Ten minste 53 Oekraïense krijgsgevangenen zijn omgekomen bij een aanval op een detentiecentrum in Donbass. De strijdkrachten van Kiev hebben vrijdagochtend vroeg een detentiecentrum met Oekraïense krijgsgevangenen beschoten om de eigen troepen die eventueel de wapens willen neerleggen te “bedreigen”, aldus het Russische Ministerie van Defensie.

“Een groot aantal Oekraïense militairen legt vrijwillig de wapens neer, en is op de hoogte van de humane behandeling van gevangenen door de Russische kant,” zei het ministerie, en noemde de aanval “schandalig.” bericht RT.

De autoriteiten in de Volksrepubliek Donetsk (DPR) zeiden dat het dodental bij de raketaanval is opgelopen tot 53. De vice-minister van Informatie van de DPR, Daniil Bezsonov, heeft op zijn Telegramkanaal een schokkende video geplaatst, waarop meerdere verminkte en verkoolde lichamen te zien zijn in het verwoeste gebouw.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie en de plaatselijke autoriteiten gebruikten de Oekraïense troepen door de VS geleverde HIMARS meervoudige raketwerpers om het detentiecentrum bij het dorp Jelenovka te treffen.

Het ministerie zei dat in de inrichting leden zaten van het Oekraïense Azov-regiment, waarvan de strijders zich overgaven aan de Russische en Donbass strijdkrachten tijdens de belegering van de staalfabriek Azovstal in Mariupol. Het bataljon is berucht omdat er strijders in zitten met nationalistische en neonazistische opvattingen.

In een toespraak tot het Russische tv-kanaal Eén zei het hoofd van de DPR, Denis Pushilin, dat de Oekraïeners het detentiecentrum “opzettelijk” als doelwit hadden gekozen om Azov-leden te doden die getuigenissen hadden afgelegd over mogelijke oorlogsmisdaden van hun commandanten.

Het Oekraïense leger gaf vrijdag een verklaring uit, waarin het de Russische troepen beschuldigde van beschietingen op Jelenovka. Moskou vernietigde de gevangenis om Kiev de schuld in de schoenen te schuiven, en ook om “de marteling van gevangenen en de executies te verbergen,” beweerde de verklaring.

  Risico Wereldoorlog: Russische raketten raken naar verluidt Poolse stad - 2 doden

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Nucleaire oorlog dreigt: Westen is kansloos, zegt IAEA-insiderVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Malone: Gedeelde pijn van NL en VS boeren, inflatie, woke medisch curriculum
Volgend artikelZelensky vertelt de Amerikanen dat zijn land belangrijker voor hen moet zijn dan hun eigen land
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Dat is allemaal niet erg. We zijn goed op weg om de helft van de wereld te elimineren! Doe zo verder!!
  Hoe meer er van tussen vallen hoe beter, en liefst zo snel mogelijk, daarmee hebben we het achter de rug.
  Ja en inderdaad de gevaccineerden moesten maar zo dom niet zijn, een schaap blijft een schaap. We gaan verder met die, die zo moedig waren alle kritiek te weren! Leve de ongevaccineerde !!

 2. Je zal maar ‘at gun-point’ gedwongen zijn om mee te vechten (mannen tussen de ca 18 en 60 worden letterlijk van straat geplukt). Krijgsgevangen gemaakt zijn. En vervolgens door je eigen regering/kameraden vermoord worden. Fanatieke ukro-nazi’s elimineren, prima. Maar gasten die gedwongen zjjn…..

  • Ja. Dat heb je met oorlog.
   Ook in Nederland in 40-45. Alleen hoor je daar niet alles over. Ook destijds werd alles al onder de pet gehouden.

  • In de Sudan zijn goudmijnen. De lokalen vinden kleine stukjes goud, en afval gaat op een hoop,een heuvel.
   Daar zit ook goud in, maar dat vereist technologie om het te oogsten.
   De Wagner groep doet dat–illegal.
   Brengt ongeveer 200 ton goud per jaar op; wart.

 3. Ik neem aan dat de Russen de getuignissen op video hebben en veilig doorgestuurd zijn naar rusland.

  Dat de Azovs dood zijn: zal er niet om huilen; maar dat moet de rest van de Kiev legers toch duidelijk zijn, waarvoor en voor wie ze vechten?
  Zo niet; dan zijn ze te dom om recht te hebben op leven

 4. Hi,
  This is my favourite channel for current news. I am on Russia’s side and sincerely hope Washington does not start a nuclear war.
  Please be aware there are many Australians who know exactly what is happening (WEF etc) and are not anti Russia but pro.
  Maureen

 5. The biggest risk is when USA kills Zelensky. They will try to blame Russia and move in with Nato.
  Remember: Serbia/Kosovo; Iraqe, Lybia.

  But this the will be different from all other proxy wars: The USA big cities will be destroyed first; Satan 2 in not stoppable.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in