niet verwijst naar de authentieke context of originelen.”

De universiteitsprofessor toont “houding”. De houding die de twee racistische vrouwen op de onderstaande afbeelding uiten, is daarentegen zeker populairder bij mannen met een normale instelling.

via Instagram

Feminisme, media en cultuurmarxisme

Vorig artikelNieuwe linkse trend – baby’s weggooien
Volgend artikelDuitse minister: Anticoronavirus-maatregelen zullen aanzienlijk ernstiger gevolgen hebben dan de ziekte zelf
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Kunnen we niet gewoon weer tieten zien?
  Al dat verstop onder lapjes, lapje voor het kruis, lapje voor de borsten, lapje voor de mond…..lapje voor het hele persoon op tochtgat ter hoogte van de ogen na….ik wil stijve tepels, schaamlippen die je naam roepen, ik wil een zonnebril met roze glazen….

  Strand = verplicht naakt. In naam van moeder natuur en het menselijk lichaam als tempel van het leven.

  En ja, ik ben ook tegen, die hersenspoeling van dat rasta gebeuren moet maar eens stoppen, rasta is synoniem voor verkrachter met zwart motorpak en luizenberg op de kop….op een gegeven moment heb je er genoeg van.

  #rastaopjevoorstebumper

 2. Mag ik als BLANKE nog Bob Marley muziek draaien, terwijl ik geen rasta aanhanger ben of daar vandaan kom?
  Of naar oude neger muziek luisteren die hun oorsprong in Afrika of een slaventijd hebben.
  Is B.B. King nog wel veilig in mijn platen collectie of moet ik daar ook maar afstand van doen.

 3. Hypocrisie van de bovenste plank. Of minstens eenzijdigheid. Kneden en smeden. In deze vanwege een casus stringkinies & kleurtjes; straks vanwege burka’s; baarden en jurken voor mannen. Sociaal Cultureel Plan, indeed. Heel creatief, dat wel.

 4. Die idioten die kritiek opdie blanke meiden hebben komen kennelijk veel te kort.
  Maar die foto’s en die actie om die lijn te promoten: succes!.
  Prachtige meiden; maar idd; het was niet lang geleden of alles wasop strand topless.

  verpest door moslims en andere idioten; nu zijn er al buurten waar een normale meid niet eens in mini kan lopen.
  ——————————————–
  Tja, en wat is de basis van die kritiek? Doodgewone jalouzie.
  Meeste zwarten zijn zo vet als zeugen en lelijker dan de nacht.
  En wat moslims betreft: een strandshow in boerka’s? met de kijkspleet in de vorm van een vagina wellicht?

 5. En als je foto nou eens goed bekijkt: cultuur toe-eigenen? Nee hoor; is al eigen cultuur;de blanke cultuur.
  Is dat een reden voor zwarten en moslims om jaloers op te zijn?

  REKEN MAAR VAN YES!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in