Wit-Rusland: NAVO-strijdkrachten verzamelen zich aan de grens

3
1086
© Photo courtesy of National Nuclear Security Administration / Nevada Site Office / Wikimedia (Public Domain)

Aan de westelijke grens van Wit-Rusland verzamelt de NAVO nu haar strijdkrachten, beweert president Aleksandr Loekasjenko. Maar het feit dat een dergelijke militaire escalatie daadwerkelijk plaatsvindt, is niet bevestigd door het westelijk bondgenootschap.

Op zondag zei Loekasjenko dat zowel de grond- als de luchtmacht zich nu bij de Wit-Russische grens aan het verzamelen is, meldt het persbureau Reuters.

De lang dienende Wit-Russische leider gelooft dat hij wordt blootgesteld aan een poging tot een kleurenrevolutie, dat wil zeggen een gelijkende liberale politieke omwenteling die de afgelopen decennia in Oost-Europa heeft plaatsgevonden en in verband staat met activiteiten van de Amerikaanse inlichtingendiensten en de controversiële financier George Soros.

Op zondag waarschuwde Alexander Loekasjenko zijn landgenoten om een dergelijke revolutie te laten plaatsvinden.

“We zullen ophouden als staat, als volk, als natie”, zei hij tegen zijn aanhangers die zich in de stad hadden verzameld.

De militaire escalatie moet dan in de praktijk plaatsvinden op Pools grondgebied, waar de NAVO uitgebreide werkzaamheden heeft ontplooit, indien er sprake is van een dergelijke escalatie. De NAVO heeft de informatie niet bevestigd en er zijn momenteel geen beelden die de bewering van de Wit-Russische mainstream media ondersteunen.

Rusland heeft beloofd om in geval van een militair conflict militair in te grijpen aan Wit-Russische zijde.

Moslima vliegt halverwege paradijs

Rusland: Covid-19 kan mannen steriel maken

3 REACTIES

  1. Kijk, zo gaat het dus!!! Hier de video waarin de president van Wit-Rusland, Aljaksandr Loekasjenko, zegt vorige maand op een persconferentie dat hij een substantieel bod in contanten ($ 92 miljoen) had ontvangen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om “te handelen zoals in Italië” en een rigoureuze lockdown te implementeren. Loekasjenko staat erom bekend dat hij altijd weigert nood-, lockdown- of “sociaal verre” maatregelen te nemen in zijn land.
    Maar Loekasjenko wees het aanbod van de WHO af met een droog “nee”, waarop het aanbod in een paar weken tijd vertienvoudigd werd tot 900 miljoen dollar , maar dit keer aangeboden door het Internationaal Monetair Fonds met hetzelfde “verzoek” om alles in het land te sluiten en “goed te vinden”. https://www.youtube.com/watch?v=taNfLACfk1I&app=desktop&fbclid=IwAR1auZUzG8tFm-DKwuO8g3EBex-DVPSRjVXIumaKzopzokBkQ-aRiHkbHRs en deze https://www.youtube.com/watch?v=39qTX-jj4rw&feature=share&fbclid=IwAR3KGR5ysY2Hb76JkBLR2mDHjGlzLljQb7BI7ERuxgFboZWPh14v8UoZkYE

  2. Als NATO het heeft over de democratie die bedreigd wordt bedoelen ze dat ze de democratie van andere niet gelieerde landen gaan bedreigren. Er ius ak eebn griit contingent troepen met alles erop en eraan in Polen deels bestaande uiut tropen diue uiut Duitsland zijn teruggetrokken dan wel verplaatst. Alles vind je terug in de geschiedschrijving van de 30 er jaren toen speelden min of meer dezeflde zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here