Alle stemmen in Georgia moeten met de hand worden herteld

0

Nu de meerderheid van de stemmen in de deelstaat Georgia is geteld, is er slechts een verschil van 0,3 procent tussen de zittende president Donald Trump en de uitdager Joe Biden. Alle stemmen moeten daarom dus worden herteld. Kondigde woensdag de deelstaatsregering aan.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de deelstaat dat de stemcijfers zo gelijkmatig zijn dat de regel van hertelling is geactiveerd. Op dit moment is het Biden die leidt met een paar duizend stemmen, maar de marge is zo klein dat de uitslag in het voordeel van Trump kan omslaan als de stemmen worden herteld.

In Georgia heeft de Trump-regering ook een rechtszaak aangespannen wegens wijdverbreide verkiezingsfraude, onder meer in de vorm van het te laat stemmen, dat als ongrondwettelijk wordt beschouwd. In eerste instantie werd de aanvraag afgewezen, maar het is niet duidelijk of het laatste woord in deze zaak is gezegd.

Onderzoek naar verkiezingsfraude ingesteld

Ondanks het vonnis zouden de staatsautoriteiten een onderzoek hebben ingesteld om na te gaan of er sprake is van verkiezingsfraude. Staatssecretaris Brad Raffensperger belooft elke illegale stem, dubbele stem, ongeldige stem van ingezetenen van andere staten en stem van niet-stemgerechtigde criminelen, en elke geldige stem die eventueel niet is geteld, op te sporen.

Het wordt aangekondigd als een omvangrijk handwerk om elke stem en gemeente per gemeente met de hand te hertellen, maar met zulke kleine marges vereist de wet dit en volgens de deelstaatregering is het een belangrijke procedure om het vertrouwen in het kiesstelsel te behouden, vooral omdat dit sinds de verkiezingsdag intensief in twijfel wordt getrokken.

  Popster Niki Minaj verbannen door Twitter, zegt "Open je verdomde ogen" voor COVID censuur, Twitter ban doet me denken dat er iets groters aan de hand is

Er kan om een aanvullende hertelling worden gevraagd

Na de handmatige telling van de stemmen, die uiterlijk op 20 november moet zijn afgerond, hebben beide partijen het recht om een nieuwe hertelling van de stemmen te vragen, maar dan wel machinaal.

Er staan 16 kiesmannen op het spel voor de kandidaten in Georgië. Ook in de staat Noord-Carolina met 15 kiesmannen zijn de marges klein nu bijna alle stemmen zijn geteld, maar daar heeft Trump de overhand.

Er is meer nodig voor Trump om te winnen

Het is echter niet genoeg om Trump met deze twee deelstaten de presidentsverkiezingen te laten winnen. Dat geeft hem slechts 248 electorale stemmen. Om een verkiezingsoverwinning te behalen, moet Trump verder één of meer staten veroveren waar de mainstream media de overwinning reeds aan Biden heeft toegeschreven, maar de resultaten worden in twijfel getrokken en er zijn beschuldigingen van verkiezingsfraude geuit.

Boodschap acteur Jon Voight: “Deze linksen zijn kwaadaardig corrupt en ze willen deze natie afbreken, we moeten deze corruptie bestrijden”

Vorig artikelBoodschap acteur Jon Voight: “Deze linksen zijn kwaadaardig corrupt en ze willen deze natie afbreken, we moeten deze corruptie bestrijden”
Volgend artikelNa verkiezingscensuur: miljoenen gebruikers vluchten naar Twitter-uitdager
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in