Zweedse school is gestopt met het corrigeren van leerlingen als ze fouten maken – wil niet “de vreugde bederven”

1

Schoolcijfers als bewijs dat de leerlingen de inhoud van de leerstof hebben opgenomen, is al lange tijd een struikelblok voor pedagogen op Zweedse scholen. Een school in Gotenburg gaat nu een stap verder en corrigeert niet langer de fouten van de leerlingen in de toetsen en in het dagelijkse schoolwerk. De schooldirectrice en de leerkrachten verdedigen het initiatief met de verklaring dat ze de vreugde voor de kinderen niet willen verpesten door hen te vertellen dat ze iets verkeerds hebben gedaan, meldt het dagblad Expressen.

De beslissing om de leerlingen fout te laten schrijven en te laten tellen zonder in te grijpen, is genomen zonder dat dit aan de buitenwereld werd meegedeeld. In plaats daarvan werd het ontdekt toen de moeder van een leerling van de school een lange reeks fouten en onvolledige taken in het wiskundeboek van haar dochter ontdekte die waren gesigneerd met “Goed” door de leerkracht.

Toen de moeder dit in twijfel trok, was het antwoord van de lerares dat dit de manier is waarop alle leerkrachten nu op de school werken en werd haar verteld dat het een pedagogie was die door de directrice werd gesanctioneerd.

De moeder nam contact op met de schooldirectrice, die in een e-mail antwoord bevestigde dat ze correcte informatie had ontvangen van de lerares. Fouten van leerlingen moeten niet gecorrigeerd worden, want dat kan de vreugde van het lesgeven verpesten.

De directrice zei ook dat er in veel onderwijs geen goed of fout is, maar was het ermee eens dat het niet van toepassing is op wiskunde, maar dat de fouten die daar gemaakt worden nog steeds niet gecorrigeerd moeten worden omdat de leerlingen dan “hun leerlust verliezen”.

  Varkensvlees en verscheurde koran - Zweedse politie: "We nemen dit zeer ernstig"

In plaats daarvan moest de moeder zelf alle rekenfouten die de dochter had gemaakt corrigeren en haar laten zien hoe de berekeningen moesten worden uitgevoerd. Het was ongeveer 95 procent van het wiskundeboek. De vijf procent die correct was, was ook iets wat de dochter eerder thuis onder toezicht van de ouders had berekend, in principe was alles wat tijdens de les had moeten gebeuren, ofwel verkeerd berekend ofwel helemaal niet gedaan.

De moeder vertelt de krant dat ze geschokt is door de ontdekking en in eerste instantie dacht dat het niet waar kon zijn dat zowel de docent als de directrice ermee instemden leerlingen het fout te laten doen of helemaal niets te laten doen zonder gecorrigeerd te worden.

“Ik was eigenlijk geschokt toen ik het las. Ik dacht dat ik het verkeerd las, maar iedereen met wie ik sprak, bevestigt dat men niet corrigeert. Toen voelde ik dat dit niet goed is”, aldus de moeder.

Wanneer het dagblad contact opneemt met de schooldirectrice, geeft ze toe dat dit het nieuwe pedagogische beleid van de school is en verdedigt ze dit. Tegelijkertijd is ze van mening dat de school nog steeds bijhoudt wat de leerlingen wel en niet kunnen, maar ze geeft niet aan hoe dat in dat geval gebeurt.

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Vorig artikelCoronavaccinatie veroorzaakt meer allergische reacties dan verwacht
Volgend artikelDuitse “naakte” doodsoorzaak-statistieken passen niet in het Pandemieplaatje
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Ach, debelngrijkste groep aldaar zijn moslims; en het onderwerp önthoofden voor Allah”is nog niet opgenomen alsverplicht lesvak. Wel “hoe wordt ik martelaar in 3 makkelijkestappen?”en handboek voor succesvolle verkrachtingen van peuters”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in