Zweedse Milieupartij-leiders hebben fondsen in luchtvaart, kolen, olie en kernenergie

Amanda Lind en Per Bolund, © Persfoto / Milieupartij

De twee Milieupartij-ministers Amanda Lind en Per Bolund investeren hun geld in fondsen belegd die verband houden met de luchtvaartindustrie, kolen, olie en kernenergie, schrijft het Zweedse nieuwsorgaan Fria Tider.

Minister van Cultuur Amanda Lind heeft 7000 euro in fondsen die investeren in de luchthaven van Sydney in Australië, en in energiebedrijven die actief zijn op het gebied van steenkool, olie en kernenergie. Ze vertelt de krant Dagens Industri dat de fondsen een geschenk zijn voor haar kinderen en dat ze het geld zal overmaken aan andere fondsen.

Minister van Financiën en Huisvesting Per Bolund heeft meer dan 77.000 euro in verschillende fondsen, waarvan 1.500 in een Nordea-fonds dat investeert in Amerikaanse kernenergie en Franse olie. “Dat is een fonds waarin ik vele jaren geleden heb geïnvesteerd. Ik zal het fonds nu verkopen”, schrijft hij in een commentaar op de investeringen.

Investeren in zaken als luchtvaart, kolen, olie en kernenergie gaat in tegen het officiële beleid van de Zweedse Milieupartij.

Dagens industri constateert in zijn recensie ook dat de minister van Buitenlandse Handel Anna Hallberg (Sociaal-Democraten) de minister is die het meeste geld heeft geïnvesteerd in fondsen – 560.000 euro. Op de tweede plaats staat EU-minister Hans Dahlgren (Sociaal-Democraten) met 350.000 euro, en op de derde plaats staat premier Stefan Löfven (Sociaal-Democraten) die 140.000 euro aan fondsen heeft.

Migranten eindigden hun mishandeling met het onderplassen van hun Zweedse slachtoffer: “Ik kroop ineen en liet mijn rug, billen en achterhoofd alle schoppen opvangen”

Zweeds jongetje ging chips kopen - migrantenbendelid duwt mes tegen zijn rug

1 REACTIE

  1. Wat leten die watkes van van tegenwoordig toch in de luren leggen, door aapmensen met een lager IQ! Ze moeten milities vormen met goed getrainde jongeren en ze hun terug winnen, dat heet defensie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here