President Of Ukraine from Україна / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Moskou is verantwoordelijk voor het conflict tussen Israël en Hamas-strijders in Gaza, beweerde de Italiaanse premier Giorgia Meloni in een interview met de krant il Giornale dat zaterdag werd gepubliceerd. Het was de militaire campagne van Rusland tegen Oekraïne die Hamas zou hebben aangemoedigd om op 7 oktober 2023 een massale aanval op Israël te lanceren, verklaarde ze.

De Italiaanse leidster hield vol dat een militaire operatie van een permanent lid van de VN-Veiligheidsraad tegen zijn buurland het internationaal recht schond en het hele wereldwijde veiligheidssysteem op zijn grondvesten deed schudden. Ze zei dat zo’n actie onvermijdelijk “een cascade-effect zou hebben op andere regio’s in de wereld, van het Midden-Oosten tot de Balkan en Afrika, bericht RT.

“Als Rusland Oekraïne niet was binnengevallen, zou Hamas naar alle waarschijnlijkheid niet zo’n aanval tegen Israël hebben gelanceerd,” beweerde ze.

Rusland lanceerde zijn speciale militaire operatie tegen Oekraïne op 24 februari 2022, met als argument dat de bevolking van Donbass beschermd moest worden, die sinds 2014, toen de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk hun onafhankelijkheid van Oekraïne uitriepen, onder voortdurende vervolging door Kiev te lijden had.

Moskou noemde ook andere redenen voor de beslissing, waaronder de NAVO-aspiraties van Oekraïne, die volgens het land een ernstige bedreiging vormen voor de Russische nationale veiligheid.

Bijna anderhalf jaar na het begin van het conflict tussen Moskou en Kiev begon Hamas met aanvallen op Israëlische nederzettingen die niet ver van Gaza liggen. De aanval van de militanten eiste het leven van ongeveer 1.200 Israëli’s, voornamelijk burgers. Meer dan 200 mensen werden toen ook gegijzeld. West-Jeruzalem reageerde met een grootscheepse bommencampagne tegen Gaza, gevolgd door een grondoperatie die nog steeds voortduurt. Sinds het begin van de Israëlische campagne is het dodental in de Palestijnse enclave opgelopen tot meer dan 29.000, volgens berichten.

  Mijn beeldschermen schoonmaken... je weet wel, koffie die op de monitoren sproeit, ik die van de stoel valt

De acties van Israël werden wijd en zijd veroordeeld in de moslimwereld en daarbuiten. Zuid-Afrika diende een klacht in bij het Internationaal Gerechtshof met de vraag of Israël “systematisch” genocide heeft gepleegd in Gaza. De rechters hebben nog geen beslissing genomen, maar ze hebben wel een voorlopig bevel uitgevaardigd waarin ze er bij Israël op aandringen om stappen te ondernemen om genocide te voorkomen. De Israëlische regering heeft dat afgedaan als “absurd”.

In haar interview op zaterdag benadrukte Meloni dat “als de internationale rechtsorde in Oekraïne niet wordt hersteld… de conflicten zich zullen blijven vermenigvuldigen.” Tegelijkertijd benadrukte ze dat de enige manier om de gevechten te beëindigen was om Kiev te blijven steunen. De Italiaanse leider zei dat ze geloofde dat Moskou alleen de taal van kracht verstaat.

Een “rechtvaardige en duurzame vrede” kan alleen worden bereikt als “Italië, Europa en het Westen Oekraïne blijven helpen,” verklaarde Meloni, eraan toevoegend dat de impasse tussen Moskou en Kiev “alle westerse naties zorgen baart” “niet alleen vanuit menselijk oogpunt, maar nog meer vanuit geopolitiek en veiligheidsoogpunt.”

Meloni’s woorden werden sterk veroordeeld door de voormalige Russische president Dmitry Medvedev, die nu plaatsvervangend hoofd is van de Russische Veiligheidsraad. Hij noemde haar een “domkop” en voegde eraan toe dat ze blijkbaar “echt grote problemen” had met haar geest of dat de “genen van haar fascistische verleden” tot uiting kwamen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Is Giorgia Meloni een lakei van de Globalisten?Volg Frontnieuws op Telegram

  Werd Nuland ontslagen voor haar rol in het Oekraïne-debacle?

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom verandert het Britse Bureau voor de Statistiek ONS plotseling de cijfers voor “oversterfte”?
Volgend artikelBondsdagslid wordt tot de orde geroepen voor het tonen van een Duits vlaggetje
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

  • als ze kookt zoals ze spreekt..een ramp voor iedereen die mee aan tafel zit…zo van eerst het nagerecht, dan de soep…en de spaghetti is dan voor morgen als er terug graan is…de schuld van Poetin Natuurlijk…🤣😂🤣😂

  • Net als de Hongaarse president Viktor Orban, wordt Giorgia Meloni ook gechanteerd.
   Het meest failliete land Italië heeft keihard geld nodig….!!!!
   Ze hangt aan het Europese Infuus….!!!!

   • Best Oprecht,

    Jij hebt gelijk.

    Volgens mij was haar beste vriendin vermoord 3 maanden nadat ze gekozen was. Een duidelijke manier om haar naar de hand te zetten. Laten we niet vergeten dat we met het smerigste en laagste allooi van de ‘poppenspelers’ te maken hebben.

    Groet, RS

 1. Why are the Italians such a idiot’s ? Are all the countries in Europe trying to make war with Russia? Does Europe really want have bombs from Russia on the country

  Cor

 2. Hoe komt deze onderlegger voor de globalisten aan zulke idiote gedachten??? Natuurlijk is al lang duidelijk dat ook zij deze functie heeft gekregen door inzet van smerige elites en het is absoluut niet háár verdienste. En zo heeft het WEF z’n tentakels overal in elke regering geslagen en worden smerige, misselijkmakende leiders (Rutte, Melloni, Macron erc. etc.) gedrild om onjuistheden de wereld in te gooien om dusdoende de oorlog waar zij op geilen te ontketenen. Wij wisten natuurlijk al dat Rutte een gore, achterbakse leugenaar is maar dat moet je blijkbaar zijn om secretaris generaal van de NATO te worden en zo is ook snollebolleke Melloni nu door de mand gevallen……

 3. Domkop Meloni kan beter een toontje lager zingen als leidster van een failliet land dat volledig aan het infuus van de eu hangt middels het corona noodfonds en daarom onzin verkondigt wat de duitse slet in brussel wil horen.

  • De sinds 22.10.2022 (het een na laagste meestergetal 22 is ruim vertegenwoordigd) in functie zijnde Italiaanse premier Giorgia Meloni (1977) heeft lang geleden getekend bij het kruisje en via haar opleiding bij het ordo illuminati-Brookings Institution (1916) in Washington D.C. (district of criminals) weet deze Jan Klaassen & Katrijn-pop verdomd goed wat van haar wordt verlangd: Italië z.s.m. compleet naar de verdommenis te helpen door o.a. het toelaten van zoveel mogelijk getinte kansparels (ondanks gedane toezeggingen om de instroom te beperken) en landen als Nederland als pinautomaat laten fungeren.

  • Heeft waarschijnlijk een nog beter betaald jobke op het oog in de beschermde omgeving, met doorgaans kamertemperatuur IQ, van het EU circus gedrocht !

 4. De satanische Meloni aap komt uit de mouw… geheel zoals verwacht nadat bleek dat ze net als Geertje ‘mossad’ Wilders stond te juichen tijdens een staande ovatie voor Zelensky.

  Ze draaien hun draaiboek af richting oorlog met Rusland en China.

   • De meeste Nederlanders ontdekken nu pas dat Wilders een mol is. Het Russisch parlement dat ws hetzelfde als ons, dat Wilders één van de goeie is. Iedereen weet of kan weten hoe de situatie in Oekraïne is en wie Zelensky is, helemaal Wilders. Maar luister niet naar mij, kijk hoe Wilders en de PVV op moties hebben gestemd sinds cojona begon en je zult wakker worden.

    • Heb die mosad agent Wilders nooit vertrouwd zeker niet na zijn eerste grote winst in het begin en toen weggelopen uit de besprekingen want dan had hij zich waar moeten maken.

 5. ….maar ….Meloni was toch ‘rechts’, ik had n beetje pro rusland ideologie verwacht….WIE heeft die kut OMGEKOCHT ? Geld geld en nog meer geld…..Hoe zou je zelf zijn ?!

  • De media laat de opinie van het volk niet zien, alle sleutelposities zijn geïnfiltreerd en verkiezingen zijn allemaal doorgestoken kaart. Het volk wil geen heibel en gezeik in de tent en niemand wil beginnen met rellen of een burgeroorlog… dat zegt heel veel over het volk. Wij willen dit allemaal niet, maar het wordt ons door de strot geramd en wij weten (nog) niet wat te doen om het te stoppen. Weigeren en onze portemonnee zijn onze wapens.

  • ELK land terug op zijn eigen zonder een elitair parasitair uitermate corrupt maar niettemin DOM en onfunctioneel EU circus …..DAT is de toekomst ! Onze idioten van politici weten dat ook , eenmaal echter een overbetaald jobke in het veilige EU gedrocht wordt alles vergeten en is de EU fantastisch ….ALLES IS GEBASEERD OP OFFICIELE OMKOPERIJ ….that s life !

 6. Tja, het effect is er weliswaar, zij het indirect.
  Een beetje zoals dat Napoleon Zuid-Amerika bevrijd zou hebben omdat Spanje omwille van hun strijd in Europa haar overzeese kolonien niet kon vasthouden.
  Is Napoleon daarmee een soort Bolivaraanse vrijheidsstrijder?
  Tuurlijk niet.
  Maar inderdaad is het wel daaraan te danken/te wijten dat anderen duizenden km verderop het aandurfden om te gaan strijden. Dat klopt.
  En nu zien we iets soortgelijks in de 21e eeuw…
  Nil nove sub sole.

 7. Als zij de Israëliërs aan zou spreken over uitmoorden vrouwen en kinderen in Gaza maar nee dit WEF poppetje praat ook met de hand van K. Swapp in haar achterste kwaad over Rusland. Hypocriet baksel.

 8. Wat zou jullie Bidet doen moest ie aan de macht komen ?! Follow the money ….zoals ALLE politieke klootzakken, net daarom gaan ze in de politiek, voor de POEN , wadagje …hahaha !
  Naieve idioten, dat zijn jullie….enfin…. WIJ !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in