Het World Economic Forum (pompeus en arrogant aangekondigd als ‘Committed to Improving the State of the World’) werd in 1971 opgericht door ene Klaus Schwab, hoewel de organisatie toen nog niet zo heette. Toen Schwab begon met wat later het WEF zou worden, had hij slechts 25.000 Zwitserse frank op een bankrekening staan, schrijft Dr.Vernon Coleman.

De eerste bijeenkomst in Davos van wat toen nog het European Management Symposium heette, duurde twee weken en er waren 450 deelnemers, onder wie topmanagers en senior managers van topbedrijven en 50 faculteitsleden van businessscholen. Daarna ging het snel.

De voorzitter van de tweede bijeenkomst in Davos zou Herman J.Abs zijn, die op het laatste moment moest afzeggen, maar deze link geeft ons een duidelijk inzicht in de achtergrond van het WEF.

Zoals Zina Cohen uitlegt in haar boek ‘The Shocking History of the EU’, was Abs een bankdirecteur die Hitler enorm hielp door Joodse banken tegen lage prijzen op te kopen. Het geld werd vervolgens gebruikt om de oorlogsmachine van de nazi’s op te bouwen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Abs lid van een geheime groep die in 1943 werd opgericht en bekend stond als het Comité voor Buitenlandse Economische Zaken – een groep bankiers en zakenmensen die bijeenkwamen om de toekomst van Duitsland na het einde van de oorlog te bespreken.

Na de oorlog vroeg een vriend van hem, Charles Gunston van de Bank of England, Abs om te helpen bij de wederopbouw van het Duitse bankwezen – hoewel Abs als oorlogsmisdadiger was gearresteerd en bij verstek ter dood was veroordeeld. Gunston werkte voor de Bank of England als manager van de Duitse desk en was na de oorlog een hoge ambtenaar bij de Britse beroepsautoriteit. Gunston gaf niets om de wreedheden die door de nazi’s werden begaan. Het enige wat hij wilde was de Duitse banken helpen herbouwen. Daartoe rekruteerde hij Abs, die hoog op een lijst stond van nazi-functionarissen die gezocht werden voor oorlogsmisdaden. Gunston beschermde Abs om Duitsland te helpen zijn banksysteem weer op te bouwen, klaar om Hitlers werk voort te zetten. Dankzij de hulp van zijn vrienden bij de Bank of England werd Abs niet geëxecuteerd of zelfs gevangen gezet en tegen 1948 was hij adjunct-hoofd van de Reconstruction Loan Corporation en voorzitter van de Bank Deutsche Lander. Ongelooflijk genoeg was het toen Abs die besliste welke Duitse bedrijven de miljarden dollars moesten krijgen die als Marshallhulp ter beschikking werden gesteld. En decennialang daarna had Abs een machtige rol in Duitsland. Hij was een van de voormalige nazi’s die hielpen bij de oprichting van de organisatie die later de Europese Unie werd. (Voor meer details over hoe de Europese Unie tot stand kwam, lees “De schokkende geschiedenis van de EU” door Zina Cohen).

Tot halverwege de jaren 90 was Abs voorzitter van de Deutsche Bank en werd zijn nazi-achtergrond genegeerd. De Independent, een Britse krant, beschreef Abs als de beste Duitse bankier van zijn tijd en negeerde stilletjes zijn werk met IG Farben en Kontinental-Ol, waar hij willens en wetens slavenarbeid had ingezet in de concentratiekampen. Ze vermeldden evenmin het geld dat hij had helpen stelen van Joodse mensen en banken. En dit was de man die Schwab vroeg om de tweede Davos bijeenkomst van zijn nieuwe organisatie voor te zitten. Het gerucht gaat vaak dat de vader van Schwab een nazi was die met Hitler samenwerkte, maar de factcheckers ontkennen dit natuurlijk.

  Dr. Coleman: Dringende boodschap - Het zal te laat zijn om tegen deze dreiging te vechten als je dood bent

De ere-sponsor van de derde Davos bijeenkomst in 1973 was Prins Bernhard van Nederland (een voormalige nazi en de oprichter van de Bilderberger bijeenkomsten) en de Commissie van de Europese Gemeenschappen “vernieuwde haar beschermheerschap”. Een Italiaanse industrieel hield een toespraak waarin hij ‘De grenzen van de groei’ samenvatte, een boek dat in 1972 in opdracht van de Club van Rome was gepubliceerd. De deelnemers stelden een ethische code op gebaseerd op het stakeholderconcept van Klaus Schwab.

Het was al vroeg duidelijk dat het WEF heel dicht bij de Europese Commissie van de EU stond: er werden twee bijeenkomsten gehouden bij de Europese Commissie in Brussel.

Tegenwoordig beschrijft het WEF zichzelf als een non-profitorganisatie van openbaar belang die is gevestigd in Zwitserland. Het heeft kantoren in New York (VS), San Francisco (VS), Tokio (Japan), Mumbai (India) en Beijing (China). In 2022 rapporteerde het WEF een inkomen van 383.000.000 Zwitserse frank (396 miljoen Euro) aan honoraria en andere financiering. Hiervan werd 130 miljoen Zwitserse frank uitgegeven aan personeel, waarbij Schwab zelf naar verluidt meer dan 1.000.000 dollar per jaar betaald kreeg (plus, naar verluidt, beloningen van gelieerde bedrijven). Ongeveer 252 miljoen Zwitserse frank werd uitgegeven aan “kantoor en activiteiten”. (Het is interessant dat veel mensen die op de een of andere manier met de samenzweerders samenwerkten buitengewoon rijk zijn geworden. Tony Blair, bijvoorbeeld, was het grootste deel van zijn werkzame leven een bescheiden betaalde politicus, maar is nu een multimiljonair. De medewerkers van milieu- en groene liefdadigheidsinstellingen worden vaak enorm goed betaald en reizen eersteklas over de hele wereld). Het WEF betaalt geen federale belastingen.

Een organisatie die een tiental jaar geleden nog werd beschouwd als een organisatie zonder invloed die enkel bekend stond als de organisator van een jaarlijks feestje waar beroemdheden zoals popster Bono (bij velen bekend om zijn belastingontwijking en hypocrisie) zich konden mengen onder politici en industriëlen die graag met beroemde mensen op de foto wilden, en die door veel mensen niet serieus werd genomen, is nu een van de machtigste organisaties ter wereld. Het heeft de plaats ingenomen van de veel geheimzinnigere Bilderbergers als het gezicht (en de stem) van de samenzweerders.

Schwab zelf werd in 1938 in Duitsland geboren en behaalde verschillende academische diploma’s voordat hij in 1971 het WEF oprichtte, toen hij nog maar 33 jaar oud was. Het WEF heette oorspronkelijk het European Management Forum, maar veranderde zijn naam in 1987 in het nogal groots opgezette en ambitieuzere World Economic Forum.

  Het "Grote Reset"-plan van de Nieuwe Wereldorde heeft een Derde Wereldoorlog nodig om te proberen het te laten slagen

Net voor hij het European Management Forum oprichtte, was Schwab lid van de Raad van Bestuur van een middelgroot Zwitsers productiebedrijf waaraan zijn vader blijkbaar verbonden was. Vandaag de dag claimt het WEF meer dan 600 werknemers te hebben, maar ik zou Schwab – net als Charles III en Tony Blair – omschrijven als een fixer en een pooier voor de samenzweerders. Geen van hen lijkt me een serieuze speler.

Op de website van het WEF is niet te vinden hoe Schwab aan het geld is gekomen om wat (op zijn eigen website) wordt omschreven als “de belangrijkste wereldwijde multistakeholderorganisatie” op te zetten en het is ook niet duidelijk hoe zijn organisatie binnen drie jaar politieke leiders uit de hele wereld heeft kunnen uitnodigen voor een conferentie in Davos.

In 1971, hetzelfde jaar dat hij de voorloper van het WEF oprichtte, schreef Schwab een boek met de titel Modern Enterprise Management in Mechanical Engineering (het lijkt onwaarschijnlijk dat de royalty’s hiervan hem in staat stelden het WEF op te richten). Er zijn geruchten dat zijn moeder familie was van de Rothschild familie en dat zijn vader dicht bij Adolf Hitler stond, maar beide suggesties zijn verworpen door factcheckers (hoewel we niet moeten vergeten dat factcheckers beweerden dat het covaccin effectief en volkomen veilig was). In dat vroege boek stelde Schwab dat het management van een moderne onderneming zowel de aandeelhouders als de stakeholders van het bedrijf moet dienen – met stakeholders zoals werknemers, klanten, overheid, schuldeisers, lokale gemeenschappen en financiers. Schwab werkt al tientallen jaren samen met de Verenigde Naties en heeft verschillende VN-organen geadviseerd over duurzame ontwikkeling. Schwab heeft gewaarschuwd dat er veel woede in de wereld zou zijn als de plannen van de samenzweerders zich zouden ontvouwen en is het best bekend voor zijn waarschuwing aan burgers overal “je zult niets bezitten en gelukkig zijn”.

Even terzijde: het is merkwaardig, nietwaar, hoe de zin “je zult niets bezitten en gelukkig zijn”, waarvan wordt aangenomen dat deze zijn oorsprong vindt in het World Economic Forum, kan worden vergeleken met de principes van de communistische revolutie zoals beschreven in het ‘Communistisch Manifest’ van Karl Marx? Marx schreef dat om een socialistische dictatuur te vestigen en totale controle over het proletariaat te verkrijgen, de communisten alle rechten op privébezit zouden moeten afschaffen, alle religie zouden moeten vernietigen, die Marx beroemd beschreef als “het opiaat van het volk” en de familie-eenheid zouden moeten opheffen, die werd gezien als een bedreiging voor het vermogen van de staat om totale controle over het leven van de mensen te verkrijgen. (Vandaag, onder de Grote Reset, zullen traditionele religies worden vervangen door een geloof in de natuur zoals gedefinieerd door de Verenigde Naties en gepromoot door het consortium van bankiers die de wereldeconomie beheren. Verbazingwekkend genoeg hebben de leiders van de traditionele religies de verandering geaccepteerd en de paus en de aartsbisschop van Canterbury lijken blij te zijn zichzelf en hun volgelingen te kunnen binden aan de pseudowetenschap in plaats van aan de traditionele leer die hun religies hebben omarmd. Het lijkt hen niet uit te maken dat de wetenschap over klimaatverandering aantoonbaar vals is; ze zijn verknocht aan en beïnvloeden graag de godslasteringen die worden gepromoot door de rabiate milieuactivisten. In 2023 beweerde Yuval Noah Harari, een WEF-adviseur en establishment-enthousiasteling, dat AI een nieuwe religie en een nieuwe bijbel zou kunnen creëren, waardoor AI de nieuwe god zou worden. Dit is vermoedelijk de voorgestelde vervanging voor orthodoxe, traditionele religie. We weten al dat AI een eindeloze encyclopedie van leugens naar het internet zal brengen, nu lijkt het erop dat AI ons ook een gloednieuwe nepreligie zal brengen).

  Het ware kwaad van het Wereld Economisch Forum

Zoals Gary Allen en Larry Abraham aangeven in hun uitstekende boek ‘None Dare Call It Conspiracy’, dat werd gepubliceerd in 1971, was het Communistisch Manifest slechts een update van de revolutionaire plannen die 70 jaar eerder werden voorgesteld door Adam Weishaupt, de stichter van de Orde der Illuminati. Vandaag de dag zien we dat het WEF, de Bilderbergers en de andere samenzweerders de aanbevelingen van Marx en eerder van de Orde van Illuminati opvolgen.

De bijeenkomsten van het WEF worden jaarlijks gehouden in Davos en de deelnemers komen van over de hele wereld (velen in privéjets) om de dreiging van klimaatverandering te bespreken.

Het gevaarlijkste is misschien wel dat het WEF een “Young Global Leaders Scheme” heeft, wat het hoogdravend noemt, dat meedogenloze jonge mannen en vrouwen opleidt tot marionetten van de cabal. Veel van de afgestudeerden krijgen een baan in de politiek, de groene beweging, liefdadigheidsmanagement enzovoort, en Schwab schept op dat “afgestudeerden” van wat door sommigen gezien kan worden als een hersenspoelingsprogramma, overal op hoge plaatsen te vinden zijn. De opschepperij is terecht en volgelingen van het WEF zijn te vinden in veel regeringen: Sunak in het Verenigd Koninkrijk, Trudeau in Canada en Macron in Frankrijk hebben allemaal banden met het WEF.

De hele organisatie doet me erg denken aan de Scientology cultus, maar als vervanger van de Bilderbergers en als promotieorganisatie voor de Europese Unie en de Verenigde Naties, is ze oneindig veel gevaarlijker en heeft ze een veel grotere invloed dan gerechtvaardigd lijkt.

Het bovenstaande is overgenomen uit het boek ‘Their Terrifying Plan’ van Vernon Coleman – om een exemplaar te kopen KLIK HIER


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

“Daarom wordt er selectief in de media gemeld wat er in Nederland gebeurt”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland schakelt over op gasverwarming op het platteland – Europa schakelt over op houthaarden in de stad
Volgend artikelUraniumdeeltjes uit Oekraïne gedetecteerd in Europa die gezondheidsproblemen veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. De plannen van het WEF worden lelijk doorgeprikt.
  Als schwab uit de oude duitse top voortkomt,heeft hij ook banden met de ZKM.
  Groot-Palestina gaat er niet komen.
  Putin weet echt wel met wie hij allemaal te maken heeft.
  Wat me wel opvalt is de timing:
  Het ging al niet lekker met de oekrainse oorlog en nu staan ze op het punt zich terug te trekken.
  Israhel kraait om hulp en word bediend.
  Ze worden nu wel een beetje in toom gehouden door de joenaaithetsteeds,maar het zijn bijzonder eigenwijze donders,die zionisten.
  Het vervelende van deze tijd is,bijna iedereen is te koop.
  Dat zeiden die zionisten zelf:We hebben het congres in onze zak zitten.
  Moslimbroederschap,kom er maar in en doe je ding!
  Zij hebben nog wel een moraal,ruggegraat en wilskracht.
  Kan ik van onze westerse leiders niet zeggen.
  Ik weet het kan wel een paar jaar duren,maar de teerling is geworpen.
  De tijger gaat niet meer terug in zijn kooi.
  Nu is er even een staakthetvuren,
  maar dat gaat noooit lang duren!

 2. Een beetje in de gaten houden mag wel.
  Ik heb me wel afgevraagd of Maitreya erachter zit. Benjamin Creme zei dat de grootste daad van de VS de Marshallhulp was.

  De bisschop van Canterbury was van begin af aan enthousiast (ironie).

  Wie houdt kantoor?

 3. Het is niet een kwestie van opleiden, het is een kwestie van omkoping. Het beloven van macht en geld zal voor een aantal mensen, die je gerust psychopatisch mag noemen, onweerstaanbaar zal zijn. Tel daar bij de haat jegens mensen en je hebt een prima verrader van de mensheid die geen moeite zal hebben met genocide.

  • Inderdaad, onder dat laagje WEF idealisme schuilen psychopatische opportunisten. En ze zijn ver gekomen, te ver. Tijd om in te grijpen. Jammer dat het gros van de mensheid zich door brood en spelen laten afleiden, want er zijn genoeg mensen die het door hebben. De kritische massa is nog niet bereikt om een vuist te kunnen maken.

 4. ik zie het zo ? dat de EUROPEZETOP onderdeel is van het W E F zij doen precies dat ding wat de W E F wil zo niet komt er iemand anders op de stoel te zitten van de E U waarom denken jullie dat onze REGERING gevallen ? is ! gewoon om Rutte en zijn mensen daar op de stoel te krijgen van HEERSCHAPPIJ let maar op RUTTE, NAVO een persoon is al de opvolger van timmermans olongren militaire zaken en wat de rest gaat doen wat weg gelopen is ? weet ik nog niet en de bergkamp zal ook in BRUSSEL weer tevoorschijn komen ! dart denk ik zomaar

 5. Rothschild bankiers familie heeft nog steeds een dikke vinger in het Kabbalistisch georganiseerde jodendom zitten, iedere zichzelf respecterende politicus weet met dit gegeven geen raad en speelt het dodelijke spelletje mee, en wat doen jullie reguurders op 22-11? Wahahaha.

  • Bovendien hebben alle grote economische blokken (VS, EU, GB, JP, CH) al bevestigd dat deze “wettelijke” regels vrijwel overal van toepassing zijn, omdat de Talmoedisten het echt menen door het meeste Goyim “Vee” te onteigenen.

   Webb voegt toe:

   “Het is nu zeker dat bij de implosie van ‘The Everything Bubble’ op grote schaal onderpand zal worden weggevaagd. Het loodgieterswerk om dit te doen is aanwezig. Er is rechtszekerheid gevestigd dat het onderpand onmiddellijk en zonder rechterlijke tussenkomst kan worden ingenomen. beoordeling door entiteiten die in gerechtelijke documenten worden beschreven als ‘de beschermde klasse’ [Webb schat dat deze ‘beschermde klasse’ misschien wel 0,01 procent van de totale bevolking omvat.) Zelfs geavanceerde professionele beleggers, die ervan verzekerd waren dat hun effecten ‘gescheiden’ zijn, zal niet worden beschermd”.

   Wees dus blij, want het enige dat u zult EIGEN (niets) is een vordering op uw inmiddels failliete makelaar. De ‘nieuwe’ eigenaren zullen degenen zijn die eigenaar zijn van de G-SIB’s, de centrale banken en alles daarbuiten.

   https://www.henrymakow.com

  • Adriaan W. november 19, 2023 Bij 12:59
   Rn wat doe jij Adriaan op 22-11?
   Ik sta nog een beetje in dubio.Stemwijzer gad PVV aan,mijn hoofd ook.
   Mijn hart zegt FVD.
   Wat zou jij een ander adviseren?

   • Zaxxon72 november 19, 2023 Bij 13:26

    ik ga niet stemmen en ik maak ook niet mijn stembiljet en die van mijn vrouw ongeldig te veel moeite voor meer van hetzelfde, vanaf 1986 op Hans Janmaat, daarna op het LPF en op Wilders gestemd het is over, niets is veranderd sinds 1986 doch erger geworden, wens je veel wijsheid Zaxxon72.

     • Hoe kunnen ze een stem verdelen die niet gegeven is? Stemmen betekent letterlijk je stem weggeven en als je je stem zelf houdt (dus niet stemmen) mogen ze helemaal niks doen met die stem. Als stemmen in het voordeel van de burger zou zijn, was het al lang verboden. Ze willen alleen maar dat je gaat stemmen omdat mensen dan elkaar de schuld geven als het fout gaat. Het bekende: iedereen stemt fout, dus het is hun schuld. Ik vertrouw niemand die nu zo aan het pushen is om te gaan stemmen, dus ook Baudet en Jensen niet!

      • Meteen in de kliko gooien dat stembiljet, beter dan na het stemmen in de kliko gooien. Heeft niemand zich ooit afgevraagd waarom je je stembiljet in de kliko gooit na het stemmen? Raar toch? Symbolisch voor afval ofzo?

      • Jij begrijpt het, nu de rest nog, ik erken deze niet democratisch gekozen regering en wil mij ook niet laten vertegenwoordigen door deze nazi groep.

 6. maar dat het WEF ook zijn eigen ‘leger’ politie heeft, hoe kan of mag dat? dat gaat buiten de regels van regeringen om dacht ik.

  maar ook dat ze zelf documenten uitgeven dat ze onaantastbaar zijn? das toch te gek voor woorden?

  zo zou ik dat ook kunnen doen, ff way opmaken en whalla…

  niemand en ik bedoel niemand heet ooit en nooit wat over een ander te zeggen, nooit never! wat ze doen echter is dwang/drang/geweld met hun volgers/leger/groepen/cult, zij organiseren zich dus, en dat staan ze niet toe voor anderen, dat zullen ze met geweld/dwang e.d. afdwingen, maar ze hebben geen enkel recht over anderen, nooit never… vergeet dat nooit! we zijn allen vrij! ook al tekenen we anders of krijgen we geld of way ook, niemand heeft ooit/nooit wat te zeggen over een ander.

  hear hear, now repeat that.

 7. Stemmen is de illusie dat je stem ook echt wat betekent..een zoethoudertje voor het volk. Zij zijn “volksvertegenwoordigers” maar vertegenwoordigen niets meer of minder dan hun opdrachtgever! Wel of niet stemmen maakt geen flikker uit

 8. Hoe zit het met dat stemmen, Reaguurders? Gaat je stembiljet echt naar de grootste partij als je er geen kruisje op zet met je ogen dicht? Hoe kan dat, totaal onlogisch toch? En waarom wil Sicario DeJonge dat alle stemmen die nacht nog geteld worden? Wat zit er achter die enorme campagne, je stemt voor de samenleving, net zoals je spuit voor Opa. Waar zit ‘em de belazerij? Heeft iemand dat al uitgevist? En nogmaals, 22 betekent: “groot verlies, vaak met de dood, en vereist heel veel keihard werk om het tegen te houden, en meestal lukt dat niet”. En 11 betekent “grote veranderingen, goed of slecht.”

  Dus? wat hangt er ons boven het hoofd met deze sheistery?

 9. The RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) omschrijft als volgt:
  Abs, Hermann J.

  Qualifications banker, art collector, museum employee
  Succesvol privébankier, die een verzameling schilderijen en grafiek, bestaande uit oude kunst, Renaissance, Nederlands en achttiende en negentiende eeuws werk tot aan het impressionisme, bijeenbracht; breidde ook een geërfde collectie porselein uit, waarbij hij zich concentreerde op de achttiende eeuw; voorzitter van de administratie van het Städel Museum in Frankfurt am Main.

  Zijn ze niet het 1 en ander vergeten? Waar zouden die kunstschatten vandaan komen? Heb ik de verkeerde J. Abs?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in