In de hoofden van de Amerikaanse beleidsmakers en de burgerbevolking zijn de U.S. Special Operations Forces een talisman – “Een talisman is een voorwerp waaraan religieuze of magische krachten worden toegeschreven die bedoeld zijn om personen voor wie ze gemaakt zijn te beschermen, te genezen of te schaden”. Het is een beeld dat de afgelopen veertig jaar dankzij Hollywood in het onderbewustzijn van het publiek is gekiemd. Denk aan de volgende films: Delta Force, Navy Seals, Black Hawk Down, Six (tv-serie), 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Lone Survivor en Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden. Al deze films trekken het gordijn van de geheimhouding weg en nemen de kijker mee achter de schermen om het mysterie en de “macht” van de speciale operaties te ervaren. Soms winnen ze en soms verliezen ze, schrijft Larry Johnson.

Ik heb het voorrecht gehad om gedurende bijna een kwart eeuw nauw samen te werken met de Special Operations-gemeenschap. Ik heb grote bewondering voor de vaardigheden en capaciteiten van deze mannen. (Ja, dit is een testosterongemeenschap van type A-persoonlijkheden die een niveau van kracht en uithoudingsvermogen hebben dat niet gebruikelijk is in de rangen van het leger – er zijn enkele vrouwen, in gespecialiseerde functies, maar dit is een mannenwereld). Maar ze zijn niet bovenmenselijk. Het zijn mannen. Zij hebben bewezen in staat te zijn enorme fysieke stress te verdragen en toch operationeel vaardig te blijven. Maar ze kunnen niet voor kogels uitlopen en zijn net zo kwetsbaar voor bommen en mortieren als de gemiddelde soldaat.

De ervaring van de SEALS op het eiland Grenada in 1983 benadrukt hun capaciteiten en beperkingen:

De missies van een ander SEAL Team omvatten de extractie van de gouverneur-generaal van Grenada en de verovering van de enige radiotoren van Grenada. Geen van beide missies was goed gebrieft of voldoende ondersteund met tijdige inlichtingen, waardoor de SEALs vanaf het begin problemen hadden. Vertragingen in een luchtinzet zorgden ervoor dat hun inzet overdag op een kalme zee werd uitgesteld tot ’s nachts terwijl er een zware storm was. Een van hun twee transportvliegtuigen miste zijn dropzone en vier SEALs gingen verloren in een regenstorm voor de kust van het eiland. Hun lichamen werden nooit teruggevonden.

Tijdens de invasie verdeelden de SEAL’s zich in twee groepen en gingen op weg naar hun doelen. Nadat ze zich hadden opgesteld bij het huis van de gouverneur, realiseerden de SEALs zich dat hun satellietcommunicatieapparatuur nog aan boord was van hun gevechtshelikopter. Toen Grenadese en Cubaanse troepen de mannen begonnen te omsingelen, raakte de enige radio van de SEALs zonder batterij. Ze werden gedwongen te improviseren en gebruikten de vaste telefoonlijn van het landhuis om hun hoofdkwartier te bellen om de vuursteun van de AC-130 op de naderende vijand te richten. De SEAL’s behielden die nacht hun positie in het landhuis en trokken de volgende ochtend weg, toen ze werden afgelost door een groep Force Recon Marines. – https://www.navysealmuseum.org/naval-special-warfare/navy-seals-grenada-operation-urgent-fury

De laatste zin is het kernpunt – ze werden gered door een tankcolonne van mariniers omdat SEAL’s (en Delta Force) geen zware wapens dragen. Hun specialiteit is het uitvoeren van invallen en het verzamelen van inlichtingen. Spec Ops jongens kunnen heel leuke dingen doen. Maar ze zijn geen conventionele strijdmacht en komen zelfs in de problemen als ze vechten tegen een derderangs conventionele strijdmacht, zoals Irak. Dit punt wordt geïllustreerd in de film Bravo Two Zero, die de problemen toont die een Britse Special Operations-eenheid, de SAS, ondervond in Irak:

Reuters foto voor sympathie op te wekken voor Oekraïne - bevat per ongeluk foto van Oekraïense nazi

Bravo Two Zero was de roepnaam van een achtkoppige Britse ArmySpecial Air Service (SAS) patrouille, ingezet in Irak tijdens de Eerste Golfoorlog in januari 1991. Volgens het verslag van Chris Ryan werd de patrouille belast met het verzamelen van inlichtingen, het vinden van een goede lying-up position (LUP), het opzetten van een observatiepost (OP) en het in de gaten houden van vijandelijke bewegingen, met name Scud raketwerpers[1]: 15 op de Iraqi Main Supply Route (MSR) tussen Bagdad en Noord-West Irak; volgens het verslag van Andy McNab was de taak echter het vinden en vernietigen van Iraakse Scud raketwerpers langs een 250 km (160 mi) lang stuk van de MSR. . . .

In de late namiddag van 24 januari werd de patrouille ontdekt door een kudde schapen en een jonge herder. De patrouille besloot zich terug te trekken en liet overtollige uitrusting achter. Terwijl ze zich klaarmaakten om te vertrekken, hoorden ze wat zij dachten dat een tank was die hun positie naderde. De patrouille nam defensieve posities in, maakte hun LAW-raketten klaar en wachtte tot hij in zicht kwam. Het voertuig bleek echter een bulldozer te zijn, die na het zien van de patrouille snel omkeerde. In het besef dat ze nu definitief in gevaar waren gebracht, trok de patrouille zich terug uit hun positie. Korte tijd later, toen ze aan het uitwijken waren (volgens het verslag van McNab), begon een vuurgevecht met Iraakse pantserwagens en soldaten.

In de ochtend van 27 januari kwam McNab’s groep van vijf in contact met lokale burgers en politie. Consiglio werd om ongeveer 0200 uur doodgeschoten door gewapende burgers[6]: 172-173 Lane stierf later diezelfde ochtend aan onderkoeling nadat hij met Pring de Eufraat was overgezwommen,[6]: 163 die samen met McNab en Coburn vervolgens gevangen werd genomen. Tijdens een vuurgevecht voorafgaand aan de gevangenneming werd Coburn zowel in zijn arm als in zijn enkel geschoten.[1]: 225

Volgens McNab werden de vier gevangengenomen patrouilleleden (McNab, Pring, MacGown en de gewonde Coburn) talloze malen verplaatst, waarbij ze op elke opeenvolgende locatie martelingen en ondervragingen ondergingen.[2] Volgens MacGown vonden er echter “geen incidenten plaats zoals het uittrekken van tanden en het verbranden met een verhitte lepel”. Het is ondenkbaar dat dergelijke incidenten hebben kunnen plaatsvinden zonder dat ze werden besproken of fysiek duidelijk waren.”[17] Bij de vrijlating op 5 maart van MacGown en Pring werden ze door een vertegenwoordiger van het Rode Kruis omschreven als “in goede conditie”.[10]

Zij werden voor het laatst vastgehouden in de Abu Ghraib gevangenis vóór hun vrijlating. – https://en.wikipedia.org/wiki/Bravo_Two_Zero

Dus waarom schrijf ik hierover? Omdat de westerse media blijven speculeren dat er westerse Special Operations Forces ter plaatse zijn in Oekraïne en dat zij de Russen zullen helpen verslaan. Sorry mensen, dat is hoop die voortkomt uit Hollywood-fantasieën. Hoeveel push ups deze jongens ook kunnen doen, hoe lang ze ook zonder slaap en voedsel kunnen, hoe goed ze ook zijn in dekking en verhulling, hoe deskundig ze ook zijn als schutters, ze zijn geen partij voor een conventionele Russische strijdmacht die hen kan raken met spervuren van artillerie, mortieren en raketten.

Wagner titelhoofd Prigozhin - Dood of levend? - Update: Video's (18+)

Ik hoop dat de Amerikaanse en Britse leiders niet de idiote beslissing hebben genomen om deze elitemannen naar het knekelhuis te sturen dat de frontlinie in Oekraïne is. Dit is een vruchteloze verspilling van hoogopgeleide mannen die geen magische krachten hebben om tanks of een bataljon Russische troepen die hun posities aanvallen te verslaan. Ik vrees dat voormalige leden van sommige van deze special ops-eenheden zich hebben aangemeld om met de Oekraïners te vechten. Ongeacht hun persoonlijke moed en vaardigheden zijn deze individuen slechts een radertje in een enorme oorlogsmachine.

De fascinatie in het Westen voor de capaciteiten van de Special Operations Forces is een symptoom van het feit dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gefixeerd zijn op het behalen van tactische winst op de grond, terwijl ze het scherpe inzicht van Clausewitz negeren dat “oorlog slechts een voortzetting is van politiek met andere middelen”. Oorlog produceert geen voedsel en garandeert geen toegang tot kritieke mineralen en grondstoffen die essentieel zijn voor een gezonde economie. Het is slechts één element in het bredere schema van de politiek die bepaalt of een natie of een groep naties haar doelen kan bereiken en kan overleven.

Ik wil u aanmoedigen de briljante analyse van Big Serge te lezen. Zijn recente publicatie, Politiek met andere middelen – Poetin en Clausewitz (Nederlands transcript), is verplichte lectuur als u de huidige situatie in Oekraïne wilt begrijpen en wat Rusland probeert te doen. Daarmee wens ik u een vredig weekend.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Politiek met andere middelenVolg Frontnieuws op Telegram

Afrikanen moeten betalen om voor Oekraïne te vechten en als "N" uitgescholden te worden

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne Situatierapport – Recente incidenten die alle partijen zorgen baren
Volgend artikelBritse schokcijfers: 9 van de 10 Corona-doden meerdere keren gevaccineerd
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. De Amerikanen zijn er heel goed in om een vals beeld te scheppen van hun mankrachten via hun (mede door defensie betaalde?) tv series zoals NCIS en films zoals topgun die het beeld scheppen dat die militairen zowat onoverwinnelijk zijn.
  Dit doet me ook een beetje denken aan de zogenaamde reddingsoperatie van Amerikaanse gijzelaars in Iran door eenzelfde soort van elitetroepen, ergens in de begin jaren 80. Wat een flop was dat. Dus moest er een film van gemaakt worden die het tegendeel liet zien.
  Ook hoe ze zogenaamd Bin Laden hebben gepakt en zijn lijk in zee gegooid hebben om toch maar geen bewijs van hun ‘heldendaad’ te hoeven laten zien.
  En nu zitten die ‘leermeesters’ de oekies te leren hoe ze moeten vechten, terwijl Amerika nog nooit een oorlog gewonnen heeft. Misschien daardoor de gigantische verliezen aan oekies kant.
  Het chauvinisme van de Amerikanen kent geen grens, oftewel het is tegenovergesteld aan hun verstand.

   • Het westen besteedt zijn geld verkeerd. Voorbeeld; de jsf, kost meer dan het dubbele van een f16, maar verliest een dogfight van diezelfde f16. De jsf is een waardeloos prul.

    Als je zoveel geld aan slecht presterende spullen verspilt, kan je budget wel groter zijn, maar er in de praktijk geen voordeel van hebben.

    • Niet alleen dat, maar zelfs de F16 kost bijna 2x zoveel als de nieuwe generatie Russische jachtvliegtuigen.
     He westerse (Amerikaanse) model met eindeloze bedragen voor techniek, zonder enige verwantwoording, noch enige die wordt afgedowngen om werkend materiaal te leveren is daar debet aan. Bedrijven klooien aan, huren ‘consultants’ in, maar worden eigenlijk nooit afgerekend op hun wanprestaties.
     De JSF is een flop, die nu al wat, misschien15 jaar duurt? En nog steeds ruwweg 800 serieuze problemen heeft, waaronder het feit dat het onbestuurbaar wordt bij scherpe daling/stijging of bochten en de stealthcoating loslaat bij hoge snelheid. Zeg maar de basisfuncties voor een gevechtssituatie. Maar men blijft er maar geld in pompen en de bedrijven worden er niet op afgerekend.
     Ik herinner me nog een situatie in Rusland waar hun nieuwe generatie tanks zware problemen hadden. Putin gaf aan dat het bedrijf ze moest oplossen, of al het geld zou moeten terugbetalen (waardoor het failliet zou gaan) en dat de directie aansprakelijk zou zijn. Verrassing; de problemen werden opgelost.
     Het gaat zoals Leo al stelt niet om het bedrag, maar om of het goed wordt gebruikt of niet.

   • Ja dat klopt , het budget maar het is allemaal fake money
    Zolang de wereld daar in gelooft in de dollar maar diepe scheuren vallen erin .
    China dumpt nu zoveel mogelijk van deze schuldpapieren op de markt en dat is meer of bijna 4 trillbillion dollar .
    Kijken wat er dan nog overblijft van die dollar ,Eu gaat dezelfde kant op

  • Je slaat de spijker op de kop.
   Helemaal waar.
   Ik ben Hollands maar woon in America.
   Ons belasting geld wordt verknoeid aan een oorlog, waar America zich niet had mee moeten bemoeien. Ook wij zijn verschrikkelijk gefrustreerd in America.

 2. Matt oktober 8, 2022 at 17:12

  Hollywood filmindustrie wordt gerund door joden. Oorlogsfilms werden de Duitsers afgeschilderd als incompetente idioten, die door de Yankees over de kling werden gejaagd.

  Yippee Ki Yay.

  • Adriaan W.Amerika heeft eigenaren,de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.De rotschilds en de rockefellers,ze zijn verantwoordelijk voor alle oorlogen,armoede en ellende van de laatste eeuwen op aarde.

   • ZO waar Ron.Maar als je het zegt word je gelijk neergezet als antisemiet.Laten hun eigen volk afslachten voor gewin(zoals de amerikanen).En ja NEP joden.Herrinner me een intervieuw met soros.Of hij het niet erg vond wat hij had gedaan in de tweede wereldoorlog.Grijnzend zei hij ,nee hoor,not at all.UHHGGG….zwijn.

 3. Sorry dat ik misschien arrogant overkom…maar honderden keren heb ik dat getypt als antwoord op de Paljaskens…JA… IN HOLLYWOOD MISSCHIEN ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️🤗🤗🤗🤗 het werd zowat mijn slotzin…ja in…..👏👏👏♥️🇷🇺🇧🇾🇨🇳🌹👍👍👍

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in