© Marcello Casal Jr/ABr. (CC BY 3.0 BR)

Een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland heeft onthuld dat het van plan is om meisjes te verbieden om boerka’s en niqabs te dragen op school.

Men wil een open communicatie bevorderen en “Docenten en studenten moeten elkaar in het gezicht kunnen kijken”.

De autoriteiten in Baden-Württemberg in Zuidwest-Duitsland hebben enkele dagen geleden aangekondigd dat zij een begin hebben gemaakt met de tenuitvoerlegging van de nieuwe wet ter bevordering van de “cohesie” in het onderwijs.

In een verklaring zegt een woordvoerder van het staatsdepartement van onderwijs dat men was overeengekomen om de onderwijswet te wijzigen. Voordat de wet echter officieel wordt aangenomen, zal er onder andere een parlementair debat aan voorafgaan.

Tot nu toe is er in 2014 een uitspraak gedaan door de Beierse administratieve rechtbank, die bepaalt dat een gezichtsbedekkende sluier voor leraren kan worden verboden, omdat deze een “objectieve belemmering” vormt om te werken.

Er wordt verwezen naar een zaak van een 16-jarig meisje in Hamburg als reden waarom het verbod ook voor studenten zou moeten gelden.

“Ook al zijn dit slechts individuele gevallen in heel Duitsland, het geval in Hamburg heeft de noodzaak aangetoond van een wettelijk waterdichte regeling om een verbod in noodgevallen af te dwingen”, schrijft men.

Oostenrijkse lerares verbreekt haar zwijgen: “Cultuurstrijd in het klaslokaal” – Hoe de islam de school verandert

Bevordert open communicatie

Volgens de minister van Cultuur van de staat, Susanne Eisenmann, zal het verbod de “samenhang” en de “open communicatie” in de scholen bevorderen.

“Leraren en leerlingen moeten elkaar in de ware zin van het woord kunnen aankijken”, zegt ze.

Moslims in Gotenburg overvallen school – eisen dat alle meisjes een sluier dragen

  Duitse vrouw opengesneden – Syriër voor de rechtbank: Als moslim mag ik dat
Vorig artikelWetenschappers: Menselijke voorouders leerden rechtop te lopen in Europa
Volgend artikelVS: Tiener dwingt media-giganten om miljoenen te betalen nadat hij werd omschreven als “racist”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Van een varken kan je nog een mens maken; van een moslim is dat onmogelijk……het zij zo.
    Daarom moeten zij ook in hun zandbak blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in