De New York Times maakt “bezwaar” dat meer dan duizend illegale immigranten door Griekenland zijn gedeporteerd in geheime activiteiten.

Griekenland “heeft honderden illegale immigranten op rubberbootjes gezet en ze op volle zee achtergelaten”.

Militairen zouden in geheime acties illegale immigranten van “opvangcentra” hebben afgehaald en op schepen hebben geladen die ze op open zee brengen, waar ze op roerloze en motorloze rubberboten worden gezet die sterk lijken op die van Turkije. Deze rubberboten worden aan de rand van de Turkse territoriale wateren achtergelaten zodat ze worden gered door de Turkse kustwacht, meldt Unser Mitteleuropa.

Volgens een onderzoeksjournalist van de New York Times is dit de manier waarop de Griekse geheime deportaties functioneren. Deze uitzettingen zouden al maandenlang plaatsvinden en als het recherchewerk van de Amerikaanse journalist correct is, zouden er reeds sinds maart in 31 activiteiten, meestal ’s nachts, 1.072 illegale asielzoekers zijn gedeporteerd.

Stelios Petsas, regeringswoordvoerder in Athene, sluit daarentegen uit dat “de Griekse autoriteiten betrokken zijn bij dergelijke clandestiene activiteiten”.

Commentaar van VoxNews: “Alsof hij zich zou moeten verontschuldigen voor een gerechtigde en zelfs creatieve bedrijfsvoering! We zouden hetzelfde moeten doen met de illegale migranten uit Tunesië die in Italië landen”.

“Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland gebruiken kind als stormram om de politiebarrières te doorbreken

Erogan's nieuwe shockplan: Albanië moet een asielssluis in de EU worden

5 REACTIES

  1. De rekeningen voor de opvang en het onderhoud van al die ‘vluchtelingen’ naar de New York Times sturen.
    En als de New York Times die rekeningen weigert te betalen, dan deze krant van egoïsme en racisme beschuldigen en zeggen dat het fout van deze krant is als er wegens geldgebrek ‘vluchtelingen’ omkomen van honger en dorst.
    En dat ieder maand opnieuw herhalen en het bedrag van de rekeningen aan de New York Times ook onbeperkt verder laten stijgen naargelang het aantal te onderhouden ‘vluchtelingen’ ook stijgt.
    Het wordt dat tijd dat de deugmensen in de mainstream media zelf de rekening betalen voor al ‘hun’ voorgewende solidariteit en (schijn)heiligheid in plaats van steeds anderen hiermee op te zadelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here