Het weer in Europa is gewoonlijk moeilijk te voorspellen omdat de omstandigheden worden bepaald door verschillende externe factoren, maar Europa kan een koudere winter krijgen met minder wind en regen dan gewoonlijk, aldus het Europees Bureau voor Weersvoorspellingen. Dit zal de uitdagingen voor de regeringen die de energiecrisis van het continent proberen op te lossen, alleen maar groter maken, bericht Freewestmedia.com.

De voorspelling van het European Center for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) vermeldt winden in de tropische stratosfeer en oppervlaktedruk in de Atlantische Oceaan die de opwekking van duurzame energie verminderen. De intergouvernementele organisatie wordt gesteund door 35 landen en houdt toezicht op de Copernicus-diensten voor monitoring van klimaat- en atmosferische veranderingen, die mariene, terrestrische en atmosferische gegevens bijhouden.

Florence Rapier, directeur-generaal van het ECMWF, benadrukte dat november en december een periode van hoge druk boven West-Europa laten zien, die waarschijnlijk koudere perioden, minder wind en neerslag met zich meebrengt.

“Als we dit patroon hebben, vergt het veel energie omdat het niet alleen wat kouder is, maar je hebt ook minder wind voor windenergie en minder neerslag voor waterkracht,” zei ze tegen de Financial Times. Beleidsmakers zijn geconfronteerd met hoge energiekosten als gevolg van hun sancties op gasimporten uit Rusland.

De Europese Unie heeft beloofd de invoer van Russisch gas tegen 2027 volledig stop te zetten door te diversifiëren naar duurzame energiebronnen.

Op korte termijn, aldus Rapier, kunnen de recente orkanen aan de overkant van de Atlantische Oceaan zachter, natter en winderiger weer betekenen. Maar later in het jaar zal koeler weer het gevolg zijn van atmosferische omstandigheden die bekend staan als La Niña, een weerpatroon dat ontstaat door afkoeling van het oppervlak van de Stille Oceaan, waardoor wind- en neerslagpatronen in verschillende regio’s veranderen.

  Duitse elektriciteitsprijzen verdubbelen als "groene" nachtmerrie begint

De productie van wind- en waterkracht in de Europese elektriciteitsproductie is deze zomer gedaald als gevolg van het warmere en drogere weer.

Claude Tormes, de Luxemburgse minister van Energie en Ruimtelijke Ordening, zei dat de ministers ENTSO-E (het netwerk van elektriciteitsnetbeheerders van de Europese Unie) oproepen om in oktober, een maand eerder dus, een update te geven van de risico’s voor de elektriciteitsvoorziening van deze winter.

Ongewone winterkou op het zuidelijk halfrond

De helft van de wereldbol ligt ten zuiden van de evenaar. Het noordelijk halfrond herbergt bijna driekwart van de landmassa’s op aarde, de ijswoestijnen van Antarctica en Groenland niet meegerekend – 90 procent van de wereldbevolking bevindt zich hier ook.

Daarom horen we zelden over het leven ten zuiden van de evenaar, en dat is ook de reden waarom het klimaatdebat voornamelijk over het noordelijk halfrond gaat.

Maar hoewel op het zuidelijk halfrond de helft van het klimaat op aarde heerst, ervaart slechts één op de tien mensen dat. Daar bevindt zich ook het grootste deel van de wereldzeeën, evenals het ijscontinent Antarctica met een meer dan vier kilometer dikke ijskap. Dat zij het klimaat op aarde beïnvloeden is duidelijk.

Terwijl veel gebieden op het noordelijk halfrond een ongewoon warme zomer hebben gehad, hebben veel gebieden op het zuidelijk halfrond een ongewoon koude winter gehad.

De weerdienst van Zuid-Afrika waarschuwde op 12-16 juli voor sneeuw. De stad Volksrust had sneeuw en winterse wegen met 10 graden onder nul. In het bergachtige koninkrijk Lesotho waren de skiliften eind juli open.

  Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!

Buurlanden Namibië en Botswana hadden ongewoon koud weer, 10 graden onder nul in Namibië en 7,7 graden onder nul in Botswana. Kenia op de evenaar had te kampen met oogststoornissen.

In juli was de gemiddelde temperatuur in de Australische staat Queensland 8-12 graden lager dan normaal. Wondecla had 2,6 min graden op 14 juli. Grote delen van het land waren op 24 juli minstens 10 graden kouder dan normaal. Ook Nieuw-Zeeland heeft ongewoon koud weer gehad.

In het zuiden van Brazilië had Sao Joaquim op 13 augustus 13 min graden. Gemiddeld lag de temperatuur 20 graden onder normaal. Wijngaarden werden getroffen. In juni vorig jaar was het ongewoon koud in Argentinië, Bolivia, Brazilië, Paraguay en Uruguay.

Op 17 juni vorig jaar was het op de grootste ijswoestijn op aarde, Antarctica, 81,7 graden onder nul. Het absoluut koudste record van de aarde in 2018 werd daar gemeten, min 98,6 graden.

De gemiddelde temperatuur voor het zuidelijk halfrond lag op 23 augustus 0,4 graden onder het gemiddelde van de jaren 1979-2000.

Het onderbouwt de waarschuwingen voor een dreigende opwarming van de aarde niet. In een koudere atmosfeer verplaatsen straalstromen zich naar grotere baaien en laten warme lucht uit het noorden op het zuidelijk halfrond binnen en koude lucht in het zuiden – en omgekeerd op het noordelijk halfrond.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wakker worden, mensen! Wij staan aan de vooravond van het uitbreken van de Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

  Japan zal naar verwachting meer dan een miljoen ton radioactief water in de Stille Oceaan dumpen

Lees meer over:

Vorig artikelHeeft Uncle Sam, alias Wile E. Coyote, de verkeerde pijpleiding opgeblazen?
Volgend artikelWapenoproep – De Spike Oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Als weer bepaling man made is geworden middels wereldwijde weersmanipulatie, is het een stuk makkelijker te bepalen, welke weer het wordt. Zo ook waarom windmolens plaatsen om elektriciteit mee op te wekken, als je rechtstreeks onbeperkt van uit de lucht elektriciteit kan ontvangen. Het enige verschil is dat als er rechtstreeks elektriciteit uit de lucht gehaald zal worden, dat daar geen meter op gezet kan worden. Dat is het punt van de parasieten, die zich voor doen als de globalisten elites. Dan kunnen zij dat niet als een dwangmiddel gebruiken en niet van de energie van de mensen profiteren.

  • Op YT invoeren ; electric current from the air.
   En inderdaad Nicolaas Tesla heeft het allang geleden bedacht en bewezen.
   Hij wilde dit gratis voor iedereen maar daar hebben de 1% psychopaten van weleer uiteraard een stokje voor gestoken.

 2. Had ook eens gehoord dat het in 1 van de Polen ipv heel warm het juist zeer koud aan het worden en aan de andere kant van die Pool het wel warmer aan het worden en ijsberen moeite hebben om te overleven omdat zij op land moeten kunnen zijn en dat is er soms niet te vinden is in de nabijheid, dat is geen bullshit maar feiten, ook komen zij dichtbij huizen van mensen om naar eten te zoeken, zit je net aan een biertje te happen staat er ineens een ijsbeer bij de voordeur, vraagt voor een bokbiertje .

 3. Ik raad iedereen aan om het boek van de ijsman te lezen, dan denkt iets anders over de koude die gaat komen, en vind je het niets dan 15 min warmte als je het verbrandt 😂

 4. Ooh jazeker weten gaat Europa een ijskoude winter krijgen! De VS zal echt alles uit de kast trekken om Europa kapot te krijgen: #haarp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in