De afgelopen twee maanden is de westerse pers overspoeld door een lawine van verhalen over massale verkrachtingen door Russische troepen van Oekraïense burgers. Eén bepaald verhaal in Time nam een hoge vlucht, leidde tot verontwaardiging en veroordeling door Westerse functionarissen en kreeg herhaaldelijk aandacht op CNN en andere grote Amerikaanse netwerken, bericht Zerohedge.com.

Men beweerde “een systematische, gecoördineerde campagne van seksueel geweld” – hoofdzakelijk gebaseerd op getuigenissen van de aangewezen hoogste Oekraïense vertegenwoordigster voor de mensenrechten. Het bevatte een bijzonder schokkend verhaal van 25 tienermeisjes die door Russische troepen groepsgewijs verkracht werden – waarvan er negen zwanger werden. Volgens het verslag:

De ombudsman voor de mensenrechten van Oekraïne, Lyudmyla Denisova zei dat 25 tienermeisjes in een kelder in Boetsja waren vastgehouden en groepsverkracht; negen van hen zijn nu zwanger. Oudere vrouwen spraken voor de camera over verkracht te zijn door Russische soldaten. De lichamen van de kinderen werden naakt gevonden met hun handen op de rug gebonden, hun geslachtsdelen verminkt. Onder deze slachtoffers waren zowel meisjes als jongens…

Zoals het patroon is in eerdere oorlogen, of het nu in Syrië of Libië was, werden de beweringen in de media naarmate de Westerse mogendheden er dieper bij betrokken raakten steeds sensationeler en buitensporiger, maar zonder concrete of definitieve bewijzen.

Maar één consequent detail in het merendeel van de verhalen is dat de eerder genoemde Oekraïense ombudsman voor de mensenrechten, Lyudmyla Denisova, vaak de centrale figuur is die westerse correspondenten de schokkende verkrachtingsverhalen voert.

Zij komt bijvoorbeeld voor in dit Newsweek-stuk van april:

Ljoedmila Denisova, de Commissaris voor de Mensenrechten van het Oekraïense Parlement, beweerde vrijdag dat Russische soldaten kinderen verkracht hebben tijdens de aan de gang zijnde invasie van Oekraïne.

In een bericht op Facebook beweerde Denisova dat een 11-jarig jongetje door Russen verkracht was voor de ogen van zijn moeder, die aan een stoel vastgebonden was en gedwongen werd toe te kijken hoe dit gebeurde in de Oekraïense stad Boetja.

Lyudmyla Denisova © Oekraïense regering

Veel van dergelijke verhalen, die steeds gruwelijker details bevatten naarmate de oorlog vorderde, gingen snel viraal, vooral onder pro-Oekraïense activisten op Twitter en andere sociale media, tot het punt waarop prominente geleerden het er terloops onder elkaar over eens begonnen te worden dat Russen gewoon “beesten” zijn.

  (Video's) Het Oekraïense leger wordt verpletterd in Donbass: De definitieve Russische aanval op Soledar is begonnen - Oekraïners gevraagd de stad te verlaten!

En hieronder is nog een voorbeeld uit vele, dat voor veel van de meest centrale, vernietigende beweringen gebaseerd was op “rapporten zeggen”…

Maar onlangs, in de afgelopen weken, toen de onderzoekers dieper in de beschuldigingen begonnen te graven, lijkt het erop dat de mediaverhalen begonnen op te drogen. Het geopolitieke analyseblog Moon of Alabama geeft in het volgende gedetailleerd weer wat er gebeurd is:

Een stel gretige NGO’s in Oekraïne, die hoopten op vers “westers” geld voor nieuwe “verkrachting consultatie en genezing” projecten, probeerden echter echte verkrachtingsgevallen te vinden. Zij waren teleurgesteld toen zij ontdekten dat er geen bewijs was dat er verkrachtingen hadden plaatsgevonden.

Op 25 mei publiceerden een aantal media en NGO’s een open oproep aan Ljoedmila Denisova waarin zij opriepen tot betere communicatie over seksuele misdaden tijdens de oorlog.

De ondertekenaars dringen erop aan dat Denisova alleen informatie vrijgeeft waarover voldoende bewijs bestaat, sensatiezucht en overdreven details in hun berichtgeving vermijdt, correcte terminologie gebruikt en zorg draagt voor de vertrouwelijkheid en veiligheid van de slachtoffers.

“Seksuele misdaden tijdens de oorlog zijn familietragedies, een moeilijk traumatisch onderwerp, geen onderwerp voor publicaties in de geest van de “schandaalkroniek”. Wij moeten het doel voor ogen houden: de aandacht vestigen op de feiten van de misdaden,” zo luidt de oproep.

Er is zelfs een hele wereldwijde activistenbeweging ontstaan die zich richtte op het onder de aandacht brengen van Russische seksuele misdaden in Oekraïne, uitgaande van de veronderstelling dat het Russische leger “verkrachting als werktuig” gebruikt als onderdeel van zijn arsenaal om een campagne van terreur te verspreiden…

En nu op dinsdag melden Interfax, Politico, The Wall Street Journal, en anderen dat Lyudmyla Denisova ontslagen is – juist omdat zij fantastie beweringen over massale verkrachtingen heeft geopperd en in stand gehouden, maar zonder bewijzen te leveren

“Oekraïense wetgevers hebben dinsdag de ombudsman voor de mensenrechten van het land, Lyudmyla Denisova, in een motie van wantrouwen ontslagen, waarbij ze tot de conclusie kwamen dat ze haar verplichtingen niet was nagekomen, waaronder het vergemakkelijken van humanitaire corridors en het tegengaan van de deportatie van Oekraïners uit bezet gebied,” meldde The Wall Street Journal laat op de dag.

  Het Westen support een nieuwe generatie nazi-oorlogsmachine in Oekraïne

“Wetgever Pavlo Frolov zei dat mevrouw Denisova er ook van beschuldigd werd ongevoelige en oncontroleerbare uitspraken te hebben gedaan over vermeende Russische seksuele misdaden en tijdens de invasie te veel tijd in West-Europa te hebben doorgebracht,” voegde het rapport eraan toe.

Frolov zei in een Facebook-post waarin hij haar ontslag aankondigde als de hoogste mensenrechtenonderzoeker van het land:

“De onduidelijke focus van het mediawerk van de Ombudsman op de talrijke details van “seksuele misdaden gepleegd op een onnatuurlijke manier” en “verkrachting van kinderen” in de bezette gebieden die niet door bewijzen bevestigd konden worden, heeft Oekraïne alleen maar schade berokkend.”

Het behoeft geen betoog dat dit een absoluut vernietigende klap is voor de “informatie-oorlog” van Oekraïne, die al sinds de Russische invasie in volle hevigheid woedt (zoals natuurlijk in een oorlog elke partij propagandacampagnes tegen de ander voert, gelijktijdig met de eigenlijke grondoorlog, terwijl zij de wereldopinie probeert te beïnvloeden).

Binnen enkele uren nadat het nieuws van de afzetting van Denisova bevestigd was, is er al een woedende reactie op gang gekomen, ook van VN-accounts en Amerikaanse media-pundits…

Dat het Oekraïense parlement de drastische stap nam om haar op zo’n openbare manier te ontslaan, spreekt ook boekdelen – het wijst er sterk op dat de Oekraïense functionarissen zelf het leeuwendeel van de “systematische verkrachting” beweringen niet geloven.

  Nieuw bewijs dat Biden Oekraïne vorig jaar weerhield van het tekenen van een vredesakkoord

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerling vast in Oekraïne: Geloof de propaganda niet, Rusland wint de oorlog


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense burgers die door hun eigen regering worden gebombardeerd, zijn doodsbang om zich uit te spreken
Volgend artikelWesterse “Inlichtingen”: Poetin is ziek, dood, of nog erger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De BBC en CNN konden nooit een naam noemen van een slachtoffer… met een verhaal. Alles is gebluverd door de criminele Amerikanen politicis.Nog een andere corrupte NGO.

 2. Hmmm Oekraïense overheid beginnen langzaam hun nazi keutel in te trekken, interessant om te zien dat ze bijna aan het einde van hun latijn zijn, maar de vervloekte nazi ideologieën krijg je volgens mij niet uit de koppen van hun, de gewone burgers zijn doodsbang voor die etters die het voor het zeggen hebben, veel van het Oekraïensetuig vluchtte naar de Europese lidstaten.

 3. Het zou kunnen dat die dames idd bij de russische troepen waren…. nadat ze bevrijd waren door hen uit de D.U.M.B.S.
  Wat uit deze ondergrondse tunnels wordt gehaald maakt ook de russische soldaten aan het huilen.

  Je moet je eens afvragen waarom maxima toch met haar “Panda-make-up” nederland toesprak, dat WEF matras. Zoek maar op wat “Panda ogen” inhoudt. Als je zwaar misbruikte kindertjes ziet, dan zit je in de goede richting.

  En nu weer terug naar de MSM, kijken wie er toch zo’n “zwart oog” hebben, alsof ze geslagen zijn. De cabal zijn dol op het openlijk toegeven van wat ze doen, dat is één van de regels. Ze lachen in hun vuistje dat je er naar kijkt en het niet ziet.

 4. Plot Armor.Ik weet het,van dat satanisch ritueel misbruik maar de meeste mensen zullen het niet geloven.Het is zo gruwelijk en verschrikkelijk dat mensen het zich niet voor kunnen stellen wat die satanisten met kinderen en baby,s allemaal uitvreten.Het is om te kotsen.

 5. Heb het nooit geloofd, met al die kledij en wapens en heel hun hebben en houden aan hun lijf. Oef.… en tussendoor nog verkrachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in