De gebeurtenissen op de slagvelden van Oekraïne van de afgelopen maand laten zien dat Rusland heel duidelijk de oorlog aan het winnen is. Hoewel u dat uit geen enkel artikel of nieuwsuitzending in de Westerse media zou opmaken. Sinds eind februari zijn de gezamenlijke Westerse media bezig met een heel bewuste misinformatiecampagne waarvan het centrale narratief is dat Rusland enorme verliezen heeft geleden in manschappen en materieel, terwijl het talrijke nederlagen heeft geleden door toedoen van de Oekraïense strijdkrachten. Dat is nogal een nederlaag wanneer Rusland en de DPR/LPR strijdkrachten meer dan 20% van het grondgebied van Oekraïne controleren, schrijft Dr. Leon Tressell.

Deze misinformatiecampagne beweert dat Rusland gefaald heeft in zijn poging om Kiev en Charkov te veroveren in de beginfase van de huidige oorlog. Natuurlijk zou iedereen met een elementaire kennis van militaire strategie weten dat de Russische troepen die de voorsteden van Kiev en Charkov bezet hielden, daar alleen maar waren om grote aantallen Oekraïense troepen vast te pinnen en te verhinderen dat zij hun frontlinies in de Donbass-regio konden versterken. Terwijl de Westerse media zich concentreerden op de “mislukte” pogingen van Rusland om deze steden in te nemen, was het grootste deel van de Russische oorlogsinspanning gericht op de bevrijding van de regio’s Donetsk en Lugansk van Oekraïense controle.

De gebeurtenissen van de afgelopen maand, van de overgave van het Oekraïense garnizoen in Azovstal in Mariupol tot de Russische successen bij de inname van steden als Lyman en Popasna, laten zien hoe de Russische militaire campagne volgens plan verloopt.

  Oekraïense frontlinietroepen worden ouder: "Fysiek kan ik dit niet aan"
Klik voor groot.

De gestage, methodische opmars van de Russische strijdkrachten gebeurt ondanks de massale toevloed van wapens van het Amerikaanse imperialisme en zijn bondgenoten. Deze dagelijkse opmars van de Russische strijdkrachten gebeurt ondanks de 10.000 Westerse sancties die de economie van Rusland hadden moeten doen instorten.

In plaats van de Russische economie in te laten storten, hebben de eindeloze sanctierondes ertoe bijgedragen de inflatie aan te wakkeren, die de westerse levensstandaard hard treft, en hun economieën ondermijnen. In het Verenigd Koninkrijk zullen deze winter naar schatting 6 miljoen huishoudens te maken krijgen met stroomonderbrekingen om de sancties tegen Rusland te helpen handhaven. De EU maakt deze economische waanzin nog erger door haar besluit om een gedeeltelijk verbod op Russische olie in te stellen. Vandaag heeft dit de prijs van een vat Brentolie opgedreven tot 124 dollar.

Van week tot week proberen Westerse media-verslaggevers en bedrijfspolitici het gewone volk om de tuin te leiden door de gestage stroom van hoopgevende verhalen die draaien om nieuwe sanctierondes, samen met de nieuwe leveringen van “wonder”-wapens die het krachtenevenwicht op de slagvelden van de Donbass moeten veranderen. In de eerste weken van de oorlog kraaide de Westerse media victorie over hoe Westerse anti-tank en anti-luchtafweerwapens, zoals javelins en stingers, het Russische offensief tot staan zouden brengen. Toen eenmaal duidelijk was geworden dat deze wapens weinig of geen effect op het slagveld hadden, zijn er nieuwe verhalen gesponnen over hoe het Westen Oekraïne van zwaar wapentuig zal voorzien om die gemene Russen te verslaan. Kennelijk zullen Amerikaanse houwitsers, Britse en Australische pantserwagens, Deense anti-scheepsraketten en nu het vooruitzicht van Amerikaanse meervoudige raketlanceersystemen Oekraïne allemaal helpen om Rusland op het slagveld te verslaan. Niets is minder waar.

  Biden en zijn oorlogszuchtige minions lijken vastbesloten het Westen in de Derde Wereldoorlog te slepen

De Oekraïense strijdkrachten missen de opleiding en gevechtservaring om deze wapens optimaal te kunnen gebruiken als onderdeel van een gecombineerde wapenoperatie. Bovendien heeft Rusland een overvloed aan zware artillerie, die de vuurkracht van de Oekraïense strijdkrachten ver overtreft. Laat staan het feit dat Rusland het luchtruim volledig beheerst en zijn luchtstrijdkrachten en lange-afstandsraketten met verwoestend effect inzet. Dagelijks wordt de militaire infrastructuur van Oekraïne vernield, terwijl Rusland systematisch grote partijen pas geleverd Westers wapentuig vernietigt. Om het kwaad nog erger te maken worden dagelijks grote hoeveelheden Westers wapentuig buitgemaakt door Russische en DPR/LPR strijdkrachten.

Alsof dit nog niet erg genoeg is lijdt Oekraïne dagelijks honderden slachtoffers, terwijl kleine maar groeiende aantallen troepen ofwel bevelen weigeren om te vechten ofwel zich overgeven aan de Russische strijdkrachten om niet gedood te worden. Geloof mij niet op mijn woord voor dit alles. Er is een overvloed aan fotografisch/video-bewijsmateriaal op Russische en Oekraïense Telegramkanalen om mijn beweringen te staven. LINK

Het is overduidelijk dat de Russische strijdkrachten in de komende periode de overgebleven steden van de regio’s Donetsk en Lugansk willen innemen. Zij zullen zich niet laten afschrikken door verdere Westerse sancties of wapenleveranties aan Oekraïne.

Klik voor groot.

Terwijl ik dit schrijf, blijken de Russische troepen de woonwijken van Severodonetsk te hebben ingenomen, terwijl de Oekraïense troepen zich terugtrekken naar de industriezone van de Azot-fabriek in de stad. Intussen trekken afzonderlijke Oekraïense eenheden zich onder vuur terug naar Lisichansk, waar Oekraïne hoopt stand te kunnen houden en het front te stabiliseren. Andere belangrijke doelen in de komende periode zijn de steden Kramatorsk en Slavyansk.

  Ruslands beschuldiging dat de VS de moord op Poetin heeft beraamd, moet serieus worden genomen

Het valt nog te bezien waar de Russische troepen heen zullen gaan als de regio’s Donetsk en Lugansk eenmaal volledig bevrijd zijn. Sommigen speculeren dat Rusland dan zal oprukken naar Mykolaiv en van daaruit Odessa zal innemen met het oog op de totstandbrenging van een landcorridor met Trans-Dnjestrië. Alleen de tijd zal leren waarheen de Russische troepen zullen oprukken zodra de voornaamste concentratie van Oekraïense troepen in de Donbass verslagen is.

Het zal interessant zijn om te zien hoe het Amerikaans imperialisme en zijn Europese bondgenoten zullen reageren op de nederlaag van Oekraïne’s meest ervaren strijdkrachten in de Donbass. Zullen zij Oekraïne onder druk zetten om met Rusland te onderhandelen? Of zullen zij proberen een incident te fabriceren dat hun het voorwendsel zal geven om NAVO-laarzen ter plaatse te brengen? Dit zou de situatie enorm escaleren en het vooruitzicht van een open conflict met Rusland doen ontstaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Biolabs – Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse “Inlichtingen”: Poetin is ziek, dood, of nog erger
Volgend artikelOp gerechtelijk bevel geopenbaarde Pfizer documenten onthulen dat 82% – 97% van de Pfizer COVID-19 gevaccineerde zwangere vrouwen hun baby’s verloren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Het hoort allemaal bij de Great Reset ….. alles maar dan ook alles moet kapot.

  Rusland heeft vorige week de rente verlaagd omdat de roebel te sterk is waarna de roebel heel even wat minder waard werd maar nu is de roebel weer bijna net zo sterk maar de olie in diezelfde tijd weer fors gestegen. Dus kan Rusland zijn rente weer verder gaan verlagen en worden de Russische winsten alleen maar groter.
  Waar we in het westen dus precies het tegenovergestelde zien, de dollar en euro worden steeds minder waard en de rente stijgt er.

  De burger betaalt weer het gelach.

  • Makkelijk om terug te krijgen (met rente)
   Simpel.
   Eerst vragen.
   Dan in gebreke stellen en een NL een uitspraak vragen “NL goud moet terug met een samengestelde rente van..%”

   Niet betalen?
   Alle Zwitserse banken verbieden te handelen in NL; handel en betalingen van en aan zwitserse banken/personen blokkeren; ambassadeurs en personeel uitwijzen.

   Natuurlijk zullen de Zwitsers eerst schreeuwen en grootpraten; maar betalen zullen ze zeker.

   Vergeet niet: hun land leeft van internationale corruptie en zware criminaliteit–net zo als ze grof “verdienden”aan de nazi’s en joden in WO2 en in WO1 aan handel met alle partijen in wapens.

   Het is een ploerten staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in