De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss, hier afgebeeld met de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton in 2019 (Public Domain)

De Britse minister van Buitenlandse Zaken eist dat de NAVO nu militair ingrijpt in het conflict in Oekraïne, “Rusland uit Oekraïne wegjaagt” en haar wereldwijde ambities uitbreidt door “verdedigingsallianties” buiten Europa te creëren.

In een toespraak in het Mansion House in Londen op woensdag eiste de Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss dat “het Westen Rusland uit geheel Oekraïne te verdrijven” – waartoe zij zowel de Krim als de in 2014 door Rusland veroverde separatistische gebieden rekent. Verder zei zij dat de agressie van Rusland de Navo ertoe dwingt “zware wapens, tanks, vliegtuigen naar Kiev te sturen om Moskou te verslaan”.

De Britse minister van Defensie Ben Wallace heeft het “legitiem” genoemd dat door het VK geleverde wapens worden gebruikt op doelen binnen Rusland.

Wat de betrokkenheid van haar eigen land bij het conflict betreft, eiste de Minister van Buitenlandse Zaken dat het land “dubbel zo hard” dan het tot nu toe gedaan heeft om “de zware wapens te leveren die nodig zijn om Rusland uit geheel Oekraïne te verdrijven”. Moskou heeft op de verheven stem in de Britse retoriek reeds gereageerd met het spreken over kernwapens en heeft gezinspeeld op de mogelijkheid van Russische aanvallen op aanvoerlijnen buiten Oekraïne, mogelijk in Polen.

Op de waarschuwingen dat een militaire betrokkenheid van de NAVO bij het conflict dreigt te doen escaleren, reageerde de minister in haar toespraak met de volgende woorden:

Hoewel de NAVO-landen reeds artillerie, zware luchtafweerwapens, tanks en geavanceerde raketten leveren aan de Oekraïense kant in het conflict, drong Truss er in haar toespraak er bij hen op aan om “dubbel zo hard” te gaan in hun steun aan Oekraïne, omdat de oorlog een “lange adem” zou kunnen hebben.

“Zware wapens, tanks, vliegtuigen – wij moeten diep in onze voorraden graven, wij moeten de productie opvoeren …,” zei de minister, en ging verder:

“… het lot van Oekraïne staat op het spel. Als de heer Poetin zou zegevieren, zou het resultaat ongekende ellende in heel Europa zijn… en het zou ook vreselijke gevolgen hebben voor de rest van de wereld.”

Tuss riep verder op tot een onmiddellijke stopzetting van alle olie- en gasinvoer uit Rusland naar het Westen.

Een meer mondiale NAVO

Tuss betoogde in de toespraak dat de Russische invasie duidelijk heeft gemaakt hoe “mondiale instellingen zoals de VN en de G20 er niet in geslaagd zijn de ambities van de Russische president Vladimir Poetin een halt toe te roepen” – iets wat duidelijk werd door het “veto van de Veiligheidsraad-besluiten” van het land en het geven van een “groen licht voor barbarij.”

De minister betoogde dat “de nieuwe geopolitiek die is ontstaan sinds de Russische inval in Oekraïne” vereist dat “de lidstaten van de NAVO verdedigingsallianties buiten Europa sluiten.”

Zij vervolgde:

“Ik geloof dat de NAVO een mondiale visie moet hebben, klaar om wereldwijde bedreigingen aan te pakken … Wij moeten bedreigingen in de Indo-Pacifische regio voorkomen en samenwerken met bondgenoten als Japan en Australië om ervoor te zorgen dat de Stille Oceaan beschermd is.”

  De drie aspecten van het 'zwermen van Biden'

Truss zegt dat de G7-landen voor een soortgelijke aanpak moeten kiezen, om “collectief onze welvaart te verdedigen.”

De minister besloot met te benadrukken dat het de taak van de NAVO is om “de veiligheid te waarborgen van andere Oost-Europese landen die gevaar lopen door Russische agressie, waaronder Moldavië, Georgië en de Westelijke Balkan”.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verharding van Russische houding – Noemt Britse minister van Buitenlandse Zaken “Clown die kwam om onze tijd te verspillen” Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky’s topadviseur zegt dat men “Emotioneel, organisatorisch en bewust klaar” moet zijn voor de nederlaag van de Donbass
Volgend artikelVoormalig lijnvluchtpiloot zegt dat luchtvaartalarmmeldingen met 12.400 procent zijn gestegen in het tijdperk van COVID vaccin en 5G invoering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

  • 1951 of 53,kwam walter hallstein nazi jurist,gestuurd door nazi fabrieken van I.G.Farben,aan de macht als 1e president van de eu,het door nazi’s en ik farben uitgebroede plan om voor de 3e keer Europa en de wereld over te nemen,1e ww en 2e ww waren mislukt,nu lukt het ze aardig,merkel kwam,nazi,von leyen,nazi,klaus schwab,nazi,alle wef young leaders,nazi’s, trudeau,macron,rutte,kaag,Segersheel groen links,d66,er zijn er 1600,die wereldwijd nazi bevelen uitvoeren,het 3e reich

 1. Tuss moet eerst maar eens les krijgen hoe de voormalige USSR landen in verband staan met Rusland. Daarnaast moet Tuss zich realiseren dat Londen binnen een minuut helemaal van de aardbodem is verdwenen als Putin daartoe opdracht geeft. Londen staat namelijk met Berlijn en Parijs op de lijst om als eersten plat te worden gegooid. Er is al een beschrijving gegeven hoe destructief de Russische Hypersonic bommen werken. Dan hebben ze niet de tijd om naar de schuilkelder te gaan. Dan nog hebben ze daar geen bescherming voor de hitte die dan ontstaat. Door de extreme hitte worden ze in de schuilkelders als nog verbrandt.

 2. De verdwazing van Westerse politici en mainstream media bereikt een nieuw hoogtepunt, die zal leiden tot een nieuwe ondergang het Westelijke Romeinse Rijk (v2), terwijl het Orthodoxe Oosterse Romeinse Rijk (v2) onder leiding van Rusland de komende duizend jaar zal overleven. De geschiedenis herhaalt zich.

  • Als ze zo nodig oorlog willen dan moeten we maar oorlog op Engels grondgebied gaan maken. Roeien we met een bootje naar Engeland en schieten we dat stelletje stommelingen van de regering daar persoonlijk af. Ik ben vóór.

 3. Al die verwende hersenloze wijven van dat EU wef kliekje zouden paar maandjes op zichzelf in een oorlogsgebied moeten worden gedropt! Kijken of ze nog zoveel praat hebben als ze een keer echte ellende meemaken, ipv een opmerking op twitter waarvan ze moeten huilen!

  • Als je kijkt naar wat er in onze regering en tweedekamer aan vrouwen zit dan moet je per direct alle vrouwen verbieden om z’n functie te vervullen.
   Sorry vrouwen die nu op hun teentjes zijn getrapt maar deze vrouwen laten zien hoe dom ze zijn en hoe eenvoudig ze te manipuleren zijn door de partijtop…. wat een hersenloze ja knikkers zit daar en daar hebben kiezers hun mandaat aan gegeven.

   Vanaf het moment 3 of meer partijen een regering moet vormen en de meerderheid van de kamer moeten vertegenwoordigen en de partijleden het standpunt van de partijtop moeten volgen was de demonstratie dood en heb ik niet meer gestemd…. dat is nu 17 jaar dat ik niet meer stem.

   Hoe kun je over democratie spreken als partijen worden uitgesloten om mee te regeren !

   Nu de Rechtspraak ook bewezen corrupt te zijn tot op het bot leven we in een dictatuur …. ik kan er niets meer van maken.

   Op 4 mei herdenk ik voortaan de dood van de democratie en de opstanding van de nazi dictatuur.

     • Ik ook niet. WEL figuren die zo uit de afdeling “hopeloos”van een psychiatrisch instituut zijn weggelopen.
      Rutte jetten, Klaver: noem je dat “mannen”? Zijn ziele-POTEN

     • Ooit hadden we echte mannen in politiek; ook met inzicht en oplossingen.
      Tientje van Liefting, wiebeltaks……

      • Nu zijn er linkse (post Marxisten) idioten, die zitten te zeveren over renewable energie (energie kan maar EENMAAL gebruikt worden) klimaat verandering (zijn er altijd, maar kunnen NOOIT door de mens beinvloed worden; behalve als je Poetin echt kwaad maakt) 75 genders (zij zelf–74 typen van compleet gek) seksvoorlichting op kleuterscholen (maar de leidsters zijn geen gefrustreerde pero’s hoor) homofilie propaganda, gestoorden met voorliefde voor islam en Oekraiense nazi’s (die “vluchtelingen”toelaten ten koste van Nedrlanders), idioten die boeren hun land willen stelen, en totaal gestoorden die naast nationale strijdkrachten, eurofor, NATO, nog een legertje willen om WO3 te starten.

       Komt ervan als je van die wijven op een troon zet

       • Was vergeten: totaal gestoorde gekke landverraders die hun eigen ras willen vervangen door halfbloed negers, en de bevolking dwingen een gevaarlijke PCR test te nemen, gevolgd door langszaam moordende injecties, en die vaccinaties noemen.

   • Een wijs man zei een hele tijd geleden al :
    Democratie is als twee wolven en een schaap die gaan stemmen over wat straks gegeten worden.
    Stemmen heeft in dit land heeft inderdaad al jaren geen nut meer! Omdat de partij waar je op gestemt hebt, hun verkiezingsbeloften meteen aan de kant gooien, om een meerderheids coalitie te kunnen vormen! Heel vroeger heete zoiets nog kiezersbedrog, maar de politiek en justitie in dit land hebben integriteit al decennia lang uit hun systeem verbannen!

    • Vergeet niet dat burgers stemrecht hebben, maar geen kiesrecht. Jou stem uit brengen is niets anders dan dat jij je goedkeuring geeft dat zij uit jouw naam jouw mogen afpersen, chanteren, beroven, andere doden, vast houden en mogen gijzelen. Want iedere inwoner behalve politieke vertegenwoordigers zijn soevereinen. Dus door jouw eigen keus geef jij je eigen soevereiniteit op, om vervolgens als slaaf van de politiek te gehoorzamen.

    • Om het simpeler te stellen: onze democratie is niet bestaand.Daarom moest ook het referendum weg.

     Als wij het Chinese systeem zouden invoeren, zoude we meer democratisch zijn dan nu.

     We worden “geregeerd”door een kudde landverraders, die precies doen wat een ondermaatse gereformeerde flikker wil.

   • Ja je vergist je nu in domme blondjes. Wefhoeren imfhoeren en who hoeren en soroshoeren. Niet voor het een of ander maar er zijn meer mannen in de politiek die hoereren bij een van deze bedrijven. Alle staatshoofden nl. Dit heeft niets met vrouwen te maken maar met alleen maar psychopatische mannen. We hebben geen vrouwen probleem maar een dominanitie aan mannen met zieke geesten die de wereld besturen dus stop beetje met je zieke opmerking dat het aan vrouwen ligt. De wereld word geregeerd door mannenlullen. Geen vrouwen. Jullie hebben de wereld kapot gemaakt met je zieke hang naar wapens en willen hebben wat je niet krijgen kunt. Stop die hand maar in eigen boezem. 🤨

    • je hebt deels gelijk Greet,…het gaat namelijk niet om fysieke mannetjes of vrouwen het gaat om mannelijke energie (ego) en vrouwelijke energie (zelf) Alle vrouwen in de politiek gebruiken de mannelijke energie, het zijn dus makkelijke manipuleerbare ego trollen punt. het ego is het virus,…niet zichtbaar,..niet bestaand,…maar wel destructief,….

    • Mannenlullen?!? Is dat in het kader van genderneutraal? Ik bedoel heb je ook vrouwenlullen?
     Sorry Greet maar overal waar die ‘vrouwenkutten’ aan de top zitten gaat het slechter.

 4. D8 dat VK niks meer te vertellen heeft.!! Tegen ons zeggen ze telkens dat het een grote ramp voor NL zou zijn om uit de EU te stappen door verschillende redenen en nu de Britten eruit zijn blijkt er weer eens niet meer te kloppen…

  Whaaaaahahahaha.!!
  Ze denken echt dat we dom zijn he!?!

  1 van de leugens is toch dat landen niks meer te willen hebben in hun 1tje wanneer ze de EU verlaten!?!
  Emn UHM…… krijgen we niet nog heel wat oprot premie van ze nu ze weg zijn.!?!
  Dat zeggen ze toch ook elke x wanneer het er hier over gaat!?!
  (NEXIT)

 5. Ze zeggen toch dat mannen van Mars en vrouwen van Venus komen? Dit mens komt duidelijk van Mars, oorlogszuchtige heks dat ze is!

 6. Bewijst maar weer eens hoever politici van de werkelijkheid staan. In de alternatieve media circuleren nogal wat wereldkaarten met landen voor, tegen en neutraal. Een blik daarop en je ziet dat het westen zich isoleert.

  En niet enkel isoleert, we bevinden ons in een bubble van eindeloze geldcreatie, van opgeblazen beurzen. Er is geen maakindustrie meer en we importeren arbeiders voor het handwerk en vakwerk. Geimporteerde kanslozen krijgen huis en zorg. Europa heeft geen grondstoffen, geen energie.

  Ik lach en huil tegelijk. Sinds 2008 wacht ik op instorting van luchtkasteel NL, de stank is reeds ondraaglijk. De muren zijn zo verzwakt dat zij het dak niet meer kunnen dragen. Ik wil nog iets opbouwen, iets kleins, iets duurzaams, iets wat eerlijk is.

 7. We zitten met een generatie van politici die nooit zelf een oorlog meegemaakt heeft of nooit zelf welvaart heeft moeten creëren. Dat laten ze aan anderen over. Hun eigendunk is zo hoog is dat ze in de waan verkeren dat ze iedere realiteit zouden kunnen aanpassen aan hun politiek correcte waanbeelden.

 8. Vrouwen horen niet op ministersposten.
  Deze heeft duidelijk gemaakt, dat piepers jassen een betere actie is die aansluit bij haar capaciteiten.

  Ooit toen ze jong was, en nog met andere buffels in de weide speelde, is ze kennelijk horizontaal gegaan met iemand met invloed, en heeft ze door het bestuderen van talrijke plafonds haar functie bereikt.

  Arm England; arme wereld.
  Zoals Rusland zegt: een waardeloze clown.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in