VS-Gezondheidsautoriteit: mondkapje beschermt niet tegen Coronavirus

0
© JoLynne Martinez (CC BY-NC-ND 2.0)

Het CDC, het Amerikaanse Centrum voor ziektecontrole en preventie, heeft toegegeven dat een mondkapje weinig doet om de verspreiding van Corona te voorkomen. De regering staat onder toenemende druk om de verplichte mondkapjes in de VS af te schaffen.

Uit een nieuwe studie van het CDC blijkt dat mondkapjes een verwaarloosbaar effect hebben op Covid-19, dat binnen de foutmarge ligt. Volgens de studie verminderden de mondkapjes het aantal nieuwe infecties met 1,5 procent. Ze waren 0,5 procent effectief in de eerste 20 dagen na invoering van de mondkapjes en minder dan 2 procent effectief na 100 dagen.

Het CDC zegt dat het nog steeds aanbeveelt mondkapjes te dragen, hoewel het centrum toegeeft dat het statistisch gezien niet uitmaakt. Sommige Amerikaanse deelstaten gaan langzaam maar zeker weer over tot de orde van de dag door de verplichte mondkapjes af te schaffen.

Inmiddels zijn er nu al 16 deelstaten in de VS waar mondkapjes niet meer verplicht zijn. Er was geen verschil in de grafieken na de afschaffing van de maatregel.

16 Amerikaanse deelstaten volgen nu de wetenschap – stoppen lockdowns en mondskapjesplicht

  BLM intensiveert zijn terreur in Portland - New York Times noemt het "carnaval"
Vorig artikelDr. Scott Jensen, WHO-bevestiging: “We zijn allemaal bespeeld” over COVID-19
Volgend artikelHet “Slimme Virus” en de “Grote Zwendel”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in