Polen: techgiganten worden geconfronteerd met 2,2 miljoen dollar boetes voor het verwijderen van legale vrije meningsuiting – per keer

4

Een nieuwe wet die binnenkort in Polen moet worden aangenomen, zou de techgiganten een boete van 2,2 miljoen dollar per keer kunnen geven voor het censureren van legale vrije meningsuiting.

Terwijl tal van Westerse landen zware boetes willen opleggen aan techgiganten als Facebook en Twitter voor het niet verwijderen van “hatelijke” inhoud, kiest Polen een heel andere benadering.

Op grond van zijn regelgeving mogen social media diensten geen inhoud verwijderen of accounts blokkeren als de inhoud ervan niet in strijd is met de Poolse wet, meldt Poland In.

In het geval van verwijdering of blokkering kan een klacht worden ingediend bij het platform, dat 24 uur de tijd heeft om deze te onderzoeken. Binnen 48 uur na het besluit zal de gebruiker een verzoekschrift kunnen indienen bij de rechtbank voor de teruggave van de toegang. De rechtbank zal de klachten binnen zeven dagen na ontvangst in behandeling nemen en het hele proces zal elektronisch verlopen.

De Poolse minister van Justitie Zbigniew Ziobro maakt duidelijk dat het juridische initiatief bedoeld is om de censuur aan te pakken en dat het geen invloed zal hebben op het recht van mensen die belasterd zijn om justitiële gerechtigheid na te streven.

Vaak zijn de slachtoffers van tendensen tot ideologische censuur ook vertegenwoordigers van verschillende groepen die actief zijn in Polen, waarvan de inhoud wordt verwijderd of geblokkeerd, alleen maar omdat ze standpunten uiten en verwijzen naar waarden die onaanvaardbaar zijn vanuit het oogpunt van gemeenschappen… met een steeds grotere invloed op het functioneren van de sociale media, aldus Ziobro.

  Tucker Carlson over uitrol Covid-vaccin: "Massa's steunbetuigingen van beroemdheden, niet veel wetenschap"

We beseffen dat het geen gemakkelijk onderwerp is, we beseffen dat er op het internet ook een sfeer van garanties moet zijn voor iedereen die zich belasterd voelt, een sfeer van beperking van diverse inhoud die een negatieve invloed kan hebben op de sfeer van de vrijheid van andere mensen.

Maar we willen dergelijke instrumenten voorstellen die zowel de ene als de andere partij in staat stellen om de beslissing te vragen van een instantie die kan oordelen of de inhoud die op de een of andere social media-account verschijnt echt in strijd is met de persoonlijke rechten, of het kan worden geëlimineerd, of dat er sprake is van censuur.

Als een speciale rechtbank in het voordeel van de eiser beslist en de internetdienst zich niet aan de uitspraak houdt, kan men de internetdienst een boete van maximaal 1,8 miljoen euro opleggen.

Dit zou het model moeten zijn voor alle Westerse landen die waarde hechten aan vrije meningsuiting.

In werkelijkheid is het tegenovergestelde waar, met bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk dat een “Online Safety Bill” wil invoeren die social mediaplatforms bedreigt met boetes tot 24 miljoen dollar voor het niet “beschermen van gebruikers of het verwijderen van schadelijke inhoud”.

Hier is de “racistische” foto in de IKEA catalogus die IKEA niet wil dat u ziet

Vorig artikelGriekenland’s gezondheidswerkers twijfelen aan het Covid-19 vaccin en zullen het niet nemen
Volgend artikelZweden: Afghaanse familie volgde de eercultuur en stak de vermeende vriend van de vrouw 99 keer neer – wordt niet gedeporteerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Als iedereen nu gewoon stopt met twitter en faceboek.. dan gaan ze vanzelf naar de klote. En ben je van de eenzijdige linkse berichtgeving af… Ik ben al jaren weg na 26 x geblokt te zijn . Ik heb die losers niet nodig

 2. Het begint standaard te worden; het oostblok geeft een voorbeeld in rationeel denken.
  –geen vluchtelingen;
  –niet buigen voor Brussel
  –eigen militaire organisatie Visegrad (buiten de corrupte en waardeloze Nato)
  –man man noemen en vrouw vrouw
  –vrijheid van meningsuiting

  Kunnen we wat van leren.
  Bij ons maken een paar boomapen de dienst uit, en we geven ze zelfs geldom onze tradities af te breken
  Demo’s mogen niet als het de moslims niet behaagt
  Primitieven uit Afrika, Afghanistan en midden oosten worden hier verwelkomt tenkoste van eigen bevolking

  Proost. Onder Hitler was er in NL meer recht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in