Beeld uit de video waarin Nicholas Sandmann naar de indiaan Nathan Phillips glimlacht, screenshot YouTube.

Een blanke 18-jarige heeft zowel de CNN als de Washington Post gedwongen om zich te schikken en een onbekend miljoenenbedrag uit te betalen nadat zijn glimlach was afgeschilderd als “racistisch” toen zijn klas ongeprovoceerd werd aangevallen door zwarten.

Het komt zelden voor dat mediabedrijven een prijs moeten betalen voor hun agendajournalistiek. Dit is een uitzondering.

Toen de middelbare scholier Nicholas Sandmann uit Kentucky, samen met schoolgenoten, in januari 2019 Washington D.C. bezocht, werden ze bij een bushalte ongeprovoceerd aangevallen door een groep zwarten die hen racistische en seksueel getinte beledigingen toezongen.

Een groep inheemse Amerikanen, indianen, die langskwam, koos de kant van de zwarte groep en zocht de fysieke confrontatie met de groep blanke jongeren. Deze laatsten bleven echter passief en namen genoegen met het zingen van een vrolijk rijmpje (zonder scheldwoorden) om de beledigingen niet te horen. Deze “zingwedstrijd” moet bijna een uur hebben geduurd.

Een video-opname van de gebeurtenis toont aan dat wanneer Nathan Phillips, een oudere man uit de inheemse groep, op een trommel slaat in het gezicht van Nicholas Sandmann, hij passief blijft en glimlacht naar de trommelaar.

RT beschrijft Sandmann’s toenmalige woordloze boodschap als: “Ik ben niet van plan boos, beledigd of uitgelokt te worden tot een fysieke confrontatie”.

Verschillende mediabedrijven kozen er toen voor om de hele gang van zaken samen te vatten tot deze “racistische glimlach” van Sandmann. Ze kozen ervoor om het geheel te interpreteren als een groep blanke studenten die twee andere etnische groepen op een racistische manier lastigvallen.

Vooral Sandmann werd uitgelicht met de bewering dat hij de oudere man van de inheemse bevolking met zijn “grijns” bespotte. Een week na het incident, toen sommige mediabedrijven al correcties hadden gepubliceerd na het bekijken van langere video’s die de gebeurtenis op een duidelijkere manier lieten zien, publiceerde de Washington Post (WAPO) een artikel met de titel: “Tijd om de Covington-grijns aan te pakken”.

De berichtgeving in de media veroorzaakte een stortvloed van doodsbedreigingen tegen Sandmann en zijn klasgenoten. Een journalist, Erik Abriss van INE Entertainment, zei ook dat hij de dood van de studenten en hun ouders wenste. De schoolleiding voelde zich genoodzaakt de school tijdelijk te sluiten omdat het niet mogelijk werd geacht de veiligheid van de leerlingen te garanderen.

  Het Rijk der Leugens

Misschien een idee om ook met de ultralinkse blankenhaters van Joop een appeltje te schillen.

Duitsland: Samir A. vermoordt zijn kinderen – de media zwijgen

De 18-jarige heeft via zijn advocaat rechtszaken aangespannen tegen onder meer CNN en de Washington Post.

De aanklacht tegen de Washington Post werd in februari 2019 ingediend en eiste 250 miljoen dollar.

In maart 2019 heeft de advocaat van Sandmann een rechtszaak aangespannen tegen CNN vanwege de verslaggeving van de confrontatie voordat alle feiten op tafel lagen. De tiener eiste 800 miljoen dollar van CNN, NBC en WAPO.

In januari van dit jaar stemde CNN in met de schikking en betaling van een niet-gepubliceerde som, die volgens analisten een bedrag van meerdere miljoenen moet zijn.
Nu heeft de Washington Post ook een soortgelijke overeenkomst geaccepteerd.

Zandman heeft hierover getweet:

Op 19 februari 1919 spande ik een rechtszaak aan tegen de Washington Post wegens smaad. Vandaag heb ik (een zeer goed) bod gekregen voor een schikking. Ik dank @ToddMcMurtry & @LLinWood voor hun belangenbehartiging. Dank ook aan mijn familie en al jullie miljoenen die opstonden en me steunden. Ik heb nog een deel zaken te doen.

Advocaat Todd McMurtry heeft Fox News al eerder verteld dat er rechtszaken tegen maar liefst “13 andere verantwoordelijken” zullen worden aangespannen.

Sandmann heeft nu een kleine subtiele waarschuwing gegeven aan Twitter CEO Jack Dorsey:

We hebben afspraken gemaakt met WAPO en CNN. De strijd is nog niet voorbij. 2 zijn neer. 6 blijven. Slaap lekker vanavond @jack!

Greta Thunberg zit in het expertenpanel van CNN over het Coronavirus

Vorig artikelDuitse deelstaat verbiedt geheel bedekkende islamitische kleding op scholen
Volgend artikelAhmed tot levenslang veroordeeld voor de moord op Zweedse Wilma – Wilma’s hoofd werd in het appartement van de asielzoeker gevonden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in