15-jarige moordenaar, slachtoffer en moordenaar Mohammad-Jawad © Politie, foto via Samnytt.

Verleden week viel het vonnis tegen een Afghaanse vader en zijn twee zonen die in juli een 20-jarige Afghaan op een bus in Kiruna vermoordden om volgens de traditie van de Afghaanse moslimcultuur hun eer te redden. Het slachtoffer werd in het bijzijn van de buspassagiers 99 keer neergestoken. Eerder probeerde de familie de vrouw bij de politie aan te geven wegens ontrouw, iets dat volgens de Zweedse wetgeving geen misdaad is. De familie wilde het niet geloven en probeerde een damesslipje als bewijsmateriaal aan de politie te overhandigen. Het moordenaarstrio wordt niet gedeporteerd omdat ze in bezit zijn van het Zweedse staatsburgerschap en omdat de vader het risico loopt vervolgd te worden in Afghanistan, meldt Samnytt.

De 47-jarige Mohammad-Jawad Ahmadi, een Afghaanse staatsburger, vermoedde dat zijn vrouw een relatie had met een 20-jarige man die ook een achtergrond uit Afghanistan heeft.

Kreeg de optie om te sterven of naar huis te gaan

In het voorjaar uitte Mohammad-Jawad zijn jaloezie met verschillende doodsbedreigingen tegen de 20-jarige, die op zijn beurt aangifte deed bij de politie. Hij kreeg onder meer de keuze om vermoord te worden of terug te reizen naar Afghanistan.

Probeerde zijn vrouw bij de politie aan te geven wegens ontrouw – liet damesslipje zien

Mohammad-Jawad en de twee zoons van het gezin, 15 en 17 jaar oud, hebben ook aangifte gedaan van de 20-jarige die hun familie zou hebben lastiggevallen. Bij één gelegenheid bezocht het gezin het politiebureau in Kiruna om aangifte te doen van de vermeende ontrouw van zijn vrouw.

Volksgezondheidsdienst: PCR-test kan geen onderscheid maken tussen actief virus of virus dat door het immuunsysteem is geneutraliseerd

Toen de familie met de politie sprak en te horen kreeg dat het in Zweden geen misdaad is om vreemd te gaan, wilden ze de politie niet geloven. Het blijkt dat in verband met de aangifte ook een poging is gedaan om als bewijsmiddel een damesslipje te overhandigen.

99 keer voor de ogen van de buspassagiers neergestoken

Uit het politieonderzoek is gebleken dat het slachtoffer ten minste 99 messteken had opgelopen, waarvan ongeveer 40 aan het hoofd of gezicht, ongeveer 8 aan de nek en ongeveer 22 aan de romp inclusief de geslachtsdelen, één aan de rechterarm en 29 aan de handen.

Messen en steen

Op de plaats delict heeft de politie drie messen gevonden die de daders hebben gebruikt. Alle drie de messen waren omwikkeld met gaasverband om het grip te versterken. In de bus vond de politie ook een grote steen met sporen van bloed.

Plotseling bekeerd tot het christendom bij asielaanvraag

Uit de verhoren van de politie blijkt dat het hele gezin zich in verband met de beslissende fase in het asielproces zou hebben bekeerd tot het christendom. Maar ondanks de bekering worden de verhoorgesprekken gekenmerkt door banden met de islam.

De vrouw die verdacht werd van ontrouw, vertelt de politie hoe Afghanen tegen eer aankijken. Ze zegt dat vrouwen andere mannen geen hand mogen schudden, niet naar mannen mogen kijken en niet met mannen mogen lachen.

Ze zegt ook dat als je de eer schendt je gestraft moet worden door vermoord te worden door de familie van de man. Het gaat vaak om dood door steniging.

Na de koranverbrandingen: Rasmus Paludan staat nu samen met Wilders op de deathlist van Al-Qaeda

Mohammad-Jawad: “Eer is belangrijk”

Als de politie Mohammad-Jawad ondervraagt, vertelt hij hoe een ontrouwe vrouw in zijn thuisland met de dood wordt gestraft door steniging. Maar dit geldt ook voor de man die zijn vrouw ontmoette.

Bovendien laat Mohammad-Jawad de politie weten dat hij in de veronderstelling was dat de regel ook van toepassing was in het christendom, de religie waartoe hij zich onlangs zou bekeerd hebben in verband met de asielaanvraag.

Kan niet worden uitgezet: “Risico op vervolging”

Mohammad-Jawad en zijn zonen hebben de moord ontkend. De jongste zoon, die 15 jaar oud is, heeft weliswaar toegegeven een steekwond te hebben uitgedeeld, maar beweert dat het uit zelfverdediging was omdat hij zich in de situatie bedreigd zou hebben gevoeld. Bovendien heeft de familie ontkend dat de moord een eergerelateerde band heeft. Aanklager Lindha Strömberg heeft deportatie geëist van Mohammad-Jawad, die een Afghaanse staatsburger is.

De districtsrechtbank van Gällivare heeft Mohammad-Jawad wegens moord, doodsbedreigingen en seksuele intimidatie veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf .

Hij wordt echter niet gedeporteerd naar zijn thuisland Afghanistan omdat de rechtbank vreest dat “hij in zijn thuisland het risico loopt te worden vervolgd vanwege zijn religieuze gezindheid en het daarom niet mogelijk is een uitwijzingsbesluit ten uitvoer te leggen”.

Strafkortingen en jeugdzorg

De zonen die hebben meegewerkt aan de uitdeling van de 99 messteken en jonger zijn dan 18 jaar werden na strafkortingen veroordeeld tot kortere straffen in de gesloten jeugdzorg.

De 17-jarige moordenaar werd tot vier jaar gesloten jeugdzorg veroordeeld.

Moslim partijleider belooft een “gewelddadige burgeroorlog” te beginnen als de Zweden Democraten de verkiezingen wint

1 REACTIE

 1. Het is heelsimpel; Zweedse rechters zijn gestoord en super arrogant.

  Als iemand een misdrijf pleegt, geldt de wet van het land waarin dat misdrijf wordt gepleegd.
  Als daar uitzetting op staat, gaat het de lokale rechter niet aan, wat er in het andere land gebeurt of kan gebeuren.

  Daarnaast 2 punten:
  –Die bekering neemt niemand serieus
  –Hij moet conform EU wet uitgezet worden naar land van binnenkomst;zalwelDenemarken zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here