De New York Times berichtte op 1 mei dat “de regering-Biden” – dezelfde die de waarschuwingen van Poetin over de rode lijn van Rusland met betrekking tot de uitbreiding van de NAVO naar Oekraïne negeerde – “steeds meer de vrees terzijde schuift die sommigen al vroeg in de oorlog uitten, namelijk dat te veel Amerikaanse hulp aan Oekraïne een direct conflict met president Vladimir V. Poetin van Rusland zou riskeren,” schrijft Ted Snider.

Nu de directe hulp aan Oekraïne door de VS, het VK en zijn andere bondgenoten dramatisch toeneemt, zijn er verschillende redenen om steeds ongeruster te zijn.

De lange oorlog

De VS hebben al vroeg laten weten dat deze oorlog geen snelle oorlog zou worden om Oekraïne tegen de Russische invasie te verdedigen. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft herhaaldelijk verklaard dat deze oorlog over “kernbeginselen” “groter is dan Oekraïne.”

Sindsdien wijzen verschillende tekenen op een zich ontwikkelende politiek van slepende diplomatie om een lange oorlog mogelijk te maken. Blinken heeft aangekondigd dat de oorlog nog de rest van dit jaar zou kunnen duren. De nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan gebruikte de formulering “maandenlang of zelfs langer”. Nog dramatischer is de uitspraak van de Voorzitter van de Stafchefs van de Gemengde Strijdkrachten, Generaal Mark Milley, “die het in jaren meet.” De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, zei op 28 april dat “de NAVO-bondgenoten zich voorbereiden om gedurende een lange periode steun te verlenen.” En alsof het een script was, vroeg president Biden op dezelfde dag het Congres om “33 miljard dollar ter ondersteuning van de strijd van Oekraïne tegen Rusland, als teken van een ontluikende en langdurige Amerikaanse inzet”.

Om die lange periode veilig te stellen, lijken de VS en hun bondgenoten diplomatieke oplossingen in de kiem te smoren. In een interview van 21 april beschuldigde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu dat “er binnen de NAVO landen zijn die willen dat de oorlog voortduurt.” Turkije was gastheer van misschien wel de meest veelbelovende onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne. De besprekingen leken de mogelijkheid van een doorbraak te bieden, en Cavusoglu zegt dat Turkije niet dacht dat de oorlog na de besprekingen nog lang zou duren. Maar de toezegging waartoe Oekraïne en Rusland gekomen waren, lijkt te zijn verijdeld door de VS en zijn bondgenoten, die andere belangen hebben. “Maar na de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO was de indruk dat… er binnen de NAVO-lidstaten mensen zijn die de oorlog willen laten voortduren, de oorlog laten voortduren en Rusland zwakker laten worden,” zei Cavusoglu.

  Zwitserse veiligheidsdiensten worden nerveus - "De binnenlandse veiligheid zal een probleem worden"

Rusland weet het

Rusland is er zich nu van bewust dat een door onderhandelingen tot stand gekomen regeling aan de horizon vervaagt. De hopeloosheid kwam al in het begin, toen het vroege signaal van Zelensky dat hij misschien bereid was te onderhandelen, beantwoord werd door het besluit van de VS en de EU om Oekraïne met wapens te overspoelen. Het begon zelfs nog eerder toen het Westen Zelensky niet steunde in zijn belofte om het akkoord van Minks te ondertekenen en hem vervolgens onder druk zette om niet op dat beloofde pad terug te keren.

Het gebrek aan deelneming en inmenging van de VS in de diplomatie heeft dat besef nog versterkt, evenals de onverzettelijkheid van de VS in hun weigering met Rusland te praten. Blinken heeft sinds het begin van de oorlog niet meer met zijn Russische ambtgenoot gesproken, minister van Financiën Janet Yellen en voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell zijn uit een G20-bijeenkomst weggelopen toen de Russische vertegenwoordiger begon te spreken en de ambassadeur van Rusland in de VS zegt dat noch het Witte Huis noch het State Department met hem wil spreken.

Anatol Lieven, die senior research fellow is aan het Quincy Institute for Responsible Statecraft, zei dat hij “niet weet of Rusland tot de conclusie is gekomen dat de VS in staat zullen zijn een regeling te blokkeren. Maar “Moskou denkt zeker dat de regering van de VS dat zal proberen te doen”.

Toenemende Russische waarschuwingen

Het is nu duidelijk dat de berekening van de VS dat zij de waarschuwing van Rusland over het overschrijden van de rode lijn om de deur naar het NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne open te houden, konden negeren, een catastrofale misrekening was. Niettemin lijken de VS dezelfde berekening te maken nu de oorlog begonnen is.

Wederom stromen er waarschuwingen uit Moskou. Half april stuurde Rusland “een formele diplomatieke nota” waarin de VS gewaarschuwd werden dat “de zendingen van de VS en de NAVO van de “gevoeligste” wapensystemen naar Oekraïne “brandstof” aan het conflict daar toevoegden en “onvoorspelbare gevolgen” zouden kunnen hebben.

Nog zorgwekkender is dat Rusland nu zover schijnt te zijn dat het tot de conclusie is gekomen dat de VS geen oorlog voeren om Oekraïne te verdedigen, maar een proxy-oorlog tegen Rusland. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei onlangs dat “de NAVO in wezen via een gevolmachtigde een oorlog met Rusland voert en die gevolmachtigde bewapent. Oorlog betekent oorlog.”

  Gewapende mannen in gevechtstenue openen vuur op concertzaal in Moskou, zaal in vlammen opgelaaid, doden gemeld

Op 28 april waarschuwde Poetin dat “als iemand van buitenaf wil ingrijpen in de lopende gebeurtenissen, en voor Rusland strategische bedreigingen wil creëren die voor ons onaanvaardbaar zijn, zij moeten weten dat onze vergeldingsaanvallen bliksemsnel zullen zijn.” Hij voegde eraan toe dat “wij alle instrumenten hiervoor hebben… we zullen ze gebruiken als dat nodig is. En ik wil dat iedereen dat weet.”

Toenemende interventie

Oekraïne wordt steeds meer een proxy voor de volledige militaire macht van de VS en de NAVO. De VS leveren de wapens, zorgen voor de opleiding en richten de kanonnen. Het voert een oorlog die alleen in die zin een proxy-oorlog blijft, dat het niet de lichamen levert. Zoals John Mearsheimer onlangs zei, zijn de VS “zo dicht als je maar kunt komen” bij directe betrokkenheid.

Die directe betrokkenheid wordt steeds dreigender. Voor het eerst sinds het begin van de oorlog zijn er troepen van een NAVO-land ter plaatse in Oekraïne. Officieren van de Oekraïense strijdkrachten hebben bevestigd dat Britse speciale troepen in Oekraïne waren “om nieuwe en terugkerende militaire rekruten te instrueren in het gebruik van NLAW’s, antitankraketten die door de Britten geleverd worden.” Troepen van een NAVO-lid in Oekraïne kunnen de betekenis van “proxy” op de spits drijven.

In een even provocerende beweging kondigde perschef John Kirby aan dat de VS Oekraïense troepen opleiden op Amerikaanse militaire faciliteiten in Duitsland. Tijdens een persbriefing op 29 april zei Kirby: “Vandaag kan ik aankondigen dat de Verenigde Staten begonnen zijn met het trainen van de Oekraïense strijdkrachten op belangrijke systemen op Amerikaanse militaire installaties in Duitsland.” Dat zijn Amerikaanse soldaten die Oekraïense soldaten trainen op Amerikaanse bases.

Wat de wapens betreft waarvoor de VS en het VK het Oekraïense leger opleiden, heeft de Britse onderstaatssecretaris voor de Strijdkrachten, James Heappey, eind april gezegd dat het aanvaardbaar zou zijn als de Oekraïense strijdkrachten Britse wapens zouden gebruiken om militaire doelen op Russische bodem aan te vallen. Het VK leidt dus Oekraïense soldaten op om Britse wapens te gebruiken om Russische burgers te doden. Tegelijkertijd verklaarde de Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss dat de “tijd nu voorbij is” om Oekraïne alleen defensieve wapens te leveren.

Naast de intensivering van de wapens en de opleiding, versnellen de VS ook de inlichtingen die zij aan Oekraïne verstrekken. Dat is het leveren van de wapens, het geven van training over hoe de wapens te gebruiken en het leveren van de inlichtingen om de wapens te richten. De VS verschaffen de Oekraïense strijdkrachten gedetailleerde, bijna real-time inlichtingen die zij tegen de Russische strijdkrachten gebruiken. Dankzij die Amerikaanse inlichtingen kon Oekraïne een Russisch transportvliegtuig met honderden Russische troepen neerhalen. De “grootscheepse en ongekende operatie voor het delen van inlichtingen met een niet-NAVO partner” kan, eens te meer, het woord “proxy” ernstig in twijfel trekken. Een “voormalige hoge inlichtingenfunctionaris die bekend is met de situatie” vertelde aan NBC dat “er veel real-time inlichtingen zijn gedeeld in termen van dingen die gebruikt konden worden voor het specifiek richten op Russische troepen.”

  De onbekende 'gecompliceerde' geschiedenis van Ruslands relatie met de Krim kan de vonk zijn die WO III doet ontbranden

Uitgebreide doelen

Het is niet alleen dat de oorlog langer en directer is geworden, hij is ook groter en ambitieuzer geworden. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss zei op 28 april, op dezelfde dag dat de NAVO en de VS de lange oorlog aankondigden, dat de Russische strijdkrachten uit “geheel Oekraïne” verdreven moeten worden. Zoals de BBC opmerkte, betekent dat niet alleen de Russische invasie terugdringen – het oorspronkelijk verklaarde doel van de steun aan Oekraïne – maar zelfs Rusland uit de Krim duwen. Dat is een aanval op Rusland en wat Poetin zou beschouwen als de vernietiging van de Russische staat. Dat zou tot ondenkbare Russische reacties kunnen leiden.

Evenals het VK hebben de VS onlangs duidelijke verklaringen afgelegd over het evoluerende en zich uitbreidende doel van de oorlog. Na de ontmoeting die hij en Antony Blinken met Zelensky hadden, omschreef de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin de oorlogsdoelen van Amerika als het willen zien van “een zodanige verzwakking van Rusland dat het niet meer het soort dingen kan doen dat het gedaan heeft bij het binnenvallen van Oekraïne”. Deze verklaring is de duidelijkste tot nu toe van een hoge Amerikaanse ambtenaar dat het doel van de oorlog verder gaat dan de verdediging van Oekraïne en ook de verzwakking van Rusland omvat.

Dat de VS en hun bondgenoten zich steeds directer mengen in een oorlog met steeds agressievere doelstellingen en een steeds verder opschuivend tijdschema met weinig hoop op onderhandelingen, terwijl zij voor de zoveelste keer de waarschuwingen van Poetin in de wind slaan, schept een steeds gevaarlijker en zorgwekkender situatie die, nogmaals, voorkomen zou kunnen worden.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Britse regering eist Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoor het geval u zich afvraagt hoe WO III begint… Amerikaanse inlichtingendienst hielp bij zinken Russisch vlaggenschip
Volgend artikelDansen met Janssen? VS gezondheidsautoriteit FDA vaardigt gedeeltelijk verbod uit op Johnson & Johnson injectie wegens dodelijke bloedproppen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. escalatie…absoluut. Vanuit hun bunkers wanen onze lafaards zich veilig en roepen vanalles met een grote bek, wetende dat de burgers de klappen zullen krijgen. Hun meervoudige paspoorten zorgen in hun gedachten ervoor dat ze elders van hun links en rechts binnengehaalde fortuin kunnen genieten, denken ze….

  Wat als Putin het ultimatum stelt aan de burgers van Europa en Amerika: ofwel werp de corrupte bende sociopaten die men politici noemt in de diepste put, ofwel komt er een kernaanval omdat Rusland het beu is.
  Wat als de oplossing in ONZE handen ligt?

  Als de enige redding voor de burgers van Europa erin ligt de politieke leiders aan de bomen op te knopen, doen we dat dan of wachten we om de ellende te ondergaan die door diezelfde politici is veroorzaakt?

  Ik hoef hier niet over na te denken, zelfbehoud van lijf en famillie staat ver boven het “loyaal”zijn aan een kliek vetgevreten zwijnen die ons de les leest. Tijden veranderen, en op korte termijn gaat hier veel veranderen. De afdeling brood en spelen is bezig kapot te gaan, en dan komt de domme volgzame massa in beweging….oncontroleerbaar in gedrag voor staat en overheid.

  Afgelopen woensdag avond waren er in Dusseldorf blijkbaar vuurgevechten in de noordelijke woonwijken waarbij een aantal gewonden is gevallen. Hierbij werden van automatische wapens gebruik gemaakt. Wereldnieuws zou u zeggen, de Nederlandse pers verzwijgt wat er letterlijk enkele steenworpen van onze landsgrens gebeurd. Altijd een klein bericht dagen later, misschien zijn ze wel enorm bang voor escalatie en word daarom alles verzwegen….wie het weet…nieuws van drie dagen oud is geen nieuws…
  De macht die ons met geweld de wil op tracht te leggen is aan het wankelen. Dat is misschien wel goed.
  Waar we voor moeten waken is dat ze niet weer met de goudvoorraad en ander bezit van dit land en volk wegvluchten.

  Verraad mag geen beloning hebben, noch mogen de vruchten van verraad gegeten worden door de nakomelingen van verraders.

  • De verandering moet van het volk komen daar ben ik het helemaal met je eens.

   Maar ik zie nog maar weinig mensen wakker worden en als ze al wakker worden dan laten ze de hete kolen door anderen uit het vuur halen.

   Van de D666 Rechtspraak hoef je al helemaal niets te verwachten. Die doen nu weer precies hetzelfde als in WW2 tijdens de bezetting van de nazi’s nu worden we weer bezet door een Europese nazi macht en de Rechtspraak doet precies hetzelfde.

   Amerika, England, EU en NATO hadden ongelooflijke hoeveelheden wapens en munitie naar Oekraïne gestuurd en zij wilde met steun van dit tuig Oekraïne op 28 februari de oorlog beginnen tegen Rusland maar Poetin was dat tuig voor en deed een bliksemaanval op diverse plaatsen in Oekraïne en heeft daar voor honderden miljarden aan wapens en munitie buit gemaakt.

   http://www.jimstoneindia.com/pagesq22022/weapons.html

   In azovstaal zitten nog steeds westerse generaals vast die daar een van de gevaarlijkste biowapens maakte. Daarom blijven die gevechten bij die staalfabriek aanhouden. Rusland wil al die hoge pieten inrekenen en bewijzen verzamelen.

   Al die buitgemaakt wapens en munitie gaan vroeg of laat allemaal de zwarte markt op !!

  • dan heb je het waarschijnlijk over de neocon en landverrader Rutte met in zijn/ haar kielzog Maxima. In mijn fantasie zie ik ze alle drie al ondersteboven hangen. Aan deze situatie zit een jarenlange planning en organisatie, het is werkelijk een duivels plan. Vraag jezelf ook maar eens af waarom de koning een huis heeft in Argentinie, precies daarom.

  • Zorgen maken?

   Ik maak mij geen zorgen.
   Ik zal met een zonnecreme van factor 2000 naar het vuurwerk gaan kijken.

   Uzelf daar druk in maken heeft geen enkele zin.
   Stress = ziekte.

   Wat je moet doen, is manieren zoeken om met de gebeurtenissen om te gaan, zodat wanneer er in de toekomst iets gebeurt, je niet als een kip zonder kop van hot naar her zit te rennen…

   En daar hebben wij ons de laatste jaren, mede dankzij Frontnieuws, goed in geoefend.

   Zorgen? Nee, er mag weleens iets gebeuren, want binnenkort is de bevolking te zwak om haar stem nog te laten horen.

   Als je nu van die moslims met dat mondkapje ziet rondlopen, nu corona ‘gedaan’ is, wat denk je dan?

   Ik denk dat ze het bewust dragen om de angst voor ‘het virus’ erin te houden.
   Ik denk dat ze het spel meespelen om die domme, dikke, witte, volgevreten Europeanen onder groepsdruk te verplichten dat masker te dragen.

   Van in het begin had ik het al door, of denkt u dat ik dat niet zie?

   Zij zijn hier, met een missie, zoals hun heilige schriften hen geïndoctrineerd hebben om miserie en ellende in de wereld te blijven garanderen.

   Wij eerst, jullie zijn later aan de beurt.

   Iedereen wordt vroeg of laat genaaid, en jullie zijn te dom om dat te zien.

   • Als ze met kernwapens gaan gooien dan hoop ik dat ze hem bij mij op mijn dak gooien. Dan heb je er niets van gemerkt en ben je verlost uit deze kloten wereld.

 2. De situatie wordt steeds gevaarlijker met dank aan de westerse oorlogshitsers.
  Deze oorlogshitsers blijven maar provoceren en misbruiken Oekraïne voor een proxyoorlog tegen Rusland.
  Als het westen straks in de as ligt, hebben ze het daar voor 101% helemaal zelf naar gemaakt èn uitgelokt.

  De EU en US zijn de grote gevaren brengers voor ons. Zij spelen met onze levens en zetten die op het spel. Dat noem ik uiterst zware misdaad wat ten gevolge heeft dat ik de US en de EU op de lijst met vijandige entiteiten heb gezet.
  Ook de Nederlandse staat bestempel ik als een vijandige entiteit.
  Volksvijandige entiteiten dienen verwijderd te worden.

 3. het wordt echt geen nucleaire oorlog. en ook geen WO 3!
  er wordt een WO 3 gewild zodat er vrij gemoord kan worden onder de burgers in heel de EU!
  maar die WO 3 komt er helemaal niet.
  deze wordt niet toegestaan door `hogere organen. Nucleaire aanval wordt binnen een minuut beeindigd.
  Door de snelle techniek die Poetin ter beschikking staat.
  En ja, alle retoriek kan mij soms benauwen. en dat moet nu juist niet.
  binnen 2 maanden is dit conflict ten einde.

 4. Ik maak mij nergens druk om maar naar mijn weten staat WO3 ook op de planning van de illuminatie.
  Naast genocide via de gifspuiten, hongersnood, energietekorten sturen de globalisten dus ook aan op een wereldoorlog.
  Het geheel ” ruimt lekker op ” in hun visie.
  Enfin ik reken dus op een WO3 en zie het allemaal wel met onze huidige shit-wereld.

 5. Roemenie en Polen willen de Oekraine in.
  RO wil Moldavie inlijven, en als RU dan in het Russische deel is–is er al–is dat oorlog met Nato.
  Deze landenzijn te koop voor weinig.

  De blunder die USA maakt: vroeger waren de proxy oorlogjes van USA (de laatste Syrie, Irak, Libie) deel van de :ver van mijn bed show”.
  De dementerende idioten begrijpen niet dat Washington/New York maar EEN druk op de knop weg is.

  het zou tijd worden dat USA ZELF eens de prijs moet betalen voor de elende die ze veroorzaken.
  USA zijn ontieglijk stomme honden; 4 grote steden volkomen uit controle, rechteloos,en zij willen moraalridder spelen?

  Zij kunnen BLM net eens aan…

 6. Ik snap niet dat Brussel nog steeds achter een dementerende gek aansjouwt wat betreft boycot van gas en olie, terwijl die gek zelf 43% MEER russische olie importeert….

  Note: voedselprijzen zijn voor 70% energiekosten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in