Foto ter illustratie via VoxNews.

Zoals Unser Mitteleuropa zojuist heeft gemeld, heeft een Tunesische vissersboot met illegale immigranten aan boord een Italiaanse vissersboot binnen de Italiaanse territoriale wateren gekaapt en deze met zijn bemanning meer dan twee uur gegijzeld. De Italiaanse vissersboot had weliswaar de Italiaanse kustwacht om hulp opgeroepen, maar die kwam niet opdagen, ze waren waarschijnlijk druk bezig om andere illegale immigranten op het eiland te verwelkomen.

Viceadmiraal De Felice geeft hierover commentaar op Facebook:

Viceadmiraal De Felice

Het is waarschijnlijk niet genoeg dat de aanlandingen van illegale Tunesische migranten in Italië ongestraft blijft. Nu zien we zelfs arrogant piratengedrag van Tunesische vissersboten tegenover onze eigen vissers. Waar is de staatsmacht hier?

Gisteravond om 19.45 uur viste de Italiaanse vissersboot “Vita Antonina” met Salvatore Riso en zijn broer aan boord ongeveer 30 km ten zuidoosten van Lampedusa en werd met geweld tegengehouden door de Tunesische vissersboot “Karim” met 25 mensen aan boord, waarbij de Tunesiërs een anker van 400 kg op het bovendek van de Italiaanse vissersboot gooiden om te voorkomen dat deze zou ontsnappen. Na twee uur in gijzelneming van de Tunesiërs kon de vissersboot “Vita Antonina” dankzij de diplomatieke en nautische vaardigheden van Salvatore zich losmaken van de Tunesiërs en terugkeren naar de haven, ondanks pogingen om hem af te snijden door een tweede grote Tunesische vissersboot.

De aanwezigheid van Tunesische vissersboten in de buurt van, zo niet rechtstreeks in de Italiaanse territoriale wateren, een paar mijl van het eiland Lampedusa en het eiland Lampione, is tegenwoordig een alledaagse gebeurtenis, maar de fysieke stopzetting van onze landgenoten is een volledig nieuw aspect. Hoe lang moeten we nog wachten tot de Italiaanse soevereiniteit in deze wateren volledig is uitgehold?

Een zwakke regering zonder nationale beschermingsstrategie, die de massale regularisatie van illegale immigranten predikt en straffeloos buitenlandse ongereguleerde visserij in onze wateren accepteert, betekent dat we voortdurend op de knieën worden gedwongen. Ik vraag me af wie er voor het welzijn van het Italiaanse volk werkt? Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen!

Zwarte vakbondsman: “De Italianen die ons niet willen, moeten Italië verlaten”

Migranten komen reeds geïnfecteerd aan: 2e Coronagolf treft Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here