Op 11 september ging een video viraal op verschillende social netwerken en instant messengers, waarin te zien is hoe een Oekraïense vrouwelijke soldaat gevangen wordt genomen door Russische soldaten. Als de Russen dichterbij komen, schreeuwt een bange vrouw: “Sla me niet, ik ben zwanger.” De vrouw zei ook dat haar medesoldaten haar in de steek hadden gelaten, schrijft Timoschuk.

Backup:

De meningen van lezers over deze zaak zijn verdeeld. Gebruikers van Oekraïense sociale netwerken zeiden voor het grootste deel dat dit nep was, gefilmd door Russische propagandisten. En het doel van de video is om het gevallen moreel van hun soldaten op te vijzelen tegen de achtergrond van kleine successen aan het front. De Russen daarentegen steunden deze video.

In dit verband wil ik echter niet de aandacht vestigen op de zoveelste informatieve reden om Oekraïners en Russen te beschimpen, maar op de essentie van de situatie zelf. Onlangs publiceerde een aantal grote buitenlandse publicaties over het personeelstekort bij de strijdkrachten van Oekraïne en het begin van de rekrutering van vrouwen en tieners. Met name de Amerikaanse publicatie The New York Times publiceerde materiaal over de deelname van vrouwen aan gevechten in het zuidoosten van Oekraïne.

Zelfs als de westerse media, die het meest loyaal zijn aan Oekraïne, dergelijk nieuws schrijven, dan wordt deze situatie echt problematisch.

  Sancties gaan de Westerse burgerij meer pijn doen dan Rusland, waarschuwt Duitse econoom

Voorheen waren vrouwen in de strijdkrachten van Oekraïne onderworpen aan een aantal beperkingen. Ze mochten de posities van schutters, commandanten van gevechtsvoertuigen en sluipschutters niet bekleden. Deze beperkingen zijn nu opgeheven. Daarnaast is de leeftijdsgrens verhoogd van 40 naar 60 jaar.

Tegen de achtergrond van verklaringen over beperkingen op het verlaten van het land voor jongens van 14 jaar en ouder, ziet de situatie er beangstigend uit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFlagellantisme is het nieuwe politieke ritueel
Volgend artikelAlexander Dugin: Het Westen heeft de islam tot zijn vijand gemaakt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Beste,
  Of het verhaal nep is of niet maakt weinig uit, alhoewel.
  Wat me al decennia stoort is dat vrouwen niet in het leger moeten gaan vechten en ook
  niet bij de politie moeten gaan.
  En dan zeker niet als ze zwanger is, waar is die mevrouw haar verstand om te gaan vechten
  als ze zwanger is? Ik beklaag die kleine als je in zo een gezin (als er dat al is) wordt opgevoed.
  Sorry hè.
  Dat is trouwens 1 van de “Westerse” problemen” nl. de eis van overal evenveel mannen als vrouwen aan te nemen. “Ken uw plaats” zou wijlen ons moeder zeggen, en ze heeft groot gelijk.

  • Ze is waarschijnlijk zo gehersenspoeld dat ze haar overleden man/ soldaat moet gaan wreken op het slagveld, zoals een tijd geleden hier op dit blog bericht werd.
   Wraak is een middel dat gezond verstand uitschakelt.

  • Was het niet zo dat iedereen, mannen, vrouwen en jongeren werden opgeroepen om “hun land” te verdedigen, terwijl al vanaf de start van de oorlog voor de regering duidelijk was hoe het zat en wie er zou winnen? Of zouden die ook nog voor de gek zijn gehouden. Nou ja Elensky (als toneelspeler stond hij altijd al graag in de aandacht), echtgenote en verdere familie hebben er zo goed aan verdiend dat ze verschillende luxe huizen en andere goederen hebben kunnen kopen.

 2. …het voordeel is dat ze niet NOG zwangerder kan raken….tussen de soldaten …Toch? Ik weet dat het wijf onvriendelijk is ,wat maakt het trouwens nog uit in een wereld die totaal naar de kloten is ?

  • Moeten we dan ook maar verruwen omdat anderen schoftig gedrag vertonen? Het is al erg genoeg wat er wereldwijd speelt en waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. Laten we proberen om het zelf niet nog erger voor anderen en voor onszelf te maken.
   Soms best lastig, dat snap ik ook wel, maar het helpt niets te veranderen.

   • Een laagje beschaving dat steeds dunner wordt met daaronder, hypocrisie, valse verontwaardiging, corruptie tot en met, ongezien egoisme en afgunst en pure al dan niet verdoken decadentie in t algemeen…. ‘Mooi man, t leven dat is een groot feest’, zong ooit iemand 30 jaar geleden of zo ….dat waren toen inderdaad nog mooie tijden zeker als je vergelijkt met de rottende mesthoop waarop we nu zitten….

    • Ja Patrick, dat waren mooie tijden, omdat we nog niet wisten wat ons te wachten stond. Gelukkig kunnen we die herinneringen koesteren en ons aan laven als het leven even te zwaar wordt.

     • Klien november 13, 2023 Bij 23:56

      Helemaal met je eens Klien.
      Jaren 70 welvaart was ongekend.
      Jaren 80 iers,minder,maar wel veel vrijheid.
      Jaren 90 Paars beleid,maar gabbertijd he?
      Jaren 00,de tijd dat beknotting echt toeslaat.

 3. Mocht het een russische vrouwelijke militair zijn geweest hingen haar ingewanden later aan de boom…..de nazi-oekris zijn erger dan beesten…..gelukkig zien we hoe de russen steeds MENS blijven …..

 4. Zinloos al dat geweld om de elite te bevredigen en hoeveel doden moeten er nog vallen naast die mannen en vrouwen, ja ongeboren baby’s.
  Hoe laag kan een mens zinken?

  • We have seen only the top of the pyramid . What is really going on in the world ,you would not be able to dream up. Uou worst nightmares are still soft in regard of the realities

 5. Toch opmerkelijk hoe men reageert op niet bewezen items. Een klein stukje video kan escaleren in een enorme hetze richting de andere partij dan die men aanhangt. De propaganda speelt hier een zeer grote rol. De media is voor een enorm deel medeplichtig en wordt meestal ‘buiten schot’ (what’s in a name) gehouden. Zie de hypocriete en staatsafhankelijke media en vergelijk het met de onafhankelijke (vaak particuliere) infobronnen.

  • Skydisc1, het woord ‘media’ is uit de tijd. Vanaf nu is de correcte schrijfwijze: ‘merdia’, in combinatie van media en het Franse woord ‘merde’ (STRONT). 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in