Moskou heeft 31 maart als uiterste datum gesteld voor de “vijandiggezinde” landen om de betalingen voor de invoer van aardgas om te zetten in roebels. De vereiste valutawissel betreft landen die Rusland economische sancties hebben opgelegd en zijn deviezenreserves hebben bevroren.

Dit treft vooral enkele EU-landen die sterk afhankelijk zijn van de Russische energieleveranties, schrijft Deutsch.rt.com.

1 Wat gebeurt er na 31 maart?

Moskou benadrukt dat Europa geen gratis gas zal krijgen als de landen weigeren in roebels te betalen. “Wij zullen geen gas gratis leveren, dat is duidelijk,” zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, op dinsdag. Op de vraag of Moskou het gas zou afsluiten voor niet-betalers, antwoordde Peskov: “Geen betaling, geen gas.” Hij voegde er echter aan toe dat het Kremlin nog geen definitief besluit had genomen over hoe het zou reageren als de Europese landen zouden weigeren in Russische valuta te betalen. Op woensdag voegde Peskov daaraan toe:

“Dit betekent niet dat alles wat morgen geleverd wordt, morgenavond (in roebels) betaald moet worden.”

2. Hoe afhankelijk is Europa van gas uit Rusland?

Europa is sterk afhankelijk van Russisch gas voor verwarming en elektriciteitsopwekking. Gas uit Rusland dekt ongeveer 40 procent van het totale verbruik in Europa. De gasimport van de EU uit Rusland was dit jaar tussen de 200 en 800 miljoen euro per dag waard.

3 Wat gebeurt er in de EU zonder Russisch gas?

De Commissie van de EU heeft gezegd dat zij de afhankelijkheid van de EU van Russisch gas dit jaar met twee derde wil verminderen en “ruim vóór 2030” een einde wil maken aan de afhankelijkheid van Russische leveranties. Volgens economische deskundigen is het echter niet gemakkelijk om deze hoeveelheid energie te vervangen. Vorig jaar heeft Russisch gas in de EU 1.550 terawattuur aan energie geproduceerd.

  'Rusland tot de laatste Oekraïner bestrijden' is officieel beleid Witte Huis

Brussel kan het aanbodtekort niet snel genoeg aanvullen, maar moet de vraag beteugelen. Intussen zou een sterke toename van de invoer van vloeibaar aardgas (LNG) een enorme opwaartse druk uitoefenen op de prijzen op een toch al krappe wereldmarkt voor LNG. Dit zou een zware klap zijn voor de economie van de EU, die toch al te lijden heeft onder de zeer hoge energieprijzen. Een langdurige bevriezing van de gasvoorziening uit Rusland zou de EU duur komen te staan en er zelfs toe kunnen leiden dat landen als Italië en Duitsland, die meer blootgesteld zijn aan de Russische gasfluctuaties, noodmaatregelen moeten nemen.

De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz heeft gewaarschuwd dat een verbod op de invoer van Russische energie in heel Europa zou een economische recessie veroorzaken.

4 Wat zijn de ruimere implicaties?

Er dreigt een wereldwijde energiecrisis. Volgens het Internationaal Energieagentschap is Rusland de grootste exporteur van aardgas ter wereld en na Saoedi-Arabië de op één na grootste exporteur van ruwe olie. Het Russische gas vervangen zal niet gemakkelijk zijn. De EU zal gas op de vrije markt moeten kopen, wat betekent dat zij meer moet betalen als het gas uit landen als Qatar of de VS komt. Dit betekent ook dat het gekochte gas zal ontbreken op andere plaatsen waar het nodig is. Het gevolg zal zijn dat de gasprijzen in de hele wereld zullen stijgen, omdat de landen met elkaar concurreren om de beperkte aanvoer.

5 Zullen de olieprijzen worden beïnvloed?

Rusland levert ongeveer vier miljoen vaten olie per dag aan de Europese Unie. In tegenstelling tot gas, waarvan het aanbod nog grotendeels door langetermijncontracten wordt geregeld, is de prijs van aardolie onstabiel en wordt bepaald door vraag en aanbod. Mocht de EU toch besluiten het zonder Russische olie te doen, dan zouden de prijzen voor ruwe olie kunnen stijgen tot 200 dollar per vat of zelfs hoger, waarschuwen analisten.

  Het echte doelwit van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne bent u

6 Wil Rusland ook andere grondstoffen in roebels verkopen?

President Vladimir Poetin heeft bij de aankondiging van zijn betalingsplan laten doorschemeren dat aardgas de eerste grondstof uit Rusland zou kunnen zijn die in roebels wordt verkocht. Als het Westen verdere sancties oplegt, bestaat de mogelijkheid dat andere Russische exportproducten, waaronder olie, metalen en graan, in roebels verhandeld zullen worden.

7. Wie bezwijkt het eerst als de betalingstermijn nadert?

Tot nu toe hebben de EU en de G7-landen de eis van Rusland om hun betalingen voor gas in roebels om te zetten, afgewezen. Moskou heeft verklaard dat het geen gratis gasleveringen zal aanbieden, wat suggereert dat de regering van de Russische Federatie bereid is de gaskraan dicht te draaien. In dat geval zou Moskou met elke dag van het embargo tussen de 200 en 800 miljoen euro verliezen. Rusland zou echter een deel van het gas naar Azië kunnen omleiden. Europa zou waarschijnlijk een economische crisis doormaken die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is voorgekomen, omdat de stijgende energieprijzen de economieën van de regio in een recessie zouden duwen. Dus wie zal het eerst bezwijken? Plaats uw weddenschappen.

Update:

Vaticaanse Bank stuurt 10 miljoen Euro naar Rusland  – om Roebels te kopen – om gas te kopen

Fast-Breaking nieuws uit Europa woensdag beweert dat de Vaticaanse Bank al tien miljoen Euro naar de Centrale Bank van Rusland heeft overgemaakt, om Roebels te kopen, die gebruikt zullen worden om Russisch aardgas te betalen, bericht Halturnerradioshow.com.

Deze stap van het Vaticaan gaat lijnrecht in tegen de sancties die de Europese Unie aan Rusland heeft opgelegd in verband met de toestand in Oekraïne.

  De "zinloze PR-actie" van Zelensky bij Snake Island leidde tot zware verliezen

Zullen andere Europese naties het voorbeeld van het Vaticaan volgen en hetzelfde doen? De wereld zal het over 24 uur weten. Dat is de door Rusland opgelegde termijn om te beginnen met de betaling van aardgas en aardolie in Roebels, omdat de EU en de VS niet kunnen worden vertrouwd om Euro of Dollar over te dragen als betaling van Russisch gas.

Bonus:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldoorlog ESCALATIE wordt agressief gepusht door Biden en de NAVO, omdat tirannen een voedselschaarstecrisis nodig hebben om wereldwijde ontvolkingsmijlpalen te bereikenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAfrikanen moeten betalen om voor Oekraïne te vechten en als “N” uitgescholden te worden
Volgend artikelRussische Speciale Militaire Operatie in Oekraïne – Dag 34
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Het Vaticaan de opperste macht van de illuminatie wilt niet met koude voeten zitten en popi is ook niet meer van de jongste he.
  Het gepeupel daar wordt wel geen rekening mee gehouden.

  • 🤣🤣🤣ja zo is het wel, het is koud onder al die jurken ginder. Beentjes moeten warm blijven. Europa zal wel buigen of barsten want Putin heeft een paar echte ballen en die geeft geen mm als de samcties niet worden opgelost.

 2. Ik zie mensen roepen “Go Poetin” enzo… maar jongens…serieus?
  Dit hoort gewoon bij het grote plan.
  Het is een WERELD ORDE.

  We gaan er allemaal iets van merken hé… mag dat duidelijk zijn.
  Alleen de allerrijksten (1 miljard per jaar omzet) zullen het warmpjes hebben.

  Dit is de start van Mad Max the Movie.

  Zoals eerder beschreven werd.

  Dus blijf vooral doen alsof je een zijlijn supporter bent maar weet ook dat het niet HUN tegen ONS is maar WIJ ALLEN tegen de Elite.
  Zie je nu toch ook al; rijken hoeven geen mondkapjes op en alle bediening en mensen die de rijken opmaken en kleden, allemaal wel mondkapjes op.

  Er zitten in een verdeling van de allerrijksten tegen eigenlijk iedereen die niet een miljard per jaar op de rekening heeft. Als je geprikt bent zul je het fysiek wat minder hebben maar de rest, die niet gepriktis, zal het misschien meer bewuster meemaken daardoor… wie weet.

  Hoe dan ook; geniet van de warmte, nu het nog kan, gezien de zon weer lekker schijnt!

 3. Zo komt de EU economie krakend tot stilstand, want de EU industrie is de grootste afnemer van het gas. Daar de glastuinbouw in Nederland eerdaags ook moet stoppen met productie, als de lasten hoger worden, dan de baten. Anders moeten we voor een kropje sla 5 euro aftikken. De snijbloemen handel is dan ook niet meer rendabel en zal te niet gedaan worden. Er komt een mega werkeloosheid dit jaar, waar we nu nog geen idee hebben wat de impact zal worden. Met dank aan de incompetente politici die het gehele economische beleid de nek omdraaien. Daar ze allemaal de WEF dienaren zijn, die de grote reset wil verwezenlijken. In dat opzicht gaat het prima met de massale instorting van de economie.

 4. Als je naar het stemgedrag kijkt dan zie je dat de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon te dom en te onbekwaam is om in een democratie te leven.
  Ze ‘ver-kiezen’ het om in een dictatuur leven en zijn zelfs te dom om dat te beseffen. Zalig zijn de armen van geest.

 5. Dit is dus The Great Reset…pro of anti Rusland doet er niet toe..wij het klootjes volk van Europa zullen de rekening gaan betalen tot we niet meer kunnen en dan komt de oplossing van Rutte en zijn commie vrienden..De digitale euro..eerst nog naast de gewone maar dat zal niet lang gaan duren..want het is wel zo makkelijk op je vervangende hersens in een apparaatje(phone) samen met je Qr/vaccinbewijs,rijbewijs,zwemdiploma/schooldiploma/paspoort/genderbewijs/belasting/autosleutel/huissleutel en weet ik wat nog meer voor een digitale teringzooi die de meeste zombies anno nu meezeulen…Pffffffff schiet mij maar dood!

  • Wij hebben altijd de rekening van Uncle Sam moeten betalen.

   USA start een oorlog om Khadaffi te vermoorden en zijn goud te stelen; hetzelfde met Sadam Hussein–en wij krijgen de rekening via de Nato en de eeuwig groeiende rekening van de vluchtelingen.

   Uit EU, uit Nato, en vluchtelingen eruit is een redelijk begin van herovering van ons land.
   Wij hebben ons land in 15 jaar opgebouwd, geef degenen die burgeroorlog wilden een lift naar thuisland en laat ze maar eens gaan werken.

   Net als wij: werken!
   Motiveren om hun (voor ons kosteloos) te laten vertrekken: drie maanden lang, iedere maand een derde van uitkering en subsidies intrekken.

 6. RU moet niet alleen betaling in roebels eisen, maar ook opheffing van alle sancties en beslagnames van Russische bezittingen.

  Simpeltjes: doen–of gaskraantje dicht en geen olie.

  Voor landen die wapens leverden: ik zou de prijs van gas/olie verdubbelen als ik Poetin was.

  Poetin is winnend; hij zit op de dicteer stoel

 7. Houthakker worden lekker vuurstoken veel warmer en goed voor de portemonnee laat ze het mooi uitzoeken ALLEN welkom plaatsen genoeg in de Haag groetjes

 8. Hr. Putin, Hr. Xi Jinping en Hr. Trump spelen hier een goed doordacht plan voor de wereldvrede uit!
  Zij zijn een team, soort Drie Musketiers, met jarenlange voorbereiding voor deze uiteindelijke finale.
  Al het boze moet verdwijnen, al he kwaad gearresteerd en berecht voor tribunaals. Loopt al sinds 2017!
  MSM weet hier alles van maar weigert het te melden. (Geen toestemming van hun Masters).

  Een aantal dagen geleden is wereldwijd overgegaan op het nieuwe financiele systeem nl. het Quantum Financial System. Dit schakelt alle mogelijke manieren, tricks, uit om geld te wassen, het kan niet meer.
  Het Fiat geld systeem is hiermee ten einde. We hebben allemaal onze eigen bankrekening op het QSF waar niemand aankan. De huidige banken worden zo te zeggen omgeschoold tot weer echte service verleners voor de klanten, de mensheid. Ook de bankenkunnen nooit meer tricksen zoals gewoon was.
  Bijv. uw betalingsopdracht vandaag gegeven kwam na een paar dagen pas aan.
  Nu is het zo uw opdracht tot betaling via QFS en in een flits is het overgemaakt.

  Op 01 april 2022 is wereldwijd GESARA gestart. Voor Amerika is het NESARA. Afwijkend maar in grote lijnen gelijk. Er hebben zich 209 landen in 2018 gemeld voor dit project en het ondertekend met de verplichting wanneer de condities genoemd in de overeenkomst er zullen zijn, onmiddellijk het project te starten.
  O.a. oorlog maken wordt ten strengste verboden, er zullen vele humanitaire projekten gestart en uitgevoerd worden alles voor de mensheid, de senioren moeten beter verzorgd worden in alles, men mag werekn wanneer men wil, men is vrij te doen en laten wat men wil zoals het door de Schepper bedoelt is voor de mensheid, geen armoede meer, iedereen heeft een dak boven zijn hoofd, er zullen MedBeds gebruikt gaan worden, geen pillen meer, geen prikken meer, altijd gezond mbv de MedBeds, regenereren van tanden, U kunt een verjongingsprogram over U lopen laten in het MedBed, bijv. terug naar toen U dertig of veertig jaar oud was, educatie systeem gaat in de prullebak, gezondheidszorg zoals nu loopt ook in de prullebak, big pharma kan worden opgedoekt, het milieu wordt geregenereerd men zegt in een paar dagen is alles weer zuiver. Onvoorstelbaar wanneer het zover is!
  Etc. Etc. (Googlen is een goed idee: GESARA, NESARA, GESARA/NESARA, MedBed of Medbed bijv.)

  Vanaf starten van GESARA moeten er binnen 120 dagen nieuwe verkiezingen plaatsvinden. De huidige bezetting van politici bestaat dan niet meer. Corrupte regeringen worden gearresteerd en komen voor een tribunaal, zo ook alle corona propagandisten prikkers opdrachtgevers tot prikken enfin alles wat zich actief heeft beziggehouden met het pandemie-plan en de uitvoeringen. en nog veel meer wordt er gearresteerd van mensen die de mensheid schade hebben toegevoegd.

  Alle kwaad in de wereld de mensen aangedaan wordt alles via tv, iphone, pc, etc in sessies van drie maal acht uren per dag gedurende tien dagen uitgestraald. Houdt U vast, het kan zeer schokkend zijn.
  Maar de mensen moeten de waarheid weten wat ons alles is aangedaan.
  Maar zien hoe het in dit kikkerlandje aangepakt en uitgevoerd gaat worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in