Een batch van 60 Starlink test satellieten gestapeld op een Falcon 9 raket, om in een baan dichtbij om de aarde te worden gebracht. © Official SpaceX Photos CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

Elon Musk, CEO van SpaceX, heeft Rusland ervan beschuldigd te werken aan het elimineren van zijn Starlink-satellietdienst, waar de Oekraïense strijdkrachten in het conflict tussen Moskou en Kiev sterk van afhankelijk zijn, meldt RT.

“Rusland probeert actief Starlink te vernietigen”, zei Musk zaterdag in een tweet.

Volgens de tycoon heeft SpaceX, dat de satellietdienst exploiteert, “enorme middelen” ingezet om de dienst te beschermen tegen storingen en cyberaanvallen. “Desondanks kan Starlink nog steeds sneuvelen”, waarschuwde hij.

Musk had eind februari aan het begin van het conflict voor 80 miljoen dollar aan Starlink-terminals aan Kiev geschonken, en het systeem werd het belangrijkste communicatiemiddel voor de Oekraïense strijdkrachten.

De rijkste man ter wereld kreeg begin oktober echter ruzie met Oekraïense functionarissen nadat hij zijn vredesplan voor het conflict had gedeeld. Volgens Musk zou Rusland “de verkiezingen van de geannexeerde regio’s opnieuw moeten organiseren onder toezicht van de VN”, terwijl Kiev zich zou verbinden tot neutraliteit en zijn aanspraak op de Krim zou intrekken.

De Oekraïense president Vladimir Zelensky reageerde op het idee door een poll te lanceren op Twitter, waarin hij volgers vroeg “welke Elon Musk” zij “leuker vinden” – degene “die Oekraïne steunt” of degene “die Rusland steunt”. Kievs controversiële vertrekkende ambassadeur in Duitsland Andrey Melnik ging nog verder en zei tegen de tycoon “f**k off”.

De ruzie op Twitter viel samen met berichten dat het Oekraïense leger problemen begon te krijgen met zijn Starlink-communicatie. Eerder deze week zei Musk dat hij Oekraïne niet meer gratis kon voorzien van Starlink-diensten en suggereerde hij dat het Pentagon ervoor zou moeten betalen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie zei vrijdag dat het de kwestie had besproken met SpaceX.

  Nee, de NAVO zal niet gereed zijn voor oorlog

Het ontbreken van Starlink “zal een enorme klap zijn voor het defensievermogen van Oekraïne”, omdat het “in dat geval niet in staat zou zijn satellietgegevens te gebruiken voor doelgerichtheid”, zei de Russische senator Vladimir Dzhabarov vrijdag.

SpaceX is “niettemin een privébedrijf, en hoewel het alles deed [gratis Starlink-diensten aan Oekraïne verleende] op verzoek van het Pentagon, kon het niet eeuwig zo doorgaan,” merkte Dzhabarov op – die de eerste vice-voorzitter is van de Russische Senaatscommissie voor buitenlandse zaken.

Witte Huis geeft commentaar op betaling voor Starlink-dienst voor Oekraïne

Het Pentagon en Amerikaanse bondgenoten onderzoeken alle opties om Starlink-satellietdiensten voor Oekraïne in stand te houden nadat magnaat Elon Musk heeft gezegd dat hij niet langer bereid is de communicatie gratis te verzorgen, aldus de perschef van het Witte Huis.

Tijdens een briefing op vrijdag werd Karine Jean-Pierre gevraagd of de regering Biden het verzoek van Musk om het Pentagon de rekening te laten betalen voor satellietinternetcommunicatie in Oekraïne in overweging had genomen.

“Kijk, we begrijpen het belang van deze mogelijkheden om stabiele communicatie te garanderen voor met name de Oekraïense strijdkrachten,” antwoordde Jean-Pierre.

Starlink, beheerd door Musk’s bedrijf SpaceX, is sinds het begin van het conflict met Rusland het belangrijkste communicatiemiddel geworden voor de Oekraïense strijdkrachten.

Volgens de woordvoerster werkt het Pentagon “samen met bondgenoten en partners om alle opties te bekijken over hoe de door Oekraïne specifiek aangegeven behoeften het best kunnen worden ondersteund.” Verdere vragen over de kwestie moeten worden doorverwezen naar het ministerie van Defensie, voegde ze eraan toe.

  Oekraïne Situatierapport: De energiecentrale oorlog - Ideologische verliezen - Meer tekenen van corruptie

Perssecretaris Sabrina Singh van het Pentagon bevestigde vrijdag dat “het departement contact heeft gehad met SpaceX over Starlink,” maar weigerde uit te weiden over de aard van die contacten.

Het DoD begrijpt de “kwetsbaarheid” van satellietcommunicatie en hun belang voor Oekraïne “niet alleen op het slagveld, maar in het land zelf,” zei Singh.

Op donderdag publiceerde CNN een brief, die SpaceX volgens haar in september naar het Pentagon had gestuurd, waarin werd geëist dat het de kosten van de exploitatie van het systeem in Oekraïne zou dekken. Het bedrijf is niet langer “in een positie om verdere terminals aan Oekraïne te schenken, of de bestaande terminals voor onbepaalde tijd te financieren,” luidde het document.

Musk reageerde op het rapport door erop te wijzen dat zijn “concurrenten in ruimtelancering en communicatie,” Lockheed Martin en Boeing, alleen al in 2021 gezamenlijk meer dan 60 miljard dollar aan defensiecontracten hadden gekregen.

De ondernemer legde in een reeks tweets uit hoe het bijhouden van “oorlogsfront” communicatie veel moeilijker en duurder was. Hij zei dat zijn lucht- en ruimtevaartbedrijf naar verluidt gedwongen was “enorme middelen” aan te wenden en ongeveer 20 miljoen dollar per maand “verbrandde” om de diensten te beschermen tegen cyberaanvallen en storingen. “Rusland probeert actief Starlink om te brengen,” beweerde Musk, en waarschuwde dat het wel eens in zijn opzet zou kunnen slagen.

“Starlink is het primaire communicatiesysteem van het Oekraïense leger aan het oorlogsfront. Als iemand anders deze baan wil, wees dan mijn gast,” schreef hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het volgende: Wereldwijde voedselcrisis – Zet u schrap voor rantsoeneringVolg Frontnieuws op Telegram

  Verspilling van geld of hoeveel een dag oorlog in Oekraïne kost

Lees meer over:

Vorig artikelVN weet niet of de graandeal werd gebruikt om terroristische aanval op Krimbrug voor te bereiden
Volgend artikelMigranten nemen tankstation bij Parijs over
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Lekker ondankbaar, eerst gratis terminals en diensten krijgen en daarna Musk belachelijk maken op Twitter. Laat de grenzeloze arrogantie zien van o.a. Zelensky. Schakel die zooi uit Elon! Het is niet jouw oorlog.

  • Inderdaad. Die Zelinsky is een ondankbaar schepsel. Waarschijnlijk zijn achtergrond.Zelinsky bezit huizen / villa in het buitenland.
   Heeft een Israëlische paspoort.
   Strik er om zeggen ze

  • Je bedoelt de Elon met “nieuw world order” op zijn jack? Meeste mensen kunnen geen latijn schijnbaar. Zelfde Elon die de beademings apparaten uitrolde meewerkte aan QR en erger chips voor neurolink? Kijk eens naar die slavenhandel auto fabrikant…hij is uitvoerder van wat Harari zegt….

     • Ik hoop dat het Rusland lukt dat hele satelliet systeem uit te schakelen. Ik gun Rusland de overwinning.
      Ik vertrouw Poetin 100x meer dan dat kut Amerika.

    • Nee Elon is heel erg fout en heel gevaarlijk. Hij komt afentoe even de normale jongen uithangen met joint op de lip en twitter geneuzel en doet alsof hij voor vrijheid is. Starlink is uiteindelijk voor Smartcity’s bedoeld en mass controle net als zijn giftige kinderarbeid auto’s die ook vrijheidbeperkend zijn. (Zie Californië) Sta je dan..En zijn neurolink project is niets minder dan de uitrol van Yuval Hararis en Klaus Schwabs natte droom. Daarnaast heeft hij asperger, heel intelligent maar het ontbreekt hem aan inlevingsvermogen op menselijk niveau al doet ie soms goed zijn best dit te simuleren met een nep traantje in interviews

 2. Die Starlinks staan allemaal op de grond, niets zeeft in de ruimte. Alles wat zwaarder is dan de omgevingslucht zal gaan vallen of het voorwerp moet een eigen voortstuwing hebben. Daar om de aarde een firmament zit of te wel een koepel omheen zit, die op een hoogte van 70 mijl hoogte begint. Wat we in de fictie de dampkring noemen. Door nu met grote aantallen zendmasten het Starlink frequentie netwerk te plaatsen, die bepaalde frequenties zijn eigenlijk vrij makkelijk weg te drukken, door 100 MHz. lager een sterkere signaal uit te zenden of een exact op de zelfde frequenties een zeer sterke (contra) frequentie uit te zenden. Dat was in de tijd van het 27Mc bakjes ook het geval. Je mocht met een half wattje zenden, maar met een kacheltje er achter van 40 watt drukte je iedereen in je omgeving weg.

  Het wordt ons juist zo moeilijk mogelijk uit gelegd om enigszins geloofwaardig over te komen. Bij oorlogvoering wordt altijd het communicatie middel van de vijand te saboteren, als 1 van de eerste prioriteiten. Dus Musk was zich altijd wel van bewust, dat zijn systeem een potentiële militair doel zal zijn. Musk heeft dit gedaan door deze te schenken, in het vooruitzicht dat hij ervan uitging dat 1) Oekraïne/NAVO zullen winnen. 2) Dat er een wapenstilstand zou komen tussen beide. Zodat hij met zijn bedrijf Starlink zo het internet en andere draadloze communicatie contract van het land in de wacht kon slepen.

  Nu het allemaal wat langer gaat duren en dat zijn signaal weggedrukt wordt door de Russen, maar de kosten wel door blijven gaan. Wil hij zijn onkosten wel vergoed hebben. Maar die vallen onder bedrijfsrisico, alleen dat wil hij afschuiven op andere partijen. Door nu te suggereren dat de Russen Musk Starlink wil saboteren in de media, zodat de illusie er nog is dat er delen zijn die nog perfect werken voor het leger en zo in aanmerking wil komen, dat het onder een militaire voorziening zou gaan. Zodat het door de Oekraïense of NAVO defensie vergoedt moet worden.

   • En ik zou eens opzoeken wat wrijvingskrachten zijn. Als je niet hoog genoeg in de dampkring zit dan is er nog steeds een vorm van luchtweerstand die de sateliet afremt en daarmee de middenpunt vliegende kracht verkleint waardoor het object dichter bij de aarde komt te liggen. Daar is de luchtweerstand nog hoger waardoor het object nog meer afremt totdat de zwaartekracht het uiteindelijk wint van de middenpunt vliegende kracht waardoor het object neerstort.

   • @Ravian,

    Beste,

    U kunt nu wel vast blijven houden aan uw geloof in Newton, de man welke een duidelijke opdracht had, net zoals het kazaars mafioso jochie A. Einstein overigens, u weet wel, de destijds “slimste” man te wereld……….man man man, kom eens uit uw tunnel en ga eens op zoek……..

    GRAVITY is nooit iets anders geweest dan een THEORIE……niets meer en niets minder…..Einstein is met zijn E=MC2 ook al tegen de muur geknikkerd nietwaar….en de BIG BANG is niet mogelijk volgens kenners van natuurkundige wetten!!!! Maar aan hun kennis van zogenaamde natuurkundige wetten is de laatste tijd ook reeds mijn twijfel opgekomen en met name inzake vrije energie……maar wellicht dat u dat wel al zult weten!!!

    Het heeft te maken met DENSITY……en daarom alleen al blijven dingen daarboven niet op hun plaats ZONDER aandrijving…..
    Alles wat met zogenaamde “ruimtevaart” te maken heeft rammelt aan alle kanten….zie de fake maanlandingen waar ze nu nog steeds over blijven ouwehoeren…niet doen….deze hebben nooit plaatsgevonden….pfffff

    Alle “satellieten”, overigens een “uitvinding” van Alan C. Clark, en ja, ik bedoel die science fiction schrijver, hangen aan draadjes, ik zou bijna zeggen zoals bij de “Thunderbirds” van vroeger….

    Alle satellieten worden gelanceerd ergens helemaal boven in Noorwegen vlak aan de “Zuidpool”.

    Er zijn speciale vliegtuigen voor omgebouwd, ik meen me te herinneren dat het C130 vliegtuigen zijn met daaraan grote vanghaken…….deze komen dan onder het ding terecht en worden zo naar binnen getrokken…..

    Dit is nu al zo lang geleden uitgezocht en aangetoond dat me telkens weer de tenen krullen als men het over zogenaamde dingen heeft die daarboven zouden rondzweven in een “geostationaire baan” (yep, geef er maar een moeilijke naam aan!!!!) rondom de AARDE, althans de plek welke men “aarde” pleegt te noemen…

    Coronavirussen bestaan ook nietwaar……en het ISS (hahahahaha), en die prachtige ruimte telescoop “Hubble” die geweldige CGI plaatjes maakt……..oké, ieder zijn geloof echter u heeft al eens een poging ondernomen om me weg te zetten als gekke henkie…..ga zo door beste, echter kom met FEITEN en onderbouwingen om een en ander af te doen als onzin!!!!

    Hele fijne avond verder gewenst hoor en no hard feelings!!

    Gladiator.

    Google eens op Robert Bolsano of Spacebusters……misschien komt u daarna wel terug op uw uitspraken maar beter nog ……..uit uw TUNNEL….

    Gladiator

    • Gekke Henkie vind ik nog zachtjes uitgedrukt.. Ik weet nu zeker dat ze jou bij de geboorte het eerste met de voeten hebben gehaald, en dat je kop knel bleef zitten toen ze je er helemaal uittrokken. Net zoals mijn broertje Henkie gebeurde bij de geboorte. Jaren laten zei hij me, broer is het je niet opgevallen dat ik zo gek ben als een deur. Waarop ik antwoordde.. Ik wou het je al niet vertellen.

    • Mag ik u en anderen hier vragen hoe jullie inschatten hoe de Aarde en/of Universum op opgebouwd met het afwisselen van dag en nacht.
     Voor mij is de Aarde rond en ovaalachtig.
     Meer durf ik niet te beweren. Wel geef ik meer gevoel en kans dat de Aarde niet draait.

     Wel denk ik dat licht afbuigt en dat er ook magnetische krachten zijn en geef ik meer kans dat het de Zon is die ronddraait rond de Aarde.

     Maar ik geef evenveel kans dat wij op een Bol of in een Bol leven. Of er een totaal verkeerd perspectief wordt opgevat door wetenschappers waardoor alles mogelijks omgekeerd wordt opgevat.

     Ik ben gelovig en dat maakt misschien dat ik ook een voorkeur WIL geven dat de Aarde specialer is dan men ons doet beweren in de wetenschap, NASA, ISS,…

   • Kijk eens naar Concave Cell Earth video. En die koepel zit erin. Het lijkt op een Oogbol. Met een zwart Pupil dat licht opzuigt en langs de andere kant uitstraalt (de Zon). Een soort zwart gat dat licht op een magnetische wijze aantrekt net zoals onze eigen ogen! Wat wij snachts zien is dus dat zwarte pupil in de hemel maar wij zijn een zandkorrel in een gigantische (ovaal) BOL waardoor we dat niet opmerken. Zelf wanneer we ons op 10, 100, 427 km (de hoogte van het ISS, neem dat wel met een korrel zout want dat kan evenmin maar 80km zijn) hoogte zouden bevinden!
    Waarom denk je dat op verschillende hoogtes onze Aardbol steeds op verschillende wijze wordt weergegeven op een foto. Op het ene moment is Afrika of Amerika groter dan op het andere moment terwijl wel 50% van datzelfde bol wordt weergegeven. De maanlanding is wat mij betreft een brainwashing geweest, enkel om de populariteit van de VS omhoog te tillen.

    Wat betreft die koepel. Ik zie het als verschillende (lucht)lagen. Een soort gasvormig glas. Daarnaast denk ik dat onze zoute oceanen als brandstof dient voor licht! Denk dan aan een gigantische batterij dat ook met zout oplossingen werkt.
    Denk aan de natuur. De kans is groot dat het universum/de Aarde op een gelijkaardige manier opgebouwt zijn.
    Anderzijds kan de samenwerking van gassen, luchtlagen, glas, spiegeling ervoor zorgen dat we juist het omgekeerde zien van de realiteit. De zon staat misschien tijdens de nacht het dichts aan onze kant maar kaats het licht tegen de verschillende luchtlagen, luchtsoorten, gassoorten. Een reflectie van een reflectie is evenmin ook mogelijk. En nemen onze eigen ogen en hersenen de effective realiteit aan of juist omgekeerd. Hangen we met onze voeten aan de grond van een magnetische cirkel (de Aardkorst) waarvan ons eigen skelet uit gemaakt werd uit klei.
    En kijken we vervolgens naar beneden (het middelpunt).
    Wanneer je water in een glas doet zal je zien dat het water langs de rand van het glas hoger staat dan enkele mm verder weg. Wanneer we op zee kijken zien we soms boten ondergaan maar blijft een mast zichtbaar. Komt dit door de kromming van de Aarde indien we OP een Aardbol leven of komt dit doordat het water langs het strand hoger staat, hoger gestuwd staat, onder een hogere druk staat, sneller opwarmt en verdampt? En we hierdoor dit tafereel krijgen.

    *=>• is opstijgend water met zichtbare (en brekende) golven als gevolg.
    • jouw perspectief veld in realiteit
    < kromming van jouw perspectief veld.
    Hemel en water zijn op dit punt samengekomen! En gelijk op dit punt zie je soms nog de helft van een boot/containers
    ^het topje van de mast is soms nog zichtbaar op dit punt.
    Jouw zichtbaar veld gaat dus sneller afbuigen dan de kromming van de Aarde. Of dit nu opwaarts of neerwaarts is, beide zijn mogelijk.

 3. Ze zouden beter die ongevraagde sattelieten neerknallen. Er is geen burger gevraagd of we dit willen. Ze zullen ons zo in een grote microgolf oven plaatsen en kunnen ons overal volgen dus niks goeds aan! Als ik een afscheiding wil plaatsen moet ik ook een bouwvergunning aanvragen en kijken of de buren geen klacht indienen en die supermanipuleerder die zogenaamd voor vrijheid en freedom of speech promoot kan alles zomaar doen???

 4. “Starlink is het primaire communicatiesysteem van het Oekraïense leger aan het oorlogsfront. Als iemand anders deze baan wil, wees dan mijn gast,”

  ‘wees dan mijn gast’ 🤣 Dat is inderdaad de letterlijke vertaling, maar moet dus zijn “neem die baan dan maar over als je m zo graag hebben wil”

  Synoniem: Doe wat je wilt; Ga je gang; help jezelf; ga ervoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in