President Of Ukraine / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Nieuwe leveringen van westerse militaire technologie kunnen Kiev in staat stellen een nieuw tegenoffensief tegen Rusland te beginnen, meent de Oekraïense president Vladimir Zelensky.

De Oekraïense leider deed dezelfde bewering vorig jaar, voorS de mislukte poging van Kiev om land te heroveren dat in 2022 aan Moskou was verloren, bericht RT.

Terwijl zijn troepen momenteel worden teruggedrongen op het slagveld, hoopt Zelensky het tij te keren, vertelde hij deze week aan de Duitse tabloid Bild.

“Rusland heeft meer manschappen, meer wapens. Maar het Westen heeft moderne wapensystemen,” mijmerde Zelensky. “Als we [productie]licenties krijgen van onze partners, dan gaat het niet om het aantal mensen. Het gaat om de kwaliteit van de wapens.”

Kiev heeft al een plan voor een nieuw tegenoffensief tegen Rusland, zei Zelensky, waarbij hij aangaf dat dit afhangt van de hervatting van de militaire hulp van de VS aan zijn land en het Westen in het algemeen dat Oekraïne helpt om de binnenlandse militaire productie op te voeren.

Vorig jaar probeerde Oekraïne een tegenoffensief; er werd verwacht dat de door het Westen getrainde en bewapende troepen door de Russische verdedigingslinies zouden breken en een grote overwinning zouden boeken. Ze behaalden echter slechts verwaarloosbare territoriale overwinningen ten koste van tienduizenden Oekraïense soldaten en hun wapenvoorraden raakten uitgeput. Rusland schatte de Oekraïense militaire verliezen tussen begin juni en eind oktober 2023 op ongeveer 90.000 soldaten, 600 tanks en 1.900 andere gepantserde voertuigen.

De regering Zelensky houdt vol dat ze niet met Rusland kan onderhandelen zolang president Vladimir Poetin aan de macht blijft en dat ze geen enkele uitkomst van het conflict zal accepteren die niet het volledige herstel van de Oekraïense grenzen van voor 2014 inhoudt.

  Denazificatie: Russische separatisten arresteren Oekraïense burgemeester - beschuldigd van terrorisme

In een profiel van de Oekraïense leider dat afgelopen november door het tijdschrift Time werd gepubliceerd, stond dat zijn geloof in het overwinnen van Oekraïne “onwrikbaar was, grenzend aan het messiaanse.” Sommige van zijn assistenten beschouwden het als een waanvoorstelling, vertelden ze de krant.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Let op: Ze leggen ALLEMAAL het fundament … Wij zijn in gevaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZodra Canadezen zich realiseren hoe blut ze eigenlijk zijn, is een revolte waarschijnlijk, waarschuwt een overheidsrapport
Volgend artikelVK overheidsgegevens onthullen 16x meer sterfgevallen in gevaccineerd cohort terwijl ’tsunami van de dood’ de natie overspoelt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. opnieuw een tegenoffensief dat betekent nog meer schroot op het slagveld.
  eens de oorlog voorbij is zal Poetin snel de Azofstall in werking moeten zetten om al dat schroot te verwerken.

 2. Europa zit geknield te bidden voor betere tijden die niet komen… teveel Joden in de Corrupte regering… het zal hier in het Westen niet meer verbeteren…dat maak ik hier niet meer mee…(1949 geboren)… jammer voor mijn jongste Zoon..én alle andere jonge mensen…(Mensen hé)

 3. Vast net Zo succesvol als het vorige tegen offensief, goed bezig 🤡 Zelensky, op naar nog meer dode ukrainse mannen, inclusief de geronselde down syndromers, slava Russia

 4. Het neusje van de Duitse zalm is al onderweg naar Litauen, gaan de Russen afschrikken, over 2 jaar hopen ze ook al het materiaal te hebben om volledig uitgerust te zijn.
  Dit is het nieuwe wonderwapen de Russen een lachkramp geven.
  Moet zeggen dat die jongens zich wel taai houden, denk dat de gemengde NATO salade voor de Russen een stuk makkelijker te verteren is.
  Ik had mijn hoop op Istanbul gevestigd 2 jaar geleden, helaas niks geworden, boel mensenlevens gekost, veel materiaal verlies en hoewel ik geen straatplakker ben een enorme schade voor het milieu/ natuur.
  En dat allemaal voor het welzijn van de 2 echte agressors in deze wereld.

 5. De verliezen aan BEIDE ZIJDEN zijn vast onvoorstelbaar. Hoe lang blijft het op deze manoer nog Hangen & Wurgen? De beloofde superieure Russische BlitZ zou in no time een einde kunnen maken aan de soevereiniteit van Oekraïne en alle onzekerheid. Maar de rust van het kerkhof keert daarmee nooit meer terug.

  Wat zegt Donald Trump? Make love, not war? Nee, hij zegt: ophouden met die flauwekul, we hebben andere dingen te doen. Sluit wapenstilstandakkoord op basis van de huidige geografie. Dat is win-win-win. Iedereen wint, niemand lijdt gezichtsverlies. Rusland heeft zijn doelstellingen bereikt, Oekraïne z’n soevereiniteit succesvol verdedigd en de NAVO haar reputatie als ‘vredesorganisatie’ wederom waar gemaakt.

  ’t Is niet anders dan een vloek op de grafsteen van de slachtoffers. Maar het is vooral hoe je het politiek verkoopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in