Northwest / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Het Britse Office of National Statistics (ONS) kondigde gisteren aan dat ze de manier veranderen waarop ze “oversterfte” in het hele land berekenen.

“Overlijdens boven verwachting” of “oversterfte” is een statistiek die sterftetrends aangeeft. Grofweg wordt het berekend door te schatten hoeveel mensen er per jaar overlijden (op basis van voorgaande jaren) en dat aantal vervolgens af te trekken van het werkelijke aantal geregistreerde sterfgevallen, schrijft Off Guardian.

Een negatief getal betekent dat er minder mensen stierven dan verwacht, een positief getal betekent meer. Het is natuurlijk ingewikkelder dan dat, er zijn talloze factoren die meespelen in de modellering, maar dat is het in essentie.

Het “sterfteoverschot” werd bekend tijdens het hoogtepunt van de Covid “pandemie”, en werd een van die enge rode statistieken waar iedereen het over had.

…en nu verandert het ONS de manier waarop ze het berekenen.

Waarom? We weten het niet, maar er zijn een paar hints.

WAT IS ER VERANDERD?

In principe werd het sterftecijfer gebaseerd op een vijfjarig voortschrijdend gemiddelde van geregistreerde sterfgevallen, en nu is het een wat geheimzinniger mysterie. (Als je je echt wilt verdiepen in de methode, dan gaan ze op hun website tot in het kleinste detail).

  Naaldloze vaccins zijn hier... medisch vergif kan nu worden toegediend via ultrageluid

Het belangrijkste is dat de “oude methode” de “Covid”-jaren volledig uit de modellering verwijderde, terwijl de “nieuwe methode” alleen een paar maanden of weken van 2020 uitsluit:

Afzonderlijke weken en maanden die aanzienlijk werden beïnvloed door de onmiddellijke mortaliteitseffecten van de pandemie met het coronavirus (COVID-19) worden uit de gegevens verwijderd bij het schatten van het verwachte aantal sterfgevallen in latere perioden, terwijl de huidige aanpak inhoudt dat gegevens voor heel 2020 worden verwijderd.

Merk op dat ze met “huidige” verwarrend genoeg de oude methode vóór de nieuwe wijzigingen bedoelen.

WAT IS DE IMPACT?

De nieuw vrijgegeven gegevens (hier te downloaden) gaan helemaal terug tot 2011, waarbij 100.000 gevallen van oversterfte opnieuw worden gedefinieerd, maar we gaan ons alleen richten op 2019-heden:

Zoals je kunt zien, keert de “nieuwe methode” het verhaal van 2019 volledig om, en veegt het van 6000 sterfgevallen teveel naar meer dan 34.000 sterfgevallen minder dan verwacht.

(Terwijl we naar deze cijfers kijken, is het interessant hoezeer 2019 altijd een uitschieter was in termen van sterfte, je vraagt je af of er wat statistisch voorwerk werd gedaan om het aantal sterfgevallen voor het komende pandemiejaar te vervalsen).

In de jaren na de pandemie (2021-23) hebben ze, door wat van 2020 terug te voegen in de modellenmix, het aantal verwachte sterfgevallen verhoogd en daardoor het sterftecijfer sterk verlaagd.

Het eindresultaat is dat vanaf 2020 het sterftecijfer met ~15% is gedaald. Meer dan 30.000 “overtollige sterfgevallen” zijn uit de records gewist, meer dan 20.000 vanaf 2023 alleen, en de overgrote meerderheid sinds de uitrol van het vaccin.

  Vaccinatieramp dreigt - Deskundigen "ongerust": meer infecties en sterfgevallen na meer vaccinaties

WAT WAS HET NUT?

Dat is een goede vraag, we weten nog niet genoeg om een solide conclusie te trekken – en ik ben nog niet echt in de cijfers of methoden gedoken om te zien of er chicanes aan de gang zijn.

Maar we weten wel dat statistieken een hulpmiddel zijn voor opiniecontrole en narratief management, en als ze officiële maatregelen zoals deze aanpassen, kan dat een vroeg waarschuwingssignaal zijn. En door over te schakelen van een eenvoudig 5-jaars gemiddelde naar een zeer complex veelzijdig model hebben ze zichzelf de ruimte gegeven om te manoeuvreren en de gegevens in het algemeen te manipuleren.

Er moet worden opgemerkt dat de “nieuwe methode” de oversterfte in 2019 massaal verminderde, maar deze in 2020 nauwelijks raakte, wat betekent dat de “pandemie” er dramatischer uitziet.

Het is ook mogelijk dat ze proberen het verschijnen van Covid “vaccin”-schade te vertragen door het aantal sterfgevallen naar beneden bij te stellen. In feite verbergen ze potentiële vaccin-gerelateerde sterfgevallen door ze “verwacht” te noemen.

De derde optie is dat ze de basis leggen voor een toekomstige gebeurtenis, “de volgende pandemie” of iets dergelijks. Door het sterftecijfer nu te verlagen, kunnen ze ruimte maken om het sterftecijfer in de toekomst te overdrijven.

Het zou een combinatie kunnen zijn van een of meerdere van deze, het zou iets kunnen zijn waar we nog niet aan gedacht hebben, of het zou helemaal niets kunnen zijn.

We zullen gewoon moeten afwachten.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nederland: Oversterfte stijgt explosief, zelfs twee keer zoveel als verwachtVolg Frontnieuws op Telegram

  Gevaccineerde mensen over de hele wereld vertonen AIDS-achtige symptomen

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïners herdenken 2 jaar oorlog met ondergeschikte Europese NAVO-leiders en grote bravoure – maar gebrek aan troepen, uitrusting en munitie betekent defensieve maatregelen
Volgend artikelItalië geeft Rusland de schuld van Gaza-oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. De berekeningswijze van een parameter Veranderen terwijl er iets aan de hand is met de waarde van die parameter wijst vrijwel altijd op bedrog.

    Dat was al zo met het CBS dat de inflatie cijfers anders ging berekenen na introductie van de Euro.

    Dat was met het KNMI dat de temperatuur gemeten in de Bild even ging ‘homogeniseren’, lees aanpassen aan wat het klimaatsprookje dicteerde en dat zien we nu dus bij de oversterftecijfers in het Verenigd Koninkrijk.

    Dit soort bureaus in dienst van de Roverheid produceren gewoon de resultaten die de Roverheid wenst. Da’s overal en altijd hetzelfde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in