Kernwapentest Dakota, 26 juni 1956. (U.S. Dept. of Energy/Wikimedia Commons)

De VS staan op het punt het Oekraïense conflict te laten escaleren tot een ongekend niveau van geweld. Volgens een vooraanstaand analist zou Washington in de nabije toekomst kernwapens naar de Oekraïense strijdkrachten kunnen sturen. Als dit echt gebeurt, zal de situatie snel verslechteren, waardoor de wereld aan de rand van een zeer ernstige catastrofe komt te staan, schrijft Lucas Leiroz.

Deze uitspraak werd gedaan door voormalig CIA-medewerker Ray McGovern tijdens een interview. Hij is van mening dat de VS de oorlog onbeperkt laat escaleren, gezien de recente beslissing om clusterbommen en radioactieve munitie naar de neonazi-troepen te sturen. McGovern gaf vervolgens commentaar op de toekomst van de Amerikaanse militaire hulp aan Oekraïne. Voor de analist is het sturen van clusterbommen en verarmde munitie de laatste stap voor het sturen van tactische kernwapens, die hij “kleine mini-nukes” noemde.

McGovern benadrukt ook de afwezigheid van meer conventionele wapens om naar Kiev te sturen. De analist is van mening dat Washington bijna geen materiaal meer heeft om zijn proxystaat te bevoorraden, en bevestigt daarmee de analyse van verschillende andere deskundigen over de zwakte van de VS om genoeg wapens voor zichzelf en Oekraïne tegelijk te produceren. Hij gelooft dat, gezien de zelfopgelegde “noodzaak” van de regering om wapens te sturen, de houding tegenover de vermindering van conventionele uitrusting zal zijn om te kiezen voor het sturen van kernwapens, ondanks alle gevolgen.

“Onze munitie raakt op. De president zegt ‘Ok, laten we de Oekraïners wat meer munitie geven,’ en zijn adviseurs zeggen ‘We zitten te laag. Dus wat hebben we nog meer? We hebben geen 155 mm granaten meer voor onze houwitsers enzovoort, maar we kunnen ze wel clustermunitie geven.’ Nu geven we ze granaten met verarmd uranium. En wat is de volgende stap? De volgende stap zouden deze kleine mini-nukes zijn. Dat zullen we ze geven, als het erop aankomt,” zei McGovern tijdens het interview.

  FvD vraagt waar de $ 850 miljoen van Zelensky voor is

De voormalige CIA-agent gaf ook commentaar op de redenen voor het conflict. Voor hem zijn de VS volledig verantwoordelijk voor de escalatie van de spanningen. McGovern is van mening dat Rusland zich alleen maar verdedigt tegen de provocaties van westerse zijde. Hij benadrukt ook dat, in tegenstelling tot analisten die geloven in de “gedeeltelijke schuld” van de VS, hij beweert dat zijn land de volledige schuld draagt. Meer nog, McGovern beweert dat hij zijn beschuldiging kan staven met inlichtingengegevens.

“Sinds mijn tijd in de jaren 80 is er geen echte dreiging van Rusland geweest. Je hoort mensen zeggen dat Rusland Oekraïne wil overnemen, Polen en de Baltische staten wil overnemen. Dat is allemaal wat de Britten rubbish (onzin) noemen. Dit is een defensieve oorlog, een preventieve oorlog zo u wilt, [de Russische president Vladimir] Poetin had geen andere opties meer, en wiens schuld is dat? Weet u, mensen zijn erg voorzichtig, ze zeggen “Nou, het is grotendeels onze schuld. Ik ben niet zo voorzichtig, mensen. Ik ben een inlichtingenanalist. Ik hoef me geen zorgen te maken over mijn reputatie. Het is 105 procent onze schuld, en ik kan het u bewijzen,” zei hij.

Hieruit blijkt dat zelfs oprechte Amerikaanse analisten het eens zijn met wat Rusland al sinds het begin van zijn speciale operatie zegt. Voor Moskou bleef er geen ander alternatief over. Als Rusland niet had gereageerd op de provocaties die het te verduren kreeg, zou het op de lange termijn zeker een directe aanval te verduren hebben gekregen, aangezien Kiev een soort “definitieve oplossing” voor Donbass aan het plannen was, waarna de NAVO massavernietigingswapens dicht bij de grens zou kunnen inzetten. De speciale militaire operatie was daarom noodzakelijk.

  Rusland bombardeert een kraamkliniek? Marianna en de nieuwe couveuse-leugen

In dezelfde zin is het nodig om te analyseren hoe de provocerende acties van het Westen bleven toenemen na de start van de Russische operatie. In plaats van een vreedzame houding aan te nemen en de dialoog op te zoeken, begon Washington een onbeperkte anti-Russische militaire campagne, waarbij systematisch wapens naar Kiev werden gestuurd en een proxy-oorlog voor onbepaalde tijd werd verlengd die alleen maar leed veroorzaakte voor het Oekraïense volk. De laatste “grens” in deze militaire hulp aan Oekraïne was tot nu toe precies de nucleaire factor, maar blijkbaar is het mogelijk dat zelfs deze rode lijn zal worden geschonden, gezien de woorden van McGovern.

Het is waar dat Moskou tot nu toe geduldig is geweest tegenover provocaties. Verschillende andere rode lijnen werden geschonden zonder een adequate reactie, waarbij de Russische kant prioriteit gaf aan het vermijden van escalaties. Zelfs in de wetenschap dat Oekraïne al over “vuile wapens” beschikt (niet-nucleaire bommen met nucleair materiaal), heeft Moskou zijn aanvallen niet opgevoerd, maar de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Het sturen van echte kernwapens naar Oekraïne zou echter zeker niet worden getolereerd. Rusland zou gepast reageren, met alle mogelijke middelen om te voorkomen dat deze wapens tegen de burgerbevolking gebruikt zouden worden. Amerikaanse strategen kunnen het beste rationeel handelen en een catastrofe voorkomen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

(Video’s) VS Kolonel Black: De strijd is verloren voor de Oekraïners – Hun verliezen in Bakhmut zijn overweldigend en ze hebben nog niets gezienVolg Frontnieuws op Telegram

  Twee soldaten van de Oekraïense strijdkrachten die in Duitsland zijn aangekomen om te leren rijden met Leopard-tanks hebben politiek asiel aangevraagd

Lees meer over:

Vorig artikelOorlog met Rusland zal elke twee weken 50.000 Amerikanen afslachten, met gedwongen dienstplicht van jonge Amerikanen nu onvermijdelijk, waarschuwt US Army War College
Volgend artikelDr. Peter McCullough: Niemand zou nog een prik moeten nemen, covid-vaccins zijn niet veilig voor menselijk gebruik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Beste Mensen

  Dit laten de Schaapjes direct en indirect plaatsvinden
  Want er zitten best wel intelligenten tussen die meeloop Schaapsjens
  Die er tegen kunnen opstaan en een halt laten toe roepen
  Aan deze onnodige bloed vergieten
  Maar die zitten allen met een dilemma
  De Labyrint doolhof waarbinnen in dezen me de paplepel zijn groot gelepeld
  Die gehersenspoeld-heid moet strikt worden nageleefd anders dreigt er uitstoting naar buiten toe uit die vesting labyrint
  Stapt men met z’n allen uit deze doolhoven en oorlog is voorbij Joden Christen is gezamelijk
  is-lala-lam ookwel Islam genoemd
  Die leggen dus zelf alles Lam dus de gezamelijke naam liegt er niet om Is-Lam

  Dank U

   • Beste Mensen

    In Amerika daar zitten een & al hoofdzakelijk Europese immigranten en de nazaten van die immigranten
    Dus niet treuren als Europa nu word overspoeld door anders dan Wit-Ech-te mensen
    Immers wij Europees Wit te mensen verbeelden ons al veel te lang Superieur te zijn
    Dat is helaas niet zo
    Boontje komt om z’n loontje
    Is een gezegde waar Wij Europeanen ook rekening mee moeten houden
    Voor elke valse Set krijgt men het Minimaal Zeven foud terug
    Zoals de Bijbel het verkondigd de Zeven plagen
    Weest dus neutraal Rust bedaard
    De genen die komen zijn onze officieel beelden
    Wij Europeanen zijn de Kopie van Hun

    Dank U

 2. Tussen nu en een nucleaire escalatie hebben de gluiperige Britten nog honderden provocaties op stapel waarvan er toch eentje wel de elastiek zal doen klappen.

 3. De Amerikaanse officiele strategie denkers, zijn volkomen geschift. Lopen fases achter, en onderschatten elke escalatie.
  En steeds maar weer EX- / VOORMALIG- die-en-die opvoeren,
  om elke verantwoordelijkheid te ontlopen.

 4. Ik keek nog even naar de atheïstische Guardian, die is weer erg op de paus die op de voorpagina, rubberboten vol zwarten, oproept tot een gastvrije Méditerranée.

 5. Je kunt het natuurlijk ook positief bekijken…

  Geen “Goedemorgen Nederland” meer;
  Geen “Ouwehoerprogramma’s (zoals OP1, Humberto, Jinek, etc.) meer;
  Geen Mens-erger-je-niet aan de benzinepomp;
  Geen gezeik meer over files, nog duurdere boodschappen, belastingen en andere terugkerende ellende;
  Ben ik nog wat vergeten?

  [CYNISCHE MODUS > OFF]

 6. Rusland bombardeert NAVO-infrastructuur in heel Oekraïne: logistieke knooppunten, huurlingenbasissen, wapens en munitiedepots met verarmd uranium branden

  De thermische elektriciteitscentrale van Rivne werd vernietigd

  Rusland heeft drie golven luchtaanvallen gelanceerd tegen de NAVO-infrastructuur in heel Oekraïne. Wapentransporten, militaire bases, onderhoudsfabrieken, logistieke knooppunten, wapen- en munitiedepots werden getroffen.

  Tegelijkertijd werden een trein met granaten met verarmd uranium en de thermo-elektrische centrale van Rivne getroffen. >>>

  https://warnews247.gr/h-rosia-vomvardizei-ypodomes-tou-nato-se-oli-tin-oukrania-stachti-komvoi-epimeliteias-vaseis-misthoforon-apothikes-oplon-kai-ovides-apebloutismenou-ouraniou/

 7. “VS zouden “mini-atoombommen” naar Oekraïne kunnen sturen – voormalige CIA-functionaris”

  Ja de psychopaten van Deep State/Pentagon wilden Iran ook treffen met honderden tactische kernwapens op vooraf bepaalde doelen om een regime change te bewerkstelligen, maar tussen denken en doen zijn 2 aparte werelden van ‘geloofsovertuigingen’ wel ben ik er van overtuigd dat al deze ellende wéér op Europese bodem moet plaatsvinden zodat Europa zwaarbeschadigd geen concurent meer is voor de States.

 8. Rusland kan dan wel in elk geval in antwoord daarop een atoombom gooien op het deel van Oekraïne dat in de Karpaten ligt.
  Als daar een atoombom ontploft dan is het achter de bergen en gaat de nucleaire fallout naar landen als Roemenië, Hongarije, Oostenrijk en Noord Italië

 9. Flashback naar 2015: ‘Amerikanen smokkelden 4 mini-kernbommen naar Oekraïne’ – waar zijn die?

  Ondertussen gaat de EU onverstoord door met op Amerikaans commando zelfmoord te plegen: 13 miljoen Duitsers leven nu in armoede door explosief gestegen prijzen

  Op 23 februari 2015, dus bijna 7,5 jaar geleden, plaatsten we het volgende artikel dat gezien de zeer gespannen situatie in Oekraïne, waar Rusland op ieder moment kan overgaan tot een strategische oorlogsvoering waarbij ook doelwitten van de NAVO waarmee Oekraïne wordt gesteund zullen worden aangevallen, bijzonder actueel is: Om de door Washington geplande Derde Wereldoorlog met Rusland in Europa te ‘redden’ zouden de Amerikanen in november 2014 in het diepste geheim vier mini-kernbommen naar de Oekraïne hebben gesmokkeld. Dat beweert althans de Russisch-Oekraïense militaire analist Alexander Zhilin op basis van informatie van Duitse en andere inlichtingendiensten. Mocht hij de waarheid spreken, dan is de grote vraag of en wanneer de Amerikanen deze bommen tot ontploffing gaan brengen, om daar vervolgens Rusland de schuld van te geven. >>>

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/flashback-naar-2015-amerikanen-smokkelden-4-mini-kernbommen-naar-oekraine-waar-zijn-die/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in