De stad Bakhmut (ook bekend als Artyomovsk) blijft een van de bloedigste slagvelden aan het Oekraïense front. Het recente bezoek van de Oekraïense president Zelensky aan de Oekraïense stellingen in de door oorlog verscheurde stad was een belangrijke mediacampagne die een reactie was op de golf van berichten van Oekraïense media en internationale MSM over de zware verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne in het gebied. Nadat de foto’s van Zelensky die van gewonde soldaten in de krantenkoppen hadden vervangen, vergaten de mainstream media Bakhmut. De situatie in de stad verandert echter niet, bericht Southfront.org.

De nieuwe beelden uit het gebied bevestigen dat de Oekraïense eenheden zware verliezen blijven lijden. Oekraïense militairen richten zich tot de politieke en militaire functionarissen in Kiev en klagen over de benarde situatie van de Oekraïense troepen.

Klik voor groot

Oekraïners richtten zich tot de Zalensky en toonden de lichamen van dode soldaten. De video toont het overbrengen van de lijken van Oekraïense strijders van het front:

De strijd om Bakhmut is al maanden aan de gang. De stad wordt sinds mei 2022 door Russische artillerie beschoten, toen de Oekraïense strijdkrachten (AFU) gedwongen werd Popasnaya te verlaten en hun posities bij Bakhmut te versterken. Door de Oekraïense terugtrekking konden de Russische militairen oprukken en de controle krijgen over de snelweg Bakhmut-Lisichansk. De gevechten om de weg Konstantinovka-Bakhmut begonnen. Hierdoor bereikten Russische troepen de buitenwijken van Bakhmut. In augustus braken de gevechten om de stad uit.

Tot dusver zijn Russische Wagner-strijders opgerukt naar de oostelijke rand van de stad. Na de dweiloperatie in het industriegebied vernietigen de Russische PMC’s Oekraïense stellingen in de straten.

  Zelensky's toekomstperspectieven worden steeds somberder

Gevechten in de Patrice Lumumba-straat en de Fedor Maksimenko-straat:

Straatgevechten:

Russische artillerie beschoot een groep Oekraïense soldaten in het gebied bij Bakhmut. Oekraïense militairen die de aanval overleefden ontsnapten van het slagveld, hun dode en gewonde kameraden achterlatend:

Russische T-80 tank vernietigt Oekraïens verdedigingsbolwerk aan de rand van Bakhmut:

Ten zuiden van Bakhmut hebben Wagner-strijders Kurdyumovka ingenomen en bestormen ze Kleshcheyevka. Ze hebben geen haast om de zwaar versterkte Oekraïense bolwerken in Bakhmut te bestormen en zetten hun opmars naar het westen voort, waarbij ze de stad langzaam omsingelen. Het hoofd van de Wagner Group heeft eerder verklaard dat de Russische troepen er niet op uit zijn om de zwaar versterkte stad Bakhmut te bestormen, maar om Oekraïense eenheden daar te vernietigen.

Schoten op de posities van de 17e Tankbrigade van de Oekraïense strijdkrachten, die enorme verliezen lijdt in het gebied van Bakhmut:

Oekraïense “handgemaakte” MLRS die zich verbergen in woonwijken is nog een reden waarom de nederzettingen in de Donbass bijna vernietigd zijn door de gevechten. De video is naar verluidt gemaakt in de omgeving van Bakhmut:

Er wordt gevochten aan de zuidelijke rand van Bakhmut in de stad Opytnoe. Volgens enkele recente berichten zijn Russische strijders Bakhmut al vanuit zuidelijke richting binnengedrongen en zijn er gevechten uitgebroken op straat. Het hoofd van de PMC van Wagner heeft de berichten echter niet bevestigd. De heer Prigozhin beweerde dat zijn strijders eerst hun posities in nieuw veroverde nederzettingen veiligstellen en pas over enkele dagen officieel hun controle verklaren. Op hun beurt proberen Oekraïense troepen een tegenaanval in het dorp uit te voeren, maar zonder noemenswaardig succes.

  De zevende in de VS vervaardigde HIMARS raketartilleriesysteem in Oekraïne vernietigd

Buitenlandse huurlingen in de omgeving van Bakhmut:

Leden van het Oekraïense nazi-bataljon Aidar houden hun posities vast in woongebouwen aan de Shkolnaya-straat in Opytnoe en verzamelen gepantserde voertuigen in dit deel van het dorp. Tijdens het recente offensief van de aanvalsgroepen van Wagner hebben zij twee vestingswerken van de AFU onder controle gekregen:

Aan de noordelijke rand van Bakhmut bestormen Russische soldaten het dorp Podgorodnoe.

Het Oekraïense opperbevel blijft op zijn beurt extra troepen naar het gebied sturen in een poging het verwoeste Bakhmut te verdedigen. Oekraïense militairen versterken hun militaire posities in de straten. Ze plaatsen schietpunten in privéwoningen, graven loopgraven op kruispunten en bereiden zich voor op langdurige straatgevechten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Met vuur spelen in Oekraïne – De onderschatte risico’s van een catastrofale escalatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPfizerGate: Tragische waarheid achter COVID-19 vaccins: 50k Britten zijn in 8 maanden tijd plotseling gestorven door vaccinatie, waardoor een aftelling van 5 maanden tot de dood leidde
Volgend artikelDe Hongaarse premier Orban roept op tot ontbinding van het EU-parlement
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. “Leden van het Oekraïense nazi-bataljon Aidar houden hun posities vast in woongebouwen aan de Shkolnaya-straat in Opytnoe en verzamelen gepantserde voertuigen in dit deel van het dorp”

  Naar mijn mening zou het toch voor de Russische luchtmacht mogelijk moeten zijn om dit strategische punt de moeder te bombarderen net zoals in Irak, 2015 Irak bombardeerde een Nederlandse F16 een bommenfabriek van IS in de Irakese stad Hawija, daarbij vielen zeventig burgerslachtoffers. In iedergeval trekt de Russische militaire leiding vandat soort “wisselgeld” zich niets aan en hebben n.m.m. ook geen last van de advocaat Liesbeth Zegveld die de Nederlandse staat gedagvaardigd heeft om dit incident met haar tenenkrommende acties die Nederland diep in de buikstreek raakt.

  • De hele buurt wist datdaar een bommenfabriek was, en vonden het prachtig! Maar toen er een paar doden vielen wilden ze geld.

   En de nL staat was zo stom millioenen te betalen.Fout dus: die moslims waren max. f1,– per stuk waard (hondevoer) en ten tweede; de NL p[iloot handelde onder opdracht Nato; daar moesten ze dus zijn…..

 2. Bakhmut is de vleesmolen (‘meat grinder’) van het Oekraïense leger. Bakhmut is voor Zelensky een symbolische, politieke strijdplaats, om te blijven bedelen voor westerse steun. Oekraïense soldaten sterven en raken gewond bij bosjes. Col. McGregor spreekt ergens van 7 à 8 Oekraïense slachtoffers voor 1 Russisch slachtoffer. Bakhmut is het Verdun van het Oekraïnse leger, dat omwille van deze symbolische plaats leegbloedt. Het verlies van Bakmut zou immers voor het Zelensky-regime een zware slag in het gezicht zijn. Daarvoor moeten duizenden Oekraïnse soldaten sterven of gewond raken. De NAVO begrijpt niet de Russische manier van vechten: de Russische strategie is niet het veroveren van territorium, maar het vernietigen van de mogelijkheid van de vijand om weerstand te beiden, zoals Clausewitz zegt. Laat het Oekraïnse leger maar leegbloeden voor de vlek Bakhmut, intussen bereiden wij ons grote winteroffensief voor, in januari, ten laatste februari 2023!

 3. Zal wel eerder komen–Russisch offensief.
  Vandaag is weer het vliegveld in Rusland met drones aangevallen.
  Denk dat Poetin nou pisnijdig is en snel actie wil.

  maar idd: eris zoveel zware artillerie; kunnen ze die woongebieden niet aan puin schieten waar de Oekies zitten? Of vliegtuigje, bommetjes….?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in