https://www.needpix.com/photo/336284/

In Israël en de Gazastrook vonden twee rampen na elkaar plaats: een Hamas-aanval op de Joodse staat – met talrijke burgerslachtoffers, waaronder gijzelingen – en de vergeldingsaanvallen van Israël op de Gazastrook, die veel wreder waren en veel meer burgerslachtoffers maakten, voornamelijk vrouwen en kinderen. De grondoperatie van de IDF heeft de situatie nog rampzaliger gemaakt en het aantal doden – waaronder kinderen, vrouwen en ouderen – is gestegen tot onvoorstelbare hoogten, schrijft Alexander Dugin.

Beide zijn grove schendingen van de mensenrechten en misdaden tegen de mensheid, en kunnen op geen enkele manier worden gerechtvaardigd. De principes van lex talionis (‘oog om oog’) die Israël toepaste, leidden echter tot een daadwerkelijke genocide op de bevolking van de Gazastrook, die al gedwongen was om in de monsterlijke omstandigheden van een concentratiekamp te leven. Hamas pleegde een terreurdaad; Israël reageerde met een daad van genocide. Beiden hebben zich buiten de wet en aanvaardbare, humane methoden geplaatst om politieke conflicten op te lossen.

Maar dan begint de geopolitiek. Hoewel de schaal van Israëls misdaad veel groter is, hangt de beoordeling van wat er in de Gazastrook gebeurt daar niet van af, maar van diepere geopolitieke regelmatigheden. Laten we deze los zien van het morele aspect van het probleem.

De bestaande wereldorde is tijdelijk. Op dit moment vindt er een verschuiving plaats van een unipolaire wereld (ontstaan na de ineenstorting van de USSR en de ontmanteling van het Sovjetblok) naar een multipolaire wereld. De polen van de multipolaire wereld beginnen zich al duidelijk af te tekenen. Dit zijn Rusland, China, de islamitische wereld en India, met Afrika en Latijns-Amerika in aantocht. In wezen zijn dit volledig onafhankelijke beschavingen. De belangrijkste zijn vertegenwoordigd in BRICS, dat – vooral na de top van 2023 in Johannesburg – al deze beschavingen verenigt (de toetreding van Saoedi-Arabië, Iran en Egypte betekent de aanwezigheid van belangrijke landen uit de islamitische wereld; Ethiopië versterkt de Afrikaanse factor en Argentinië vult de kern van Zuid-Amerikaanse landen aan). De multipolaire wereld versterkt zijn positie elke dag. De westerse hegemonie verzwakt.

  Waarom gaan Israël en het Westen samen ten onder?

Het globalistische leiderschap van het Westen, en in de eerste plaats van de VS, probeert echter koste wat het kost de unipolariteit te behouden en dringt aan op zijn volledige militaire, politieke, economische, culturele en ideologische dominantie. Dit is de belangrijkste tegenstelling van ons tijdperk: de escalatie van de confrontatie tussen unipolariteit en multipolariteit. In deze context moeten de belangrijkste conflicten en processen van de wereldpolitiek worden bekeken.

Het is precies het verlangen om het soevereine Rusland te verzwakken dat zich opnieuw als een onafhankelijke pool doet gelden, dat het conflict in Oekraïne verklaart.

Tegelijkertijd realiseert ons land zich terdege dat het niet één van de twee polen kan zijn, zoals het geval was tijdens het Sovjettijdperk. Er komen nieuwe beschavingen op – en Rusland ziet in hen bondgenoten en partners in echte en rechtvaardige multipolariteit. De wereld heeft zich dit nog niet gerealiseerd, maar geleidelijk groeit en versterkt zich een multipolair bewustzijn.

Hetzelfde geldt voor de kwestie Taiwan, dat de volgende frontlinie tussen unipolariteit en multipolariteit zou kunnen worden (en ooit zal worden) – deze keer in het gebied van de Stille Oceaan.

…als we de essentie begrijpen van de strategie van degenen die wanhopig in doodsnood proberen de unipolaire wereld en de Westerse hegemonie te redden, kunnen we bewust een alternatief model van verzet daartegen opbouwen en vol vertrouwen en collectief toewerken naar de creatie van een multipolaire wereld.

Maar de gebeurtenissen in Israël, de Hamas-aanval en de vergeldingsgenocide op Palestijnen door Israël hebben een andere frontlijn geopend. Nu is het Westen, door zijn onvoorwaardelijke en eenzijdige, vooringenomen (zoals in Oekraïne) steun aan Israël, ondanks de gruwelijke aard van de misdaden van de IDF tegen de burgerbevolking van de Gazastrook, een fase van confrontatie met de hele islamitische wereld ingegaan. Er is dus een andere pool op de voorgrond getreden – de islamitische. In het licht van wat Israël doet in de Gazastrook en in de rest van de Palestijnse gebieden, en gezien het onrecht dat de bevolking van Palestina in het verleden is aangedaan, verdreven in getto’s en reservaten op hun eigen land, kan de islamitische wereld niet anders dan haar eenheid realiseren.

  Netanyahu wilde Hamas "laten instorten". Deze oorlog kan Israël doen instorten

De Palestijnse zaak verenigt vandaag zowel soennieten als sjiieten, Turken en Iraniërs, en tegengestelde partijen in interne conflicten in Jemen, Syrië, Irak of Libië. Het gaat moslims in Pakistan, Indonesië, Maleisië en Bangladesh rechtstreeks aan. Het laat moslims in de VS en Europa, in Rusland of in Afrika niet onverschillig. En natuurlijk zijn de Palestijnen van Gaza en de Westelijke Jordaanoever, ondanks politieke verschillen, vandaag de dag verenigd in hun strijd voor waardigheid.

In de afgelopen decennia zijn de VS erin geslaagd om de consolidatie van moslims rond de Palestijnse kwestie uit te vlakken, hen in groepen te verdelen en hen door middel van geweld en sluwheid te dwingen om de betrekkingen met Israël te normaliseren. Maar al dit beleid is de afgelopen maand in duigen gevallen. Ondubbelzinnige steun voor Israël, zelfs na wat het al heeft gedaan in de Gazastrook voor de ogen van de hele mensheid, dwingt de islamitische wereld om over interne tegenstellingen heen te stappen en de directe confrontatie met het Westen aan te gaan.

Israël is, net als Oekraïne, slechts een proxy van de Westerse hegemonie, zelfverzekerd en wreed, die niet terugdeinst voor misdaden, racistische toespraken en acties, maar het probleem zit niet in hen. Het zijn gewoon instrumenten van de grote geopolitiek – de geopolitiek van een unipolaire wereld. Dit werd onlangs expliciet gezegd door de president van Rusland toen hij sprak over de spinnen die een wereldwijd web van vijandschap en tweedracht weven. Hij verwees precies naar de globalisten en hun koloniale tactiek van ‘verdeel en heers’. Maar als we de essentie begrijpen van de strategie van degenen die wanhopig in doodsnood proberen de unipolaire wereld en de westerse hegemonie te redden, kunnen we bewust een alternatief model van verzet ertegen opbouwen en vol vertrouwen en collectief toewerken naar de creatie van een multipolaire wereld.

  Hoe Israël in een val trapte

Het conflict in de Gazastrook (en in bredere zin in Palestina als geheel) is een directe uitdaging voor de hele islamitische wereld, niet voor een afzonderlijk volk – en zelfs niet voor Arabieren. In wezen is het Westen een oorlog begonnen met de Islam zelf. Dit wordt goed begrepen door bijna alle leiders: van Salman bin Abdulaziz Al Saud tot Erdogan, van Ayatollah Khamenei tot het leiderschap van Pakistan, van Tunesië tot Bahrein, van Salafisten en Wahhabisten tot Sjiieten en Soefi’s. Politieke tegenstanders in Palestina zelf, in Syrië, Libië en Libanon, evenals sjiieten en soennieten, moeten nu hun waardigheid verdedigen en bewijzen dat moslims een onafhankelijke soevereine beschaving zijn die een dergelijke behandeling niet zal toestaan.

Erdogan dreigde het Westen met de Jihad en herinnerde aan de kruistochten. Dit is een zeer ongelukkige vergelijking. Het moderne globalistische Westen heeft niets gemeen met de christelijke beschaving. Vele eeuwen geleden heeft het Westen de banden met de christelijke cultuur verbroken en de kant gekozen van materialisme, atheïsme en individualisme. Het christendom heeft niets gemeen met de materiële wetenschap, met zijn sociale en economische systeem van pure hebzucht, met het legaliseren van perversies en het uitroepen van pathologie als de norm, met de bereidheid om over te stappen naar een post-menselijk bestaan. Het moderne Westen is een antichristelijk fenomeen en het draagt geen kruis met zich mee of op zich. Israël – een joodse en seculiere westerse staat – heeft ook niets met het christendom te maken. Daarom, als de moslimwereld in botsing komt met het Westen, zal het niet zijn als met de beschaving van Christus, maar als met de beschaving van de antichrist – Dajjal.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Dood aan de christenen!” Christenen in Israël door extreme Joden aangevallenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen zwangere Oekraïense vrouwelijke soldaat werd krijgsgevangen genomen door Russische soldaten
Volgend artikelWHO-directeur-generaal klaagt over online “samenzweringstheorieën” over WHO-pandemieverdrag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Dit artikel gaat erin bij mij als een stichtelijk woord bij een ouderling

  De VS worden aangevallen: Amerikaanse militaire operatie in het Midden-Oosten – de eerste verliezen en de escalatie van het conflict
  De VS lijden verliezen terwijl ze proberen pro-Iraanse groepen in bedwang te houden

  Het Amerikaanse plan om pro-Iraanse groepen in het Midden-Oosten in bedwang te houden was niet zo eenvoudig als het aanvankelijk leek. De Amerikaanse strijdkrachten hebben hun eerste verliezen al geleden.

  Toen de Verenigde Staten zagen hoe de situatie tussen Israël en de Gazastrook zich ontwikkelde, vonden ze het onaanvaardbaar dat verschillende paramilitaire groepen zich in de oorlog tegen Tel Aviv mengden. Een aanvalsgroep voor vliegdekschepen werd naar het oostelijke Middellandse Zeegebied gestuurd om Israël te steunen en een mogelijke Iraanse aanval af te slaan. Maar niet alles verliep zo soepel. >>>

  https://voennoedelo.com/posts/id52545-zachatki-esche-odnoj-provalnoj-voennoj-operatsii-ssha

 2. Met het laatste deel van het verhaal ben ik het niet meer eens.
  Het unipolaire westen wordt wel degelijk vergeleken met de blanke christenen.
  De moslims word een worst voorgehouden, jullie gaan deze ratten eindelijk eens vernietigen.
  Zo komt de vernietiging van vs en europa uit de hoek van de islam, niet de criminele organisaties zijn het allemaal schuld.
  Als kers op de taart zullen de neocons hun steentje bijdragen en de Bom laten vallen.
  Heel legitiem, ‘onze’ wereld wordt bedreigd in haar bestaan.
  Wat zie ik niet goed?

  • Ik begrijp uw opmerking over het laatste deel. De Kerk is daar schuldig aan. Er is een groot verschil tussen het Christendom en de Kerk. De laatste heeft zich ingelaten met en meegeheuld met de geldwisselaars die Jezus verontwaardigd uit de tempel heeft gejaagd.
   Blijft wel zo dat alle anderen het Christendom en de huichelaars van Het Westen vereenzelvigen door hun moraliteit als een elastiek. Vijfhonded jaar geleden zei de indiaan al; “de blanke man heeft een gespleten tong”.

   • Lepoudre Luc
    november 13, 2023 Bij 16:20
    Dankjewel.
    Jij hebt het beter omschreven.
    Mijn vertrouwen en mijn leven zijn gebaseerd op het nieuwe verbond.
    Niet de kerk zoals zij zich nu durft te laten zien.
    Kijk maar eens naar de paus zijn beschikking over een Amerikaanse bisschop.
    Deze bisschop wilt geen transgender in een rokje aan een paal op het priesterkoor.
    Hij wijst die regenboog club de deur.
    Nu zegt de kerkvorst, de bisschop moet weg…
    Daar staat de kerk voor, niet persé de christen.

  • Dat klopt.
   Daarom staat er ‘onze’
   Maar voor de moslims is dit wel degelijk een buitenkans om het zionistische regime tegelijk met de blanke christenen te vernietigen.
   Feit geen angst.
   Wat zie ik verkeerd?

   • Ik ben een Christen >de grootste christen vervolging komt nog, wereldwijd.
    Merkteken van het beest (zondagswet) dan > 7 laatste plagen>dag Islam.
    Jezus komt=einde wereld

 3. Verdeel en heers. Zet iedereen tegen elkaar op. Verdien grof geld aan die oorlog.

  Nog steeds de Rothschilds dus……maar zijn die het grootste probleem in deze?

  Een tijdje terug sloegen die fanaten elkaar de hersens in met een assegaai en een roestig kromzwaard……….en daar heb je goed last van als je er naast woont. Doe daar maar eens wat aan zonder je tot dat niveau te verlagen.

  Een narcistische agressieve klootzak is een narcistische agressieve klootzak, en in hun stupide onwetendheid zijn ze makkelijk inzetbaar als moordend legertje.

  Is het ooit anders geweest?…….” It’s the universal soldier “……..

  Hoe blijf je uit die vuiligheid?…….en ja……ik noem iedere narcistische agressieve klootzak een narcistische agressieve klootzak, om dat hij bereid is een ander te doden omwille van zijn grote gelijk………een gelijk wat keurig wordt aangestuurd door het tuig in een driedelig kostuum met een pijl die naar hun pik wijst.

  Ik heb er geen antwoord op. Geen antwoord op stompzinnige giftige agressie…….en ik wil ook niet meer mee in wat er allemaal zou kunnen gebeuren als ik er tegenover kom te staan.

  Mensen zijn wonderlijke wezens. Dat is mij glashelder inmiddels…….en ook dat er een heleboel goedwillende mensen zijn. Ik kom ze zat tegen, maar ze lopen er meestal niet zo mee te koop.
  Dat getuigt van inzicht.
  Iets wat bij de schreeuwers ontbreekt.

  Op het moment dat je bereid bent om geweld te gebruiken naar een ander om je grote gelijk te halen…….off je nou een mohammedaan, een christen, jood of voetbalsupporter bent ……… een narcistische agressieve klootzak is een narcistische agressieve klootzak, en de verpakking interesseert me geen hol.

  In de oude geschriften is dit tijdperk voorspelt…..en er was iets met bokken en schapen………en er stomweg van uitgaan dat wij uniek zijn in dit universum, dus deze aardbol naar de klote kunnen helpen, zoals dat zo’n leuk spelletje lijkt te zijn,…….wel…….dat getuigd van een grote arrogantie en een navenante blindheid.

  Die scheiding van bokken en schapen komt wel…….en is (in verhouding ) dichtbij.

  Eerst massaal wakker worden.

 4. Het neokoloniale westen is ten einde en wordt steeds meer in de hoek gedrukt. Met wat slap machtsvertoon met achterhaalde militaire middelen, probeert men nog steeds de indruk te wekken dat men de baas is in de wereld en dat iedereen hen moet gehoorzamen en hun grondstoffen tegen een bodemprijs moeten afstaan. Maar de multipolaire wereld is wakker geworden en vecht terug. De moslims pikken het ook niet langer en verzetten zich steeds heviger, met hun via massa-immigratie troepen al verspreidt in de westerse wereld, hebben we de nieuwe vijand aan de voordeur staan. dus dat kan nog gezellig worden de komende jaren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in