Foto van het zinken van de Moskva op 15 april.

Minder dan 24 uur nadat The New York Times een provocerend bericht publiceerde waarin niet bij naam genoemde Amerikaanse functionarissen worden geciteerd die zich erop beroemen dat het delen van Amerikaanse inlichtingen met het Oekraïense leger heeft geholpen bij het elimineren van meerdere Russische generaals sinds de invasie van 24 februari, komt NBC News met weer een andere opzienbarende bewering die afkomstig is van de “deep state” Amerikaanse inlichtingendiensten, bericht Tyler Durden.

Te midden van wat escalatie na escalatie lijkt en nieuwe onthullingen over de steeds diepere en misschien steeds directere rol van Washington in de strijd tegen Rusland in Oekraïne, brengt NBC ons deze knaller

“Door de VS gedeelde inlichtingen hebben Oekraïne geholpen de Russische kruiser Moskva tot zinken te brengen, vertelden Amerikaanse functionarissen aan NBC News, waarmee zij een Amerikaanse rol bevestigen in misschien wel de meest gênante klap voor Vladimir Poetins verontruste invasie van Oekraïne.”

Ter herinnering aan hoe enorm belangrijk de bewering is – en hoe gevaarlijk in de zin van een enorme escalatie – de Moskva werd beschouwd als het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zee Vloot, had 510 bemanningsleden aan boord voordat de Neptune anti-schip raketten half april een voltreffer scoorden, en was de meest gênante slag voor de oorlogsinspanning van president Poetin van het hele conflict tot nu toe.

“De aanval gebeurde nadat de Oekraïense strijdkrachten de Amerikanen hadden gevraagd naar een schip dat in de Zwarte Zee ten zuiden van Odesa voer, vertelden Amerikaanse functionarissen aan NBC News,” gaat het verslag verder. “De V.S. identificeerden het als de Moskva, zeiden de functionarissen, en hielpen de locatie te bevestigen, waarna de Oekraïners het schip als doelwit namen.”

  Anti-Rusland resolutie krijgt minder dan één op drie steun van de Verenigde Naties lidstaten

Dit komt nadat de NY Times de avond tevoren in een reportage onthulde dat veel van de inlichtingen-uitwisseling gericht is op Russische troepen- en materieelbewegingen.

Volgens verdere details, gebaseerd op anonieme hoge ambtenaren van de VS:

De VS wisten niet van tevoren dat Oekraïne de Moskva zou aanvallen, zeiden de functionarissen, en waren niet betrokken bij het besluit om toe te slaan. Maritieme inlichtingen worden gedeeld met Oekraïne om het te helpen zich te verdedigen tegen aanvallen van Russische schepen, voegden de ambtenaren eraan toe.

De rol van de V.S. bij het zinken is niet eerder gemeld.

Ambtenaren van Biden hebben in de dagen na het zinken van de Moskva betrekkelijk weinig gezegd, wat er mogelijk op wijst dat zij meer van de details wisten dan wat hun zwijgzame houding in het openbaar liet blijken.

De gebeurtenis van 15 april stuitte aanvankelijk ook op een gebrek aan antwoorden van Moskou, toen het probeerde om te gaan met de crisis van zijn vlaggenschip, een raketkruiser, die naar de bodem van de Zwarte Zee was gezonken nadat het bij Odessa was geraakt, en het later zei dat alle bemanningsleden geëvacueerd waren. Sommige Oekraïense en Westerse functionarissen zeiden echter dat het schip slachtoffers heeft geleden.

Het spreekt vanzelf dat dit verse NBC-bericht door Moskou zal worden gezien als een schandalig erkende escalatie door Washington, hoewel tot nu toe de publieke reactie van de Russische leiding nogal gematigd is geweest…

Het Kremlin had eerder al gewaarschuwd dat het de externe landen die wapens en andere vormen van hulp leveren “verantwoordelijk” zou houden – en dat “besluitvormingscentra” waaronder Kiev onder verscherpte aanvallen zouden komen te staan. Intussen schijnen de aanvallen met kruisraketten, zelfs zover tot het westen op Lviv, zich deze week uit te breiden.

Het lijkt er inderdaad op dat deze opzettelijke “lekken” naar de media, die waarschijnlijk deel uitmaken van een doelbewuste strategie om Rusland te intimideren in de hoop dat het zijn militaire operaties sneller zal terugschroeven, er alleen maar toe zullen leiden dat de zaken nog verder op scherp komen te staan, nu de grotere spanningen tussen de grootmachten het kookpunt bereiken.

  Amerikaanse narratieve omdraaiing betreffende Oekraïne gaat op volle toeren

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Moskva raadsel – Als de NAVO het gedaan heeft, zal Rusland alle honden uit de hel op de NAVO loslatenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIs dit de Canadese generaal die als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zou zijn?
Volgend artikelVijf redenen om u in toenemende mate zorgen te maken over de oorlog in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Mijn goede vriendin heeft tegen mij gezegt dat ook Brittannie hier bij betrokken is, dat had ze vernomen van een Amerikaanse zender op internet. Vandaar dat ze in Rusland op de tv hebben laten zien hoe ze die eiland tot zinken kunnen brengen en een tsunamie erover hene kunnen laten gaan.

  • Aha… interessant. Die tsunami kan grote gevolgen hebben, ook voor het grote deel van EU, dus ook BE en NL. Opblaasbootje kopen alvast.

  • Met de hoge precisie niet te stoppen hypersonische wapens waarover Rusland beschikt, zou het vrijwel alle belangrijke Westerse doelen kunnen uitschakelen zonder dat het als eerste kernwapens hoeft te gebruiken. Denken we bijvoorbeeld maar aan de NATO en EU gebouwen in Brussel, 10 Downing Street in Londen, enz.
   Ik vermoed/hoop echter dat Poetin zal aankondigen dat Rusland met de bevrijding van de oostelijke gebieden het gestelde doel bereikt heeft en een einde maakt aan de militaire operatie. Zelensky van zijn kant zal wellicht beweren dat hij gewonnen heeft omdat de Russen niet heel Oekraïne en de hoofdstad Kiev ingenomen hebben.

 2. Wat zijn het toch een stelletje ongelooflijk kinderachtige bullies bij elkaar. Vergeleken met de mentaliteit van Sergej Lavrov is het ontwikkelingsniveau van die NAVO-VS-EU kliek zo verkrampt en gedegeneerd.

  • De Nato-VS-EU kliek hebben hetzelfde IQ als Lavrov; tenminste: bij elkaar opgeteld.

   Van buitenlandse zaken in europa hebben er maar twee een hoog IQ en inzicht: Lavrov en Zijarto van Hongarije.
   Wij hebbenfiguren in kabinet, die ik niet voor productie zou aannemen.

 3. Het is nu klip en klaar. Het Westen (Washington en Brussel) wil niks liever dan een Derde Wereldoorlog, des te eerder ze de Great Reset kunnen aftrappen.

  • De beste Reset: opruimen van westerse regeringen, en vervangen door ter zake geschoolde normale mensen, die handelen vanuit een gecontroleerd democratisch syteem met plenty referenda.

 4. De NATO militairen die de wapens op de doelen richten zijn net zo goed strijdende partij als de Oekraïners die dan de trekker overhalen.

  • Poetin is een echte leider; wij hebben allen lijders. Devianten met het getal waarin hun IQ wordt uigedrukt lager dan het getal waarin hun leeftijd wordt uitgedrukt, en die ook nog eens ter zake ongeschoold zijn.
   Dat compenseren ze met super corrupt gedrag, landverraders eigen.

 5. Gewoon kernbommen op amerika gooien, Rusland moet Europa sparen, het zijn de amerikanen die de oorlog hebben gewild.

 6. Poetin zal wraak nemen, dat is zeker.
  Waar, waneer en hoe: verrassing.

  Maar wraak moet harder zijn dan de daad die wraak legitimeert; dit om herhaling te voorkomen.

  Zou een goede zaak zijn, als een vliegtuig vol met amerikaans wapentuig wordt neergehaald boven zee…..

 7. Denk dat USA ook de middelen heeft verstrekt; een onder water drone wellicht.
  Tegen raketten was het schip veel te goed beveiligd; en die langszame verouderde rommel van Oekraine had geen kans tot aanvallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in