Windturbines-wieken kunnen niet worden gerecycled – vervuilen grote stukken land

5

Aangezien de wieken van de eerdere windturbines nu het einde van hun levensduur hebben bereikt, zoeken bedrijven naar manieren om met de tienduizenden om te gaan die nu moeten worden vervangen. Nu worden ze massaal op stortplaatsen gedumpt en men verwacht dat ze daar voor altijd zullen blijven liggen.

Het blad van een windturbine kan langer zijn dan een Boeing747-vleugel, dus het kan niet zomaar ergens worden weggegooid als het versleten is. Eerst moet het met een diamantzaag in drie delen worden gezaagd, die klein genoeg zijn om op een tractoraanhanger te worden geplaatst.

In Wyoming, VS, worden nu 870 wieken verwerkt en in de grond begraven, waar ze voor altijd zullen blijven liggen, meldt Bloomberg.

Tienduizenden oude bladen worden over de hele wereld uit windmolens gehaald en ze kunnen nergens anders heen dan op dergelijke stortplaatsen. Alleen al in de Verenigde Staten zullen er de komende vier jaar zo’n 8.000 worden weggehaald. In Europa zullen er tot 2022 minstens 3.800 per jaar worden gesloopt. En het zal nog erger worden. © Benjamin Rasmussen voor Bloomberg Green

Kan niet worden gerecycled

De meeste zijn meer dan tien jaar geleden gebouwd, toen het aantal installaties nog een vijfde was van wat het nu is. Gebouwd om stormwinden te weerstaan, kunnen de wieken niet gemakkelijk worden vernietigd, gerecycled of voor andere doeleinden worden gebruikt.

Dit heeft geleid tot een urgente zoektocht naar alternatieven, vooral in gebieden waar het ontbreekt aan open landschappen. In de Verenigde Staten worden ze naar de weinige stortplaatsen gestuurd die ze accepteren, waar ze worden geplaatst in stapels die 10 meter de grond ingaan.

De windturbines-wieken zullen er uiteindelijk voor altijd zijn. De meeste stortplaatsen worden beschouwd als droge graven. Het laatste wat we willen is nog meer milieuproblemen creëren, zegt Bob Cappadona, CEO van de Noord-Amerikaanse afdeling van Veolia Environnement, die op zoek is naar betere manieren om met het massale afval om te gaan.

Het verbranden van glasvezel veroorzaakt emissies

  Laatste Grote Reset idee: Verbied voedselfotografie!

In de Europese Unie, waar strenge regels gelden voor wat er in de grond mag worden gedumpt, wordt een deel van de bladen verbrand om er cement van te maken of voor brandstof in energiecentrales. Maar de energie-inhoud van het blad is laag en het verbranden van glasvezel veroorzaakt emissies.

Bedrijven proberen nu nieuwe manieren te vinden, zoals Global Fiberglass Solutions in Texas. Ze hebben een methode ontwikkeld om de bladeren om te zetten in pellets en vezelplaten voor muren en vloeren. Maar de productiesnelheid is laag en de wieken worden alsnog in de grond gedumpt.

Michael Bratvold, een afvalverwerker, geeft toe dat het voor altijd begraven van de wieken niet ideaal is. Toen een foto van vroege leveringen afgelopen zomer viraal ging, bespotten veel mensen in de social media het onvermogen om iets te hergebruiken als goed voor de planeet werd bestempeld.

Critici zeiden dat ze dachten dat windmolens goed waren voor het milieu, maar hoe duurzaam is het als het als afval in de grond eindigt, zegt Bratvold.

Het probleem met “Door de Mens Veroorzaakte Opwarming van de Aarde”

Vorig artikelMoslim video-oproep voor de slavernij van christenen en ongelovige vrouwen
Volgend artikelTwitter concentreert zich op het censureren van Trump – pedofielen gebruiken het platform om openlijk kinderporno te kopen en te verkopen.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Amerika loopt op zijn zachtst gezegd niet voor op het gebied van afvalverwerking. Daar wordt nog op vrij grote schaal afval gedumpt omdat er goedkope grond in overvloed is.
  In Nederland is grond kostbaar en er wordt vrijwel niet gestort.
  De vleugels zijn best te verschotten en als vulmateriaal te gebruiken. dat kost geld, maar dat hebben we genoeg.
  Beetje pretentieus verhaal dus om de milieuaspecten van windenergie in diskrediet te brengen.

 2. De apparaten blijken ook niet altijd (…?…) winter resistent te zijn – Texas 2021 – waardoor het systeem uitvalt met grote gevolgen voor de bevolking. Ten tijde dat men aldaar moest bepalen of de apparaten resistent moesten zijn voor extreem koude temperaturen – hetgeen het kostenplaatje zou beïnvloeden – heeft men er, inclusief de Republikeinen, voor gekozen deze voorwaarde niet te stellen. Dit werd gedaan op basis van de veronderstelling op basis van ‘consensus’ dat er sprake zou zijn van ‘het opwarmen van de aarde’. Te handelen op basis van deze ‘aanname’ bleek een leerzame verkeerde keuze.

 3. Kunnen die wieken niet beter van hennepvezel gemaakt worden.
  Lichter, steviger en biologisch afbreekbaar.
  Makkelijk te telen, goed voor de boeren, talloze andere producten,
  CO2 NEGATIEF, goed voor de bodem , bijna 0% pestisiden, weiniger
  water als meeste andere gewassen, etc.,etc., samengevat goed voor de aarde.

  Green Plants Matter

 4. Vervangen windmolenwieken kan je gebruiken om dijken mee te bouwen.
  Grond erover en klaar. Bespaart heen wat grond en is sterk.

 5. Glasvezel kan gerecycled worden. De grote stukken balsa kunnen op maat gezaagd worden voor de modelbouw detailhandel gezien er, door deze bladen, wereldwijd regelmatig tekorten.

  Beetje niet waar dit artikel. De oplossingen worden gewoon niet aangedragen. Alles moet en zal een probleem zijn…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in