Army photo by Sean Kimmons / Wikimedia / (Public Domain)

Er is een vreemde bewering in de liberale media dat Donald Trump, mocht hij herkozen worden als president, de NAVO zou mijden, schrijft Bernhard.

Ik heb geen bewijs gevonden dat de kop rechtvaardigt. In feite merken de auteurs op:

Terwijl hij op weg is om het Witte Huis terug te winnen, heeft de heer Trump nog maar weinig gezegd over zijn bedoelingen. Op zijn campagnewebsite staat één cryptische zin: “We moeten het proces afmaken dat we onder mijn regering zijn begonnen om het doel en de missie van de NAVO fundamenteel opnieuw te evalueren.” Hij en zijn team weigeren verder uit te weiden.

Wat de echte ‘huiveringen’ veroorzaakt, is dat Trump de NAVO probeert te gebruiken om lidstaten te chanteren zodat ze meer in de VS geproduceerde wapens kopen:

Toen de voormalige president zaterdag suggereerde dat hij Rusland zou laten doen “wat ze maar willen” met elk NAVO-lid dat niet aan de uitgavenrichtlijnen voldoet, was de impact acuut.

Hij herinnerde aan wat hij zei dat een gesprek was met een “grote” NAVO-bondgenoot – het was onduidelijk naar wie hij verwees of wanneer het gesprek plaatsvond – die, volgens zijn vertelling, had geweigerd om het aanbevolen equivalent van 2% van hun BBP aan defensie uit te geven, maar desondanks garanties van de VS wilde dat ze beschermd zouden worden als Rusland zou aanvallen. Trump zei dat hij zo’n verzekering niet zou geven, omdat de bondgenoot “delinquent” was en de Russische president Vladimir Poetin zich vrij moest voelen om zijn gang te gaan.

  Bewijs van oorlogsmisdaden of weer een vervalsing? Een gedetailleerde analyse van het geruchtmakende CNN verslag

Trumps NAVO-bedreiging weerspiegelt een bredere verschuiving over Amerika’s plaats in de wereld – NY Times, 15 feb 2024U.S.

Deze ‘bedreiging’ ging weer puur over het chanteren van andere landen om meer geld uit te geven aan defensie:

Toen voormalig president Donald J. Trump afgelopen weekend op een campagnetreffen in South Carolina vertelde dat hij Rusland zou aanmoedigen om NAVO-bondgenoten aan te vallen die “niet betaalden”, klonken er geschokte kreten in Washington, Londen, Parijs, Tokio en elders in de wereld.

Niemand was daardoor geschokt. De VS en Trump spelen dat spel al sinds de NAVO bestaat.

Trump heeft de NAVO niet verlaten, maar een potentiële tweede termijn alarmeert bondgenoten – Washington Post, 19 feb 2024

De provocatie van Trump, onbeschaamd uitgesproken voor een juichende menigte van duizenden in Conway, S.C., was grotendeels in overeenstemming met het standpunt dat hij al sinds minstens de jaren tachtig inneemt over de NAVO. Hij volgde met verschillende posts op sociale media waarin hij eiste dat bondgenoten “BETALEN” en suggereerde dat hij de terugtrekking van de VS in de waagschaal stelt om hen onder druk te zetten om hun eigen militaire uitgaven te verhogen.

Het artikel citeert niet één van de Amerikaanse bondgenoten die zogenaamd “gealarmeerd” zijn over de “bedreiging”.

Trump is niet tegen de NAVO. Hij wil het gewoon gebruiken om meer geld te krijgen voor de VS. Michael Tracey herinnert ons eraan dat Trump, tijdens zijn eerste presidentschap, nog nooit tegen de NAVO heeft opgetreden:

Het idee dat Trump de NAVO zal ondermijnen is in strijd met alles wat Trump daadwerkelijk heeft gedaan toen hij in functie was – Michael Tracy, 22 feb 2024

Helaas kunnen de professionele Trump-alarmisten van de media een op de werkelijkheid gebaseerde versie van Trump gewoon niet accepteren, dus in plaats daarvan moeten ze zich eeuwig vastklampen aan hun gefictionaliseerde, Poetin-colluderende versie. Ze weten bijvoorbeeld misschien niet eens dat Trump twee rondes van NAVO-uitbreiding heeft voorgezeten – Montenegro in 2017 en Noord-Macedonië in 2020. Hoewel het misschien niet de meest formidabele machten in de militaire NAVO alliantie zijn, werd hun naadloze absorptie mogelijk gemaakt door Trump’s uitbundige steun voor de uitbreiding van het blok – ondanks de vage NAVO-sceptische retoriek die hij misschien af en toe ten toon spreidde.

Om door te gaan met deze uitbreidingen van de NAVO moest Trump meerdere malen presidentiële actie ondernemen, waaronder het persoonlijk ondertekenen van de laatste ’toetredingsakte’ waarmee de landen formeel lid werden van de NAVO. Philip Reeker, een ambtenaar van het State Department die getuigde namens de Trump-regering ter ondersteuning van de uitbreiding van de NAVO, zei in 2019: “Laat ik beginnen met het herbevestigen van de rol van de NAVO. Zoals president Trump heeft gezegd, is het bondgenootschap al 70 jaar het bolwerk van internationale vrede en veiligheid.”

Gezien de wild onevenredige aandacht voor Trump-retoriek ten opzichte van Trump-beleid, zijn waarschijnlijk maar weinig van de huidige media-alarmisten zich er zelfs van bewust dat Trump de NAVO twee keer heeft uitgebreid. Evenmin kunnen ze een overtuigende verklaring bedenken voor hoe dit past in hun hallucinogene nachtmerrie van Trump die de NAVO uitlevert aan Poetin.

De meeste Europese landen zouden het goed doen zonder de NAVO. Er zijn momenteel geen grote onafgemaakte conflicten in Europa die dreigen te escaleren tot oorlogen. De Baltische staten vrezen misschien een Russisch ingrijpen. Zonder dekking van de NAVO zouden ze hun luide anti-Russische stemmen moeten temperen en zouden ze de delen van hun bevolking die van Russische afkomst zijn, tegemoet moeten komen. Ik zou dat prima vinden.

  Hoe de elektriciteitsoorlog de kaart van Oekraïne hertekend - in zwart

Zonder de NAVO zouden de West-Europese landen waarschijnlijk instemmen met een of ander gemeenschappelijk defensieverdrag, maar hun defensie-uitgaven en strijdkrachten op een zodanig niveau houden dat ze indien nodig kunnen groeien, maar onder de aantallen die nodig zijn voor een echte oorlog. Oost-Europese landen zouden waarschijnlijk meer uitgeven aan defensie en grotere strijdkrachten houden, al was het maar om die delen van hun bevolking te kalmeren die nog steeds een irrationele angst voor Rusland hebben.

Een reeks defensie-uitgaven gebaseerd op het BBP, zoals de VS heeft geprobeerd de NAVO-landen onder druk te zetten, is irrationeel. Het feitelijke BBP van een land is niet gerelateerd aan het individuele dreigingsniveau waarmee het land moet leven (vergelijk Luxemburg, Zwitserland en Noord-Korea).

Waarom zouden de defensie-uitgaven dan moeten worden afgestemd op het BBP? De enige reden waarom een Europees land bij de NAVO zou willen blijven, is dat het anders een Amerikaanse interventie zou moeten vrezen. Maar gezien het feit dat de VS sinds de jaren ’90 veel van hun militaire capaciteiten hebben verloren en alle campagnes die ze tijdens mijn leven hebben gevoerd hebben verloren, denk ik dat een dergelijk risico veel kleiner is dan veel mensen denken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïne zal zich onvoorwaardelijk overgeven en dan zal Rusland alle afspraken die BlackRock met het Zelensky-regime heeft gemaakt nietig verklarenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNetanyahu heeft Saoedi-Arabië verloren en Biden zal herverkiezing verliezen
Volgend artikelTwee jaar na het begin van de SMO, het Westen is totaal verlamd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Haha, nog kort geleden beloofde Trump dat als hij weer gekozen werd hij binnen 14 dagen kon zorgen dat er weer vrede in de Oekraïne komt. Dan hebben we geen NAVO meer nodig. Wel zorgen dat hij daarna Rutte niet terug stuurt anders dan voor tribunaal!

 2. Voor een leider is het zeer moeilijk om een instituut op te blazen. Zie de drama als een kabinet valt bijvoorbeeld. Kan je voorstellen een alliantie, die al een kleine 80 jaar bestaat en ook nog eens het gevoel van vijligheid geeft” op te blaen waar ook nog eens heel machtige mensen werken. Als je dat doet ben je politiek dood, misschien ook letterlijk.

  Trump weet donders goed dat een aantal NAVO landen die 2% ”beschermgeld aan de VS” niet kunnen of willen betalen. Hij dwingt andere landen/leiders dus te doen wat hij wil. Of betalen of onbeschermd zijn. Het waarschijnlijke gevolg is dat NAVO instort. Zo niet krijgt de VS weer meer geld. Hij wint.

  De maffia kan wat leren van hedendaagse politici.

  Groeten,
  Hugo

 3. Trump is was en blijft een gevaarlijke gek… toen hij aan de macht kwam, heeft hij dat al gedaan..bev België wilde de in Frankrijk gemaakte Rafaël kopen, beter én sneller dan de amerikaanse Fs’.. Trump beveelt de véél duurdere Amerikaanse Modellen of…wat Laf België Natuurlijk deed..nu begint hij opnieuw… HIJ WIL ZELF de DEEP-STATE zijn…Biden is/was KRAPUUL..Trump wil de wereld…hij verplaatste de amerikaanse Ambassade van Tel-Aviv naar Jeruzalem.. tegen alle akkoorden in… niemand wil de Olifant in de kamer zien…arm misdadig Amerika én co…

  • Klopt idd en ook de moslim ban om in te reizen. Snap niet dat hij zoveel fans heeft, volgens mij doet hij gewoon mee met die satanisten (Zionisten). Zijn dochter is toch met zo’n Jood getrouwd die hij ineens opnam in zijn staf.

 4. beter zonder de NAVO en als we bedreigt worden dan is het door DUITSLAND OF FRANKRIJK maar niet de RUSSEN die komen weer misschien om ons te bevrijden en dan zijn we lid van de RUSSIESE FEDERATIE OOK NIET SLECHT GOED KOPER GAS ENZ

  • ”NIET SLECHT GOED KOPER GAS ENZ’

   Daar lever je dan wel een deel van je vrijheid voor in maar je houd er maandelijks wel meer van over. In je portemonnee

   • Piet ga eens op vakantie in Rusland.
    En kom dan terug, om over vrijheid te praten.
    Zo ook naar China, de Onvrijheden waar U over praat,
    IS MSM MEDIA LULKOEK…….!!!!!!
    Ga zelf kijken en doe dan een “OORDEEL”.!
    Ik heb in beide landen gewerkt, na me zin gehad en goed verdiend.!

    • En Piet als je dan genoten hebt in beide landen,
     Ga dan eens naar het echte Amerika, en zoek daar naar de vrijheid.
     Ja natuurlijk zeg je dan, ik heb vrijheid gezien, de Amerikanen hebben alles, maar zitten tot over hun oren in de schulden c.q crediten, liggen open en bloot aan de druks op straat, ja dat is ook vrijheid, ze zitten dan niet achter de tralies.
     Amerika is een DICTATUUR GELEID DOOR JODEN c.q. ZIONISTEN.
     Ik ben er 14 keer geweest, tot dat het bedrijf waarvoor ik werkte zei.
     We stoppen in Amerika, het land heeft een CLEAM CULTUUR, zonde van onze tijd. Je mag in andere delen van de wereld gaan werken.
     Heb toen afscheid genomen van het ARROGANTE volk.

 5. Hahaha… New York Times als bron gebruiken en de eerste zin is;

  ‘Ik heb geen bewijs gevonden dat de kop rechtvaardigt.’

  Pfffhaha… de media zijn failliet, volledig. De media heeft nog maar 1 doel… macht houden over de clown-mensen die nog in de propaganda geloven.

 6. grappig, het verhaal EN de commentaren…
  en toch heeft trump gelijk…waarom zou amerika moeten blijven opdraaien voor al die landen die weigeren aan de minimumcriteria te voldoen…en dit al jaren, indien niet decades?
  ik geef hem groot gelijk mocht ie zeggen dat amerika zich uit nato terugtrekken eens verkozen…
  is gans nato van de eerste keer ook geschiedenis en is deze oekieonzin over…..want we kunnen zelf de boel niet financieren….en tegelijkertijd wat overblijft van nato (zonder amerika) en oekienazistan draaiende houden….
  ik hoop dat trump in deze ook van zijn woord is en zich terugtrekt eens verkozen…
  en voor alle kritiekers hier…zijn jullie nu eigenlijk tegen nato of pro, want ik kan me bij verscheidene van jullie niet van de indruk ontdoen pro te zijn….
  mvgr…

  • @niko…
   ‘waarom zou amerika moeten blijven opdraaien voor al die landen die weigeren aan de minimumcriteria te voldoen’

   Zo werkt de maffia, ze zorgen dat anderen schuld maken bij de maffia en de maffia eist daarvoor terug dat de EU, met Oekraïne als stormram, Rusland aanvalt. Het is allemaal heel ordinair en eenvoudig als je bij de basis blijft. De USA betaald jullie bijdrages wel, maar in ruil daarvoor wil de USA de ziel van alle landen binnen de EU.

   En we praten over USA, maar feitelijk is het alleen Washington DC en de sleutelposities in de staten, de echte macht is degene die Washington DC bezit. En dat is The City of Londen. En The City of Londen (niet Londen, maar een district in Londen) is op haar beurt in bezit van het vaticaan. En dat vaticaan is weer in bezit van Israël. En dan heb je nog de banken, de BIS is het hoofdkwartier, in de EU bezitten ze de ECB en alle landelijke centrale banken, in de USA bezitten ze de FED, in Engeland besturen ze het hele westen.

   En ze verenigen zich in de belegginsfondsen van Blackrock, Vanguard en State Street en die vergaderen in talloze clubs zoals WEF, Bilderberg, VN, WHO, IMF, alle goede doelen en loterijen, alle conferenties aangaande de agenda’s van voorgenoemden… ze hebben zich als kanker uitgezaaid en ze zitten in het westen op alle sleutelposities, waar ze als ordinaire maffia bazen hele organisaties omtoveren tot demonische entiteiten door ALLE sleutelposities te vullen met corrupte verraders en alle processen zo in te vullen dat ze als een stofzuiger alle welvaart en vrijheid en macht bij de gewone mens weg te zuigen.

   Het is een ordinaire maffia, ze werken als ordinaire criminelen. Criminelen hebben de macht over het gehele westen.

 7. America is vanaf begin 1900 stapje voor stapje omgevormd tot de militaire arm van de
  KM. Alle oorlogen komen van dezelfde tekentafel tot op de dag van vandaag.
  Normale mensen voeren geen oorlog met elkaar. Dat doen alleen psychopaten.
  Om gewone mensen zo gek te krijgen moet je de boel zwaar manipuleren in het nadeel van de waarheid. Met hun terreur en militair ingrijpen hebben ze miljoenen mensen gedood en in armoede gestort.
  De landen die zich verzetten worden gedemoniseerd en militair ingesloten en bedreigd en gesanctioneerd.
  Mijn antwoord is duidelijk. Ik ben tegen de rol die Amerika ‘speelt ‘in de wereld.
  Ik ben ook tegen dat zielige navo clubje. En ik ben voor landen die zich hiertegen verzetten.
  We moeten ipv oorlog voeren eens op om de tafel gaan zitten met onze zg vijanden.
  Oorlog is een uitvinding van de satanische kabal. Als we dat spelletje niet willen snappen dan zal het pas ophouden als ze het gewenste aantal van 500 miljoen slaven
  bereikt hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in