Vluchtelingen die naar hun land van herkomst op bezoek gaan lopen het risico op deportatie. Nieuwe wetten in Zwitserland moeten de integratie versterken en voor snellere uitzettingen zorgen.

Zwitserland is een land wat nooit deel heeft uitgemaakt van de Europese Unie en nog steeds een harde vuist kan maken op het gebied van immigratiebeleid. Sinds verleden jaar zomer (2016) heeft het nieuwe wetgevingen ingevoerd om onder andere de economische gelukzoekende immigratie te beperken. Het is niet alleen moeilijker geworden om een Zwitserse nationaliteit te verkrijgen, maar ook zijn de regels voor vluchtelingen strenger geworden die in het land aankomen om asiel te zoeken. De Zwitserse regering is het er unaniem over eens dat asielzoekers die zich niet gedragen of de wetten van het land overtreden linea directa naar hun thuisland worden gedeporteerd.

Ongeoorloofd reizen wordt meteen geregistreerd. De vluchtelingen die uit oorlogsgebieden komen en asiel zoeken in Zwitserland krijgen een uitreisverbod, wat betekent dat ze niet naar hun thuislanden mogen reizen. Meestal geldt zo’n reisverbod voor tien jaar, en soms langer. Maar met een dubbele nationaliteit is het moeilijker geworden om te controleren waar de vluchtelingen naar toe gaan als ze naar het buitenland vertrekken.

Ze mogen geen contact hebben met de regering van hun land van herkomst, laat staan dat ze daar terug mogen gaan. Als ze dat wel doen, lopen ze het risico hun erkende status als vluchteling te verliezen, schrijft Swissinfo.ch.

Men is begonnen met het reisverkeer van asielzoekers in kaart te brengen en roept het publiek op om de politie te waarschuwen als zij het vermoeden heeft van ongeoorloofd reizen. In de zomer van 2016 werd een grote slag gemaakt. Tijdens deze zomer werden wegens ongeoorloofd reizen 63 vluchtelingen uit vijf verschillende landen gedeporteerd, waaronder Vietnam, Turkije, Tunesië en Eritrea.

  Kasim K. breekt in bij begrafenisonderneming en vergrijpt zich aan een lijk

Ongeautoriseerd reizen is slechts één van de vele componenten die in overeenstemming met de nieuwe wetgeving zijn geïmplementeerd. De asielzoeker die de wet niet respecteert, en de wetgeving van het land aan zijn laars lapt, verliest zijn vluchtelingenstatus en wordt uit Zwitserland geschopt.

Party-orgieën op kosten van de belastingbetaler: ‘vluchtelingen’ verkwisten sociale bijstand aan buitensporige plezierreizen

Vorig artikelKlimaatactivisten in shock over Greta Thunberg’s milieuvervuilende rotzooi
Volgend artikelMartelen en kwetsen van dieren wordt in het Midden-Oosten beschouwd als een stoer, spannend en leuk spel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Er zal binnenkort wel een grootse demonstratie in Amsterdam plaatsvinden van mensen die dit allemaal héél vreselijk vinden.
    Nederland kan een voorbeeld aan beide landen nemen ; @ Rover : Hongarije en Zwitserland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in