© Photo courtesy of National Nuclear Security Administration / Nevada Site Office / Wikimedia (Public Domain)

Aan de westelijke grens van Wit-Rusland verzamelt de NAVO nu haar strijdkrachten, beweert president Aleksandr Loekasjenko. Maar het feit dat een dergelijke militaire escalatie daadwerkelijk plaatsvindt, is niet bevestigd door het westelijk bondgenootschap.

Op zondag zei Loekasjenko dat zowel de grond- als de luchtmacht zich nu bij de Wit-Russische grens aan het verzamelen is, meldt het persbureau Reuters.

De lang dienende Wit-Russische leider gelooft dat hij wordt blootgesteld aan een poging tot een kleurenrevolutie, dat wil zeggen een gelijkende liberale politieke omwenteling die de afgelopen decennia in Oost-Europa heeft plaatsgevonden en in verband staat met activiteiten van de Amerikaanse inlichtingendiensten en de controversiële financier George Soros.

Op zondag waarschuwde Alexander Loekasjenko zijn landgenoten om een dergelijke revolutie te laten plaatsvinden.

“We zullen ophouden als staat, als volk, als natie”, zei hij tegen zijn aanhangers die zich in de stad hadden verzameld.

De militaire escalatie moet dan in de praktijk plaatsvinden op Pools grondgebied, waar de NAVO uitgebreide werkzaamheden heeft ontplooit, indien er sprake is van een dergelijke escalatie. De NAVO heeft de informatie niet bevestigd en er zijn momenteel geen beelden die de bewering van de Wit-Russische mainstream media ondersteunen.

Rusland heeft beloofd om in geval van een militair conflict militair in te grijpen aan Wit-Russische zijde.

Moslima vliegt halverwege paradijs

  Syriërs probeerden via de Barentszzee naar Noorwegen te "vluchten" - toen de Russen ingrepen
Vorig artikelGriekenland deporteert illegale immigranten in rubberboten naar Turkse territoriale wateren
Volgend artikelDemocraten verkiezingsstrateeg: “Democratische Partij verliest haar verdomde verstand”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Kijk, zo gaat het dus!!! Hier de video waarin de president van Wit-Rusland, Aljaksandr Loekasjenko, zegt vorige maand op een persconferentie dat hij een substantieel bod in contanten ($ 92 miljoen) had ontvangen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om “te handelen zoals in Italië” en een rigoureuze lockdown te implementeren. Loekasjenko staat erom bekend dat hij altijd weigert nood-, lockdown- of “sociaal verre” maatregelen te nemen in zijn land.
  Maar Loekasjenko wees het aanbod van de WHO af met een droog “nee”, waarop het aanbod in een paar weken tijd vertienvoudigd werd tot 900 miljoen dollar , maar dit keer aangeboden door het Internationaal Monetair Fonds met hetzelfde “verzoek” om alles in het land te sluiten en “goed te vinden”. https://www.youtube.com/watch?v=taNfLACfk1I&app=desktop&fbclid=IwAR1auZUzG8tFm-DKwuO8g3EBex-DVPSRjVXIumaKzopzokBkQ-aRiHkbHRs en deze https://www.youtube.com/watch?v=39qTX-jj4rw&feature=share&fbclid=IwAR3KGR5ysY2Hb76JkBLR2mDHjGlzLljQb7BI7ERuxgFboZWPh14v8UoZkYE

 2. Als NATO het heeft over de democratie die bedreigd wordt bedoelen ze dat ze de democratie van andere niet gelieerde landen gaan bedreigren. Er ius ak eebn griit contingent troepen met alles erop en eraan in Polen deels bestaande uiut tropen diue uiut Duitsland zijn teruggetrokken dan wel verplaatst. Alles vind je terug in de geschiedschrijving van de 30 er jaren toen speelden min of meer dezeflde zaken.

 3. ieder land uit de navo,ieder land zijn eigen beleid,en de EU ontbinden.De oorlogs geile amerkaan buiten sluiten en de vrede komt van alleen.

 4. ‘De strijd tussen Rusland en het Westen
  Marie-Thérèse ter Haar

  De informatiestromen die ons land bereiken inzake de geopolitieke spanningen tussen Rusland, het Westen, de Oekraïne en de NAVO worden met een Westerse pet op bekeken. Oprichter van de Rusland & Oost-Europa Academie en Ruslandkenner van het eerste uur Marie-Thérèse ter Haar, brengt in dit college eloquent en doorwrocht voor het voetlicht dat het Westen aardig wat boter op het hoofd heeft. Want waarom voelt Rusland zich omsingeld door de NAVO? Hoeveel Amerikaanse inmenging was er eigenlijk in Oekraïne? En wat betekende de Maidanrevolutie in Kiev voor het Westen, maar ook voor Rusland?

  Een belangrijkste frustratie van veel Russen is de uitbreiding van de NAVO in de Oekraïne. De hieruit voortkomende Oost-West crisis en de annexatie van de Krim kunnen moeilijk op hun merites beoordeeld worden, zonder gedegen kennis van het waarom en de context waarin dit ontsproot. Sterker nog, van een inlijving kan gezien de overweldigende steun vanuit de bewoners van het Krimgebied, eigenlijk niet gesproken worden volgens Ter Haar. Niettemin is het afgelopen decennium de verhouding tussen Rusland en het Westen in rap tempo verslechterd, waardoor Rusland in de armen van China is gedreven.

  Marie-Thérèse ter Haar brengt noodzakelijke nuances aan in dit complexe geopolitieke dossier. Ter afsluiting geeft Kees van der Pijl na afloop van de lezing nog kort zijn visie. Al met al is dit college een absolute aanrader voor eenieder die zich wilt verdiepen in de precaire dynamiek tussen Rusland en het Westen.’

  12/02/2022 Café Weltschmerz
  https://cafeweltschmerz.nl/videos/de-strijd-tussen-rusland-en-het-westen-marie-therese-ter-haar/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in