Pixabay

Na de terroristische aanslag op de Krimbrug heeft de Russische veiligheidsdienst bekendgemaakt hoe de explosie werd voorbereid en welke namen de deelnemers hadden. Het explosief werd eerst overgebracht van Odessa, Oekraïne, naar Ruse, Bulgarije. Dit feit heeft de verdenking gewekt dat het terroristische regime in Kiev het graan heeft gebruikt voor de aanslag op de brug, waarbij ten minste vier burgers om het leven kwamen, bericht Southfront.org.

Op 15 oktober beweerde een woordvoerster van de VN-missie in het Joint Coordination Center (JCC) dat de VN geen gegevens heeft over het schip waarmee volgens de FSB begin augustus explosieven voor de aanslag op de Krimbrug van Odessa naar Bulgarije werd geleverd. De VN meldde dat het eerste schip in het kader van de graanovereenkomst begin september van Oekraïne naar Bulgarije is gevaren.

Volgens het JCC verliet het eerste schip uit Oekraïne met als eindbestemming Bulgarije de Oekraïense haven op 2 september, waarna het schip FULMAR S uit Yuzhny vertrok. Drie dagen later, op 5 september, werd het schip geïnspecteerd. Palla benadrukte dat schepen niet van de route mogen afwijken door langs de corridor een andere haven in de richting van Istanboel aan te doen. Ze voegde eraan toe dat ze na de controle naar hun eindbestemming worden gestuurd.

Op de vraag of de reis Odessa – Ruse plaatsvond in het kader van de graanovereenkomst, antwoordde Palla dat zij de details van het betrokken schip niet kende.

“Maar ik kan bevestigen dat alle bewegingen van schepen die deelnemen aan het graaninitiatief voor de Zwarte Zee zeven dagen per week en 24 uur per dag door het Joint Coordination Center worden gecontroleerd wanneer zij door de humanitaire maritieme corridor varen,” vervolgde zij.

  Washington Post: Het zal ongeveer 15 jaar duren om de hoofdwapensystemen van de VS aan te vullen

Er zij op gewezen dat de VN-missie in de graanhandel de hulp inroept van talrijke vrijwilligers overal ter wereld, waaronder tolken, die toegang hebben tot de documenten van de schepen die betrokken zijn bij de uitvoer van Oekraïens graan. Deze vrijwilligers moeten Engels, Oekraïens en Russisch spreken, dus vooral burgers van Oekraïne, Rusland of andere post-Sovjetstaten. Het werk met vrijwilligers wordt online uitgevoerd. Het valt dus niet uit te sluiten dat de Oekraïense inlichtingendienst deze gelegenheid heeft aangegrepen om de operatie voor te bereiden. Volgens de FSB was het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Kirill Budanov, de belangrijkste opdrachtgever van de terroristische aanslag.

Volgens de FSB werd de bom verborgen in rollen met bouwplasticfolie, waarna deze vanuit de haven van Odessa naar de Bulgaarse stad Ruse werd gestuurd; het contract werd gesloten tussen Translogistic UA (Kiev) en Baltex Capital S.A. (Ruse).

Onderzoekers van de FSB denken dat het explosief hoogstwaarschijnlijk over zee uit Odessa is gehaald, maar het is nog niet vastgesteld of dat met behulp van graanschepen is gebeurd of niet, zei Poetin op 14 oktober.

“Als humanitaire corridors voor de levering van graan aan de armste landen <…> worden gebruikt om terroristische daden te plegen, zal dit het functioneren van de corridors in twijfel trekken,” waarschuwde Poetin, waarbij hij herhaalde dat Moskou nog niet over dergelijke informatie beschikt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Reuters foto voor sympathie op te wekken voor Oekraïne – bevat per ongeluk foto van Oekraïense naziVolg Frontnieuws op Telegram

  Prigozhin's gok - Verraad onder een andere naam

Lees meer over:

Vorig artikelDe saaie oorlog
Volgend artikelRusland probeert Starlink te vernietigen – Musk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in