De Zwitsers hebben in een referendum gestemd voor een verbod op het bedekken van het gezicht in openbare gelegenheden – een zogenaamd boerkaverbod, meldt Reuters.

In het voorstel, dat afkomstig is van de immigratiekritische Zwitserse Volkspartij, worden de boerka en de niqab niet expliciet genoemd.

Maar het is duidelijk dat ze met de huidige grondwetswijziging toegang willen krijgen tot deze islamitische kledingstukken.

Met een kleine maar duidelijke marge – 51,8 procent voor ja tegen 48,2 procent voor nee – won het voorstel om gezichtsbedekking te verbieden, meldt de BBC.

Het verbod houdt in dat bijvoorbeeld de moslimkledingstukken niqab en boerka niet zijn toegestaan in openbare omgevingen. Ze mogen echter nog wel worden gebruikt in religieuze contexten, bijvoorbeeld in een moskee. Het zal ook toegestaan zijn maskers te dragen tijdens bijvoorbeeld carnaval of soortgelijke “culturele uitingen”.

Achter het initiatief voor het referendum zit de grootste partij van Zwitserland, de Zwitserse Volkspartij, die zich heeft toegelegd op het voeren van campagne tegen islamistisch extremisme.

De volledig bedekkende sluier is “een symbool van de extreme, politieke vorm van islam die steeds prominenter aanwezig is in Europa en geen plaats heeft in Zwitserland”, zei de politicus van de Zwitserse Volkspartij, Walter Wobmann, die de referendumcommissie voorzat.

“Extremisme stop!”, staat er op hun campagneposters.

Moslimgroeperingen zeggen toe tegen het verbod te zullen vechten.

“Het besluit van vandaag opent oude wonden, breidt het principe van rechtsongelijkheid verder uit en geeft een duidelijk signaal van uitsluiting af aan de moslimminderheid”, kondigde de Centrale Raad van Moslims in Zwitserland aan.

  Zwitsers worden aangespoord om zich voor te bereiden om in hun eigen land een minderheid te worden

De organisatie zal onder meer geld inzamelen om boetes te betalen voor vrouwen die door het verbod worden getroffen.

Zwitserland: Asielzoekers die in hun thuisland vakantie vieren worden met onmiddellijke ingang gedeporteerd

Vorig artikelIsraëlische advocaat slaat alarm over vaccinaties: “Ons land is overgenomen door slechteriken”
Volgend artikelOnderzoek tegen Duitse Coronapolitie: beschuldiging van poging tot doodslag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Met een burkaverbod los je het probleem niet op dat zit bij zwaar gestoorde godsdienstfanatici, als je die niet op normale(re) gedachten krijgt of anders uitzet in het belang van alle Europese burgers en hun landen, zal het probleem iedere dag naarmate de islam groter wordt in Europa het probleem in kwadraat vorm ook groter worden tot het uiteindelijk uitroepen van het kalifaat Europistan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in