Russische militaire verslaggever toont het gebouw waar Oekraïense krijgsgevangenen wachtten op hun aanstaande uitwisseling. In totaal hebben vier raketten met de in de VS geproduceerde HIMARS MLRS de faciliteit getroffen. Ze gingen door alle verdiepingen heen en bereikten de kelder waar zwaargewonde gevangenen werden vastgehouden, schrijft Southfront.

Tot teleurstelling van de Oekraïense leiders stierf geen van de gevangenen. Van de Wagnerstrijders raakte niemand gewond.

Het verslag ter plaatse toonde Oekraïense militairen die geschokt waren door het besluit van het Kiev-regime om hen te doden. Ze voelden zich “niet nodig” en concludeerden dat ze gewoon als kanonnenvoer werden gebruikt.

In een andere audio-oproep richtte Evgenij Prigozjin zich tot Zelensky en de leiders van de westerse landen, die Kiev van dergelijke MLRS voorzien. Prigozjin zei hen om hem dank te betuigen omdat de Wagnerstrijders het incident niet hebben gebruikt om een provocatie in scène te zetten. Alle Oekraïense gevangenen waren veilig, maar Wagner had hen ter plekke kunnen doden en de Oekraïense kant de schuld geven van hun dood. Een dergelijk schandaal zou de reputatie van het heersende regime in Oekraïne en van zijn samenwerkingspartners, die verantwoordelijk zijn voor de aanvallen op de Oekraïense krijgsgevangenen, aanzienlijk schaden; maar mediaprovocaties zijn de strategie van Kiev, niet die van Wagner.

Op 9 mei zei het hoofd van de PMC van Wagner, Evgeny Prigozhin, dat de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) hebben toegeslagen in het gebouw waar de eerder gevangengenomen Oekraïense militairen werden vastgehouden. De aanval werd uitgevoerd met de HIMARS MLRS van Amerikaanse makelij.

Eerder beweerde Prigozhin dat Wagner-strijders tijdens de strijd om Bakhmut geen gevangenen meer namen. Er waren echter nog steeds een aantal Oekraïense krijgsgevangenen (POW’s) die door Wagner-troepen werden behandeld en aan uitwisseling werden onderworpen.

  Trump heeft gelijk: De VS doen veel meer dan de EU in Oekraïne

Eerder bericht van Evgeny Prigozhin:

Nadat de Wagner PMC stopte met het nemen van gevangenen van de AFU strijders, hadden we nog steeds een bepaald aantal gevangenen die onderhevig waren aan uitwisseling, gevangenen werden verzorgd, gevoed, enzovoort. HIMARS heeft zojuist toegeslagen in deze faciliteit. We zullen uitzoeken hoeveel gevangenen zijn omgekomen. Over anderhalf uur zal Alexander Simonov (Russisch militair verslaggever) op zijn Telegramkanaal het resultaat van de inslag op de detentieplaats van gevangenen posten.

Ze vernietigen zichzelf. Daarnaast roepen we een onderzoeksteam op om materiaal te verzamelen om duidelijk te maken waarmee de klap is uitgedeeld, hoe, van welke kant enzovoort.

We hebben jullie verdomme te pakken, beste Ukies!

Later deelde Evgeny Prigozhin een foto van het beschadigde gebouw en verklaarde dat er volgens voorlopige informatie geen slachtoffers waren onder de krijgsgevangenen.

Aanvullende informatie. Ik heb persoonlijk de plaats onderzocht waar de raketten zijn ingeslagen. Op het eerste gezicht zijn de Oekraïense gevangenen allemaal intact. Dus als jullie ze echt wilden vernietigen, jongens, moeten jullie de aanval dringend herhalen. Jullie hebben allemaal de coördinaten. De aanval is niet slecht, maar de HIMARS werken niet erg goed, sorry.

Ik heb ook een apart verzoek aan het hoofddirectoraat van inlichtingen, de AFU en wie daar nog meer verantwoordelijk is. Jongens, ik vraag jullie echt om de Amerikanen niet te laten schieten met HIMARS. Doe alles zelf, want anders doden ze jullie ook allemaal op dezelfde manier. Eerst zullen ze inslaan op de gevangenen, daarna zullen ze jullie aan het front raken. Vertrouw de Amerikanen niet. Dit is onze stelling. Waarom bemoeien zij zich ermee?

Dit is niet de eerste Oekraïense aanval op eigen strijders die door Russische troepen gevangen zijn genomen. Op 29 juli 2022 beschoten Kievse troepen bijvoorbeeld een detentiecentrum in het dorp Elenovka in de DPR met HIMARS MLRS. Daarbij werden tientallen Oekraïense krijgsgevangenen gedood. LINK

  Duitsland waarschuwt voor sluiting industrie als Russisch gas niet meer stroomt

Waarschijnlijk is dit de manier waarop Kiev haar militairen tot zwijgen dwingt en voorkomt dat de krijgsgevangenen vuile geheimen van de AFU onthullen.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne doodde eigen krijgsgevangenen om een punt te makenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropese studie concludeert dat COVID-prikken “op lange termijn hersenschade veroorzaken”
Volgend artikelRussische “laser-partizanen: Wij wonnen in 1945, wij zullen nu winnen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Ik sta nergens meer van te kijken.
  Zoveel slechtheid, zo wijdverbreid en intens, is volgens mij nog nooit in de geschiedenis van de mensheid voor gekomen.
  Waar ik me aan vasthoud is dat de waarheid en het Licht van ons geloof en onze overtuiging uiteindelijk altijd overwint.
  Misschien niet voor mij of voor jou, maar dan wel voor die mensen die dit allemaal overleven.
  Vertrouw NOOIT een macht hoger dan jezelf.
  Jij bent het Licht in deze duisternis, voortgekomen uit het Eeuwige.
  Gedraag je dan ook zo.

 2. Het verwoesten van (eigen) burgers is een van de beroemde westerse “kern” waarden, waar onze politici prat op gaan.

 3. The dead don’t tell a tale?

  ze proberen dus hun eigen militairen die gevangen zijn genomen te vermoorden, zodat ze geen verhalen over hun kant, bv de corrupte leiders e.d. kunnen vertellen?

  hoe dan ook, ze hebben totaal geen menselijkheid meer, inhumane.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in