Conservatieven en vrijheidsstrijders hebben het nieuws toegejuicht dat president Donald Trump een nieuwe social media onderneming lanceert om te concurreren met de Big Tech giganten, schrijft Bigleaguepolitics.com.

“We leven in een wereld waar de Taliban een enorme aanwezigheid heeft op Twitter, maar je favoriete Amerikaanse president het zwijgen is opgelegd. Dit is onaanvaardbaar,” zegt Trump in een schriftelijke verklaring waarin hij zijn nieuwe onderneming aankondigde.

“Ik ben verheugd om zeer binnenkort mijn eerste TRUTH op TRUTH Social uit te zenden. TMTG is opgericht met een missie om iedereen een stem te geven. Ik ben enthousiast om binnenkort te beginnen met het delen van mijn gedachten op TRUTH Social en om terug te vechten tegen Big Tech,” voegt hij eraan toe.

Nochtans staat het platform expliciet censuur toe in zijn servicevoorwaarden. Ze verbannen elke gebruiker die “ons en/of de site in diskrediet brengt, bezoedelt of naar onze mening op een of andere andere manier schade toebrengt.” Deze terminologie is ongelooflijk vaag en zou uiteindelijk meer beperkend kunnen zijn tegen meningsuiting dan Facebook of Twitter.

“Zelfs Facebook/Twitter, die zwaar aan censuur doen, gaan niet zo ver dat hun bedrijven beschermd zijn tegen kritiek. Ik weet dat dit sommige mensen boos zal maken, maar Trump gaat niet echt over vrije meningsuiting als zijn TOS zegt dat je zijn gevoelens, zoals door hem gedefinieerd, niet mag kwetsen,” schrijft journalist Ford Fischer, die vaak het doelwit is geweest van censuur door tech-monopolies.

Big League Politics heeft eerder bericht over Trump’s eerste social media onderneming, die een zwendel was die kort na de onthulling pathetisch afliep:

  Moslimactiviste schopt rel over "witte geprivilegieerde man" - door politie gearresteerd en vliegtuig uitgekickt

“Voormalig president Donald Trump heeft een onafhankelijk social media platform aangekondigd dat directe interactie met zijn aanhangers mogelijk zal maken, maar de onderneming kan al gedoemd zijn vanwege de invloed van de gebruikelijke suspects.

Trump’s schoonzoon Jared Kushner en de in ongenade gevallen voormalige campagneleider van Trump, Brad Parscale, leiden het project. Gab-oprichter Andrew Torba sprak met commentator Pedro Gonzalez om zijn interacties met de Kushner-sfeer uit te leggen tijdens de onderhandelingen eerder dit jaar.

“Zoals we de assistenten van de heer Kushner hebben verteld, heeft Gab geen plannen om ons bedrijf te verkopen of om op enigerlei wijze onze missie te compromitteren om vrije meningsuiting online voor alle mensen te verdedigen,” zei Torba. “We verwachten volledig dat de intrede van de president in de arena de groeitrends van alternatieve technologie zal versnellen en wensen de president en zijn tech-team veel succes.”

“Ze zeiden dat ze in de ‘geld verdienen modus’ zaten en gericht waren op hoe ze financieel konden profiteren van Gab en onze vrije meningsuiting houding konden veranderen,” voegde hij eraan toe. “Het enige wat ik wilde doen was de president zijn stem teruggeven, maar Kushner en anderen in de cirkel van de president verwachtten dat ik de sleutels van het koninkrijk aan hen zou overhandigen en de kernmissie van Gab zou veranderen. Ik was niet van plan om dat te laten gebeuren.”

Sommige van Trump’s hypemannen zijn al aan het rondzingen over hoe Trump’s nieuwe social media platform baanbrekend, trendsettend en spectaculair gaat worden.

“Ik denk dat we president Trump over waarschijnlijk twee of drie maanden met zijn eigen platform naar social media zullen zien terugkeren,” zei Jason Miller, senior adviseur van Trump, tijdens een verschijning op Fox News’ “#MediaBuzz. “En dit is iets waarvan ik denk dat het het populairste item in sociale media zal zijn, het gaat het spel volledig herdefiniëren, en iedereen wacht en kijkt om te zien wat president Trump precies gaat doen.”

  Hoe een gewelddadige crimineel tot een "martelaar" muteert

“Dit gaat in de komende 3 tot 4 maanden gelanceerd worden, en het wordt een interactief communicatiemiddel, waarbij de president in staat zal zijn om er dingen op te posten, en mensen in staat zullen zijn om te reposten en direct met hem te communiceren,” zei voormalig Trump campagneleider Corey Lewandowski tijdens een recent optreden op Newsmax TV.

Lewandowski vermeldde dat Trump’s platform “niet zal steunen op Amazon, of Amazon-servers” en “volledig van de grond af zal worden opgebouwd”. Hij zei ook dat het social media-platform [Trump] “de mogelijkheid gaat geven om niet alleen de distributie ervan te controleren, maar ook wie eraan deelneemt,” wat suggereert dat dit een uitgewerkte marketingtruc is in plaats van een authentieke poging om digitale vrijheid van meningsuiting te beschermen.”

De sociale media onderneming van president Trump mag dan goedbedoeld zijn, echte aanhangers van het vrije woord doen er verstandig aan zich te houden aan Telegram en Gab als ze willen dat hun rechten worden gerespecteerd.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Donald Trump: Ik zou je veel verhalen kunnen vertellen over Lady Gaga …Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelRechter eist nieuwe ronde van Neurenberg processen tegen de huidige heersende klasse – Beschimpt experimenteel ‘vaccin’
Volgend artikelDe Groene Agenda en het plan om de industriële wereldeconomie te laten instorten – Bevolkingsvermindering op een massale schaal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Bedankt hiervoor.

  De uitspraken en akties van dhr. Trump en zijn entourage zijn met enige scepsis te consumeren. De beste man heeft met zijn 180 graden draai betreffende vaccinaties (ook) laten zien uit welke hoek de (duidelijk bruingekleurde) wind waait. Zie bijvoorbeeld hier: https://blog.nomorefakenews.com/2021/08/23/trump-did-tell-rfk-jr-to-investigate-vaccine-dangers-why-it-matters/

  Helaas zullen ook nu weer hele hordes achter deze charlatan aanhobbelen.

 2. Wat heb je liever, Trump die uit het hart spreekt of Biden met zijn leugens en populisme.

  Overigens, Trump levens lang bannen van asociale media heeft natuurlijk niets te maken met censuur en monddood maken ! cynisme off

  • Geen van beiden omdat het puppets zijn die niets liever doen dan immoreel gedrag goedkeuren en promoten. Trump liegt dat hij barst, zie mijn eerdere post.

   Niet doden, niet stelen, niet dwingen. Morele goudstandaard die de meeste politici niet onderschrijven (uitgezonderd Ron Paul).

   Wat is de reden dat mensen het nodig vinden naar leugenaars te luisteren en hun souvereiniteit als mens aan dergelijke lieden te verkwanselen ?

   • Jij vindt dat Trump liegt dat hij barst. Ik weet dat Biden liegt dat ie barst. De vaccingoeroe heeft er geen probleem mee dat New York 70.000 zorgmedewerkers ontslaat.

    Over Leugenaars gesproken, rutte op 35 zetels, wie het uit kan leggen is welkom.

 3. Ik zou maar uit kijken met deze media want TRUTH is al gehacked nog voordat het open is.
  Hackers hebben gewoon de URL gegist en konden zo een account aanmaken zoals @donaldtrump en @mikepence. En dat terwijl de media nog in beta versie is. TRUTH is nu bereikbaar voor mensen die er niet thuis horen.
  Bovendien hebben hackers uitgevonden dat de media op Mastedon 3.0 codebase gebouwd is, en Mastedon is, wanneer de nodige expertise ontbreekt, wat bij kleinere media het geval is omdat simpelweg de kennis ontbreekt, gevoelig voor exploits. Het overkwam GAB, dat ook op Mastedon gebouwd is. Hackers stalen prive gebruikers informatie en eisten $500.000 ransom. Zij slaagden daarin door een simpele SQL injectie.
  Dit soort basis bugs en gevoeligheden/zwakheden zijn een heel groot probleem in de wereld van gespecialiseerde social media. Parler is op deze manier ook het slachtoffer geworden. Hackers stalen 70TB data met prive gevoelige gegevens inclusief private post en berichten. Ook andere sites zoals bijvoorbeeld Getrr zijn regelmatig slachtoffer van zulke hacks omdat hun simpelweg de kennis en bronnen ontbreken om zich te verweren tegen dit soort eenvoudige hackpogingen.
  Ik zou dus twee keer nadenken voordat ik mijn gegevens daar achterlaat.

  • Ligt er maar net aan hoe je een account moet aanmaken. Vandaag de dag is een account meestal gekoppeld aan jou telefoonnummer waarop je een code ontvangt om jou account te activeren. Die staat ook in de database. En je wilt niet weten hoeveel er met die informatie gedaan kan worden.

 4. Afkraken en aanvallen van het platform dat ik opricht zou ik ook in de voorwaarden opnemen. Het platform moet groot worden en eventueel groter. Wie bezwaren heeft tegen het gegeven dat je alles mag zeggen en schrijven – behalve dan dat je het platform niet mag afkraken – moet maar een advocaat in de hand nemen en een rechtszaak aanspannen. Wees blij dat je niet meer geregeerd wordt door Fascistbook, Twitter, etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in