Pixabay

In het herfstnummer van “Parameters” van het U.S. Army War College, een driemaandelijks gepubliceerd forum dat de professionele ontwikkeling van hoge militaire officieren op het gebied van nationale veiligheidszaken stimuleert, werd een oproep tot actie gepresenteerd over een mogelijke oorlog met Rusland die ongeveer 50.000 Amerikanen het leven zal kosten. Er werd op gewezen dat het massale verlies van militairen ook zal leiden tot dienstplicht om de rangen te vullen, schrijft Belle Carter.

Het oorlogscollege is een onderwijsinstelling van het Amerikaanse leger in Carlisle, Pennsylvania, op de 500 hectare grote campus van het historische Carlisle Barracks, die onderwijs op academisch niveau biedt aan gevestigde militaire officieren en burgers om hen voor te bereiden op leiderschapstaken en verantwoordelijkheden.

Volgens het artikel van 13 pagina’s stond het Amerikaanse leger voor een strategisch keerpunt na een mislukte counterinsurgency poging in Vietnam 50 jaar geleden. Als reactie op de lessen die uit de Yom Kippoer-oorlog werden getrokken, werd het Army Training and Doctrine Command (TRADOC) opgericht om het denken en de doctrine te heroriënteren rond de conventionele Sovjetdreiging.

Het benadrukte ook dat de voortdurende en slepende Russisch-Oekraïense oorlog juist belangrijke kwetsbaarheden blootlegt in de strategische personeelsdiepte van het leger en in het vermogen om verliezen te weerstaan en te vervangen. Hierdoor kunnen de medische planners van het leger rekening houden met een aanhoudend aantal van ongeveer 3.600 verliezen per dag, variërend van gesneuvelden tot gewonden in de strijd of slachtoffers die lijden aan ziekte of andere verwondingen buiten de strijd. En met een voorspeld vervangingspercentage van 25 procent zal het personeelssysteem elke dag 800 nieuwe personeelsleden nodig hebben. Bij grootschalige gevechtsoperaties zouden de Verenigde Staten in twee weken met hetzelfde aantal slachtoffers te maken kunnen krijgen, aldus het artikel, waarin wordt vermeld dat de VS in 20 jaar strijd in Irak en Afghanistan ongeveer 50.000 slachtoffers heeft gemaakt.

  Te veel opperhoofden, te weinig indianen - een TOP zwaar Amerikaans leger

Bovendien heeft het leger te kampen met een nijpende combinatie van een aanwervingstekort en een krimpende Individual Ready Reserve, die voor bijna 50 procent uit gevechtswapens bestaat. “Elke infanterie- en pantsersoldaat die we vandaag niet rekruteren, is een strategisch mobilisatiemiddel dat we in 2031 niet zullen hebben. De individuele parate reserve, die in 1973 700.000 en in 1994 450.000 bedroeg, is nu 76.000. Deze aantallen kunnen de bestaande lacunes in de actieve troepenmacht niet opvullen, laat staan enige vervanging van slachtoffers of uitbreiding tijdens een grootschalige gevechtsoperatie,” benadrukte “Parameters” verder.

In tegenstelling tot de Vietnamoorlog 50 jaar geleden, verandert het alomtegenwoordige gebruik van onbemande lucht- en oppervlaktevoertuigen, satellietbeelden, sensorgebaseerde technologieën, smartphones, commerciële datalinks en open-source informatie de manier waarop legers zullen vechten fundamenteel. Deze systemen, in combinatie met opkomende platforms voor kunstmatige intelligentie, versnellen het tempo van de moderne oorlog dramatisch.

Auteurs Katie Crombe en John A. Nagl, die respectievelijk strateeg en professor in oorlogsvoering zijn, herinnerden zich dat een team van docenten en studenten van het U.S. Army War College van mening was dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, die zich in de herfst van 2022 voor hun neus afspeelde, het leger wakker schudde met betrekking tot de traditionele oorlogsvoeringsfuncties, die ook een cultuuromslag vereisten in de hele onderwijs-, opleidings- en doctrine-onderneming van het leger om de nieuwe geleerde lessen te omarmen en veranderingen in alle geledingen van het leger te stimuleren.

Army College stelt dat het NU de tijd is om grootschalige gevechtsoperaties tegen Rusland te starten

Voor Andrew S. Grove, president en CEO van Intel Corporation, kondigt een strategisch keerpunt zichzelf zelden aan, maar dient het zich eerder aan als een keuze om chaos te verhelderen en een nieuwe weg in te slaan. Het leger van vandaag doet denken aan het leger van 1973, vol ervaring, kennis en mogelijkheden om te veranderen. Nu is het moment, beweert hij.

  Clustermunitie is het nieuwste Wunderwaffe dat gedoemd is het Westen teleur te stellen

“Parameters” dringt er bij het leger op aan om het Russisch-Oekraïense conflict aan te grijpen als een kans om de strijdkrachten te heroriënteren in een strijdmacht die net zo vooruitdenkend en formidabel is als het leger dat Operatie Desert Storm won. “In dit artikel worden veranderingen voorgesteld die het leger zou moeten doorvoeren om succes in grootschalige multidomeingevechtsoperaties op het huidige strategische buigpunt mogelijk te maken,” aldus het artikel in de samenvatting.

Het leger van vandaag krijgt de kans om de professionele militaire opleiding die soldaten en officieren krijgen in de TRADOC Centers of Excellence, hun trainingservaringen in de nationale trainingscentra en de dagelijkse training en opleiding die ze tijdens hun carrière krijgen, opnieuw te evalueren.

In het artikel wordt verder aanbevolen om gebruik te maken van het huidige conflict: “Om relevant te blijven voor het tempo van het snel veranderende karakter van oorlog, moet TRADOC dit initiatief nu leiden en onderwijs en training in real-time aanpassen.”

“Het Amerikaanse leger moet ervoor zorgen dat het deze snelle veranderingen opvangt op een manier die onmiddellijk in de doctrine kan worden geschreven, in de training kan worden geïmplementeerd en in het dagelijkse leven van soldaten in garnizoen en in de strijd kan worden verweven,” stond er ook, eraan toevoegend dat de Strijdkrachten van Oekraïne met bloed lessen kopen die niet alleen hun vrijheid behouden, maar die het Amerikaanse leger ook kunnen helpen om toekomstige oorlogen af te schrikken en, indien nodig, te vechten en te winnen tegen lagere kosten van mensenlevens en kostbaarheden.

  Europa's uiteindelijke keuzes voor Oekraïne

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – MUST SEE: Volledige videobeschrijving hoe AFU in koelen bloede een burgerfamilie vermoordde in UgledarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïnes ‘grootste’ Storm Shadow-aanval ooit mislukt jammerlijk nu Rusland leert van de raketaanvallen van 13 september
Volgend artikelVS zouden “mini-atoombommen” naar Oekraïne kunnen sturen – voormalige CIA-functionaris
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

  • Als Amerika niet krijgt wat ze hebben willen, zullen ze het gaan halen.
   Rusland met hun schatten aan miljarden grondstoffen, is voor Amerika te verleidelijk om er niet op af te gaan.
   Amerikaanse cultuur is, (zie de domme western films, waar ze tegen elkaar vechten met hun ogen dicht).
   Bij de Amerikanen gaat het om alles of NIETS.
   Waar het eindigt, is door de Amerikanen van te voren nooit over na gedacht.
   Overleg en compromissen sluiten, komt bij de Amerikanen niet voor in hun woordenboek.
   Wat komt wel voor in hun woordenboek, je DOODVECHTEN.
   Sins de WOII, hebben Amerikanen ruim 20 oorlogen gevoerd, en nooit één gewonnen.
   Het aantal slachtoffers van die ruim 20 oorlogen zijn over de 20 miljoen.
   En de Amerikanen kijken niet terug, en hebben daardoor niets geleerd.
   Het is, en het blijft, en het zal nooit veranderen, een ENORM DOM VOLK.

   • Het is niet het volk dat oorlog wil, het is onze globalistische deepstate ism met Amerika. Als onze regering oorlog zou gaan voeren kunnen wij daar toch ook niets aan doen. De rijke deepstate voert oorlog, burgers sterven.

    • Het zijn wel “burgers” die zich aanmelden om te moorden en de knoppen te bedienen om anderen te bombarderen en aan flarden te knallen. De psychogestoorde mannetjes en vrouwtjes in de politiek kunnen verzinnen wat ze willen, maar als er niemand is om de plannen uit te voeren gebeurt er niks. Zolang er mensen maar wat graag anderen doodschieten en bombarderen zal er altijd oorlog zijn. De sneue militairtjes zijn de kwaden met bloed aan hun handen, de échte moordenaars!

 1. Amerika is een gevaarlijk land aan het worden. Zij willen zo graag “ wereld vrede “ maar het zijn de grootste “ oorlogshitsers in de “ na oorlogse ‘40’ 45 “ geschiedenis.❗️Het is Een oorlogszuchtig land wat nu ook hun financiële hegemonie / dollar betalings systeem zien verdampen…… ❗️
  Ook nu zullen ze als het hen goed uitkomt niet twijfelen en hun mensen weer opofferen om ten oorlog te gaan…. Omdat het nu in hun ogen Rusland is die ze nu “ een hak “ kunnen zetten. ❗️Dat willen ze al jaren, Rusland is in hun ogen de vijand, en nu krijgen ze de kans….❗️
  Dit was altijd hun grote wens “ afrekenen met Rusland” nou kunnen ze “ hun krachtmeting “ krijgen.

  Het vervelende is dat wij als NAVO land hier zeker in betrokken zullen geraken. 😩❗️
  En dat die 50.000 dode soldaten die ze nu op een schandelijke manier al aan het calculeren zijn, zeker vermenigvuldigd zal gaan worden met Europese soldaten en ZEKER OOK ONS, BURGERS, OMDAT DE OORLOG IN ONZE ACHTERTUIN GEBEURT. laten we hopen en bidden dat er ook nog mensen met verstand zijn daar in Amerika, en dat dit niet en nooit zal gaan gebeuren. ‼️

   • ´Links geeft paus Franciscus een normale handdruk aan Turkse president Recep Erdogan en rechts een vrijmetselaarshanddruk (duim naar voren over de knokkels van de tegengestelde hand) aan de Engelse koningin Elizabeth; de paus heeft meerdere malen opgeroepen om meer Afrikaanse economische vluchtelingen op te nemen in de EU´

    ´Vrijmetselaars herkennen elkaar via onder andere een bepaalde en in het geheim afgesproken handdruk. Zij hebben de eed afgelegd om elkaar te helpen, waardoor zij gemakkelijk in het geheim aan de top van het openbare bestuur terechtkomen. Voor de bouwwereld geldt overigens hetzelfde. In het alledaagse leven zult U zelden een gewone vrijmetselaar tegenkomen. Als U iemand een keer een vrijmetselaarshanddruk ziet geven, is het waarschijnlijk direct een professor, burgemeester, partijvoorzitter, minister of president.´

    Inclusief foto materiaal:
    https://www.pimvankesteren.nl/440392285

    https://www.vrijewereld.org/2012/04/04/de-verborgen-hand-van-de-masonische-meesters-afbeeldingen/

    Deze instituten opereren internationaal en diens leden komen vanuit diverse (sub-)culturen.

  • sterker, dat past in het OUDE Wembley, met 1/3 vd stoelen leeg.

   in het nieuwe Wembley houden de britten meer dan de helft aan lege stoelen over, met concerten passen er 100.000 in… Dat is een ZEE van mensen.

 2. 50K Amerikaanse doden per maand zullen ze bedoelen, hoop niet dat ze denken dat als de oorlog uitbarst met Rusland dat het zich enkel tot Europees grondgebied zal behouden.

  Geen persoon of leger die deze slagkracht zal overleven, vraag het de Oekrainse troepen..
  Dit is zonder Kernwapens.

  Alleen parasitaire zelfbenoemde elites profiteren hiervan

 3. In het verlengde van de actualiteit presenteert het College regelmatig casussen in de vorm van gesimuleerde (theoretische) militaire leermodellen als een soort ‘stresstest’ van de organisatie in een (mogelijk toekomstige) oorlogssituatie.

 4. Deze heren, waarvan hier een perfect exemplaar zijn zich niet bewust van één cruciaal punt: de wereld is de Amerikanen, met hun barbaars beleid met altijd huichelachtige uitleg, spugzat.

 5. Daarom begin ik een hekel aan Amerika te krijgen, ze beginnen overal oorlog om anderen af te schrikken. Alleen zal het dit keer niet meer lukken, hun rol als machthebber is uitgespeeld. Tijd voor kansen andere aanpak.

 6. Gedwongen dienstplicht.
  Of dat tegenwoordig nog kan ?
  Vroeger was je Nederlands soldaat. Kon je ingezet worden bij Nederlandse problemen.
  Mariniers bij de krakers in Amsterdam. Tijdens de watersnoodramp. Trreinkaping Beilen.
  Nu heb je meer kans voor internationale problemen te moeten opdraven. Oekraine bijvoorbeeld of als matroos bij Taiwan. Bij problemen waarvan je maar moet aannemen dat “de anderen” de slechten zijn. En dat het niet gaat om schimmig bedrijfsbelang waarvan de lobbyisten de politici manipuleren om actie te ondernemen.
  Daarnaast is er nu internet, mensen worden hoe langzaam ook steeds wakkerder. Dienstplicht trekt andersdenkenden aan. Misschien wel fanatici. Of mensen die de kantjes er van af gaan lopen.
  Verder hekel ik dienstplicht omdat vanuit de VVD bijvoorbeeld regelmatig geroepen wordt dat de burger het niet meer snapt. En dan juist jongeren voor de grote zaak laten vechten ? Zij die met geopolitiek nauwelijks bezig zijn ? De gemiddelde leeftijd van de amerikaanse soldaat in WO 2 was 25. Tijdens de vietnamoorlog 19.
  Dus dan worden 19 jarigen gedwongen om voor bedrijfsbelang hun leven te wagen ?
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/08/30/republikeins-senator-mitch-mcconnell-valt-weer-stil-tijdens-pers/
  Zo iemand beslist dat gezonde jonge mannen naar vleesmolens moeten waarvan aandeelhouders en banken profiteren ?
  Echt waar ?
  Flikker toch helemaal op.
  Vrijwillig (en dan ben je het zelf schuld) of anders niet.

 7. “Het leger van vandaag doet denken aan het leger van 1973, vol ervaring, kennis en mogelijkheden om te veranderen”

  Wat hij dus zegt is:
  – dat de VS deze oorlog voerden. Dat ze een gestolen auto tegen de boom gereden hebben in deze proxy oorlog.
  – dat ze verloren hebben zoals elke oorlog sinds 1945
  – dat de volgende oorlog binnen een maand klaar is, en ook verloren.

  Het gaat dus blijkbaar om de casus belli maar om het constant oorlogvoeren.
  “Oceanië is in oorlog met Eurazië en zal het altijd zijn” (1984)

  Het doel is om wetten er door te drukken tijdens een noodtoestand die ze zelf veroorzaken om de bevolking steeds verder afhankelijk te maken. En ondertussen wordt er flink aan verdiend. Niet alleen aan wapens maar ook aan drugs (de duizenden bodybags uit Vietnam vol heroïne) en mensenhandel.

  Zometeen wordt het: wil je Amerikaan worden? Join the army.

  • Zometeen wordt het: wil je Amerikaan worden? Join the army,

   Zou niet de eerste keer in de geschiedenis zijn,” je hebt overal volk voor” zei mijn moeder altijd

   Raar gedacht misschien, maar zijn ze de migranten aan het trainen? De VS hebben er ook een hoop die binnen komen. Kanonnenvoer? Omdat de “ witte “ man het verdomd te vechten? Of in een jurk loopt. Was weer een dieptepuntje van de week op Prinsjesdag.

   Maar wie ben ik? Degene die altijd aan het kortste eind trekt

  • Zou niet de eerste keer zijn hoor. Tijdens de Amerikaanse burger-oorlog werden immigranten ook geronseld voor het leger, door beide kanten trouwens.

  • Patrick, ik dacht het zelfde maar had je reactie nog niet gelezen. Zo moord je wel Afrika uit, de mannen weg en ze verzwakken Rusland. Ver gezocht? Weet jij wat die zieke geesten verzinnen?

 8. Maar goed…het idee is gewoon lachwekkend. Dienstplicht in de VS? Voor die 23% jongeren die niet ongeschikt zijn zeker?
  77% van de jongeren is te vet, te dom, te verslaafd aan drugs, psychisch ongeschikt of een combo van bovenstaande.
  En van die 23% die wel geschikt is zal een flink deel waarschijnlijk direct de grens met Canada oversteken, zoals velen deden tijdens de Vietnam-oorlog om aan de dienstplicht te ontkomen.

  Nog even daargelaten dat er gewoon minder dan geen draagvlak voor is onder de bevolking; de mensen hebben wel wat anders aan hun kop. Iedere politicus die hiermee aankomt loopt grote kans op een ‘recall’ oftewel het uit het ambt ontzetten door hun kiezers.

   • Dat weet ik nog zo net niet, maar hey zou kunnen. Dan maar de grens met Mexico oversteken.
    Moet makkelijk kunnen; je meld je als vrijwilliger bij een organisatie die de illlegalen helpt en volgt hen in omgekeerde richting.

 9. Chapter 9
  Civilian Disarmament
  When the Cambrian measures were forming, They promised perpetual peace. They swore, if we gave them our weapons, that the wars of the tribes would cease. But when we disarmed They sold us and delivered us bound to our foe, And the Gods of the Copybook Headings said: “Stick to the Devil you know.”1
  — Rudyard Kipling, “The Gods of the Copybook Headings”

  I am a United Nations fighting person…. I would fire upon U.S. citizens who refuse or resist confiscation of firearms banned by the U.S. government.2
  — from a “Combat Arms Survey” given to members of the United States Marine Corps, 1994

  It’s high time to gun down the 2nd Amendment… America will continue to have its own versions of the killing fields as long as there are millions of handguns floating around waiting for another psychopath with a grudge.3
  — Walter Shapiro, USA Today columnist, antigun diatribe for September 17, 1999

  I think the country has long been ready to restrict the use of guns … and now I think we’re prepared to get rid of the damned things entirely — the handguns, the semis and the automatics.4
  — Roger Rosenblatt essay in Time, August 9, 1999
  The incredibly audacious schemes for national disarmament set forth in Freedom From War, Blueprint for the Peace Race, the Gorbachev-CFR Global Security Project, and other programs discussed in Chapter 2 are transparent plots to subject all the nations of the world, including the United States of America, to a global military-police state under an empowered United Nations. This is perfectly clear from any reasonable reading of the documents themselves.

  Please understand this critically important point: These proposals do not advocate “world disarmament,” as is generally supposed, based on the “peace” rhetoric used to promote them. Instead they propose to transfer world armaments from the nation states to the global superstate envisioned by the one-world Insiders and their Communist-socialist cohorts.

  This represents the most gigantic, naked grab for power this world has ever seen. No previous world power or dictator has ever enjoyed such vast, unchecked power. Not Napoleon or Queen Elizabeth; not Stalin, Mao, or Hitler. – https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/un_exposed/un_exposed09.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in