Verplichte remigratiecursus voor asielzoekers in Denemarken

1
253

Direct bij aankomst van een asielzoeker in Denemarken moet de migrant onmiddellijk een verplichte cursus volgen over de mogelijkheden die worden geboden voor een terugkeer naar het land van herkomst in geval van een afwijzing. Om de migrant hier doorheen te loodsen, is er ook een nieuwe autoriteit opgericht.

Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Mattias Tesfaye van de Deense sociaaldemocraten vindt dat men rechtstreekser moet zijn dan vandaag de dag met migranten, schrijft het nieuwsportaal Samhällsnytt.

Hij is van mening dat er op dit moment te veel mensen in het asielstelsel zijn waarvan de gevallen naar alle waarschijnlijkheid zullen eindigen in een afwijzing, waarvan zij zelf op de hoogte zijn, en dat de kwestie des te eerder bij de migranten aan de orde moet worden gesteld, omdat de situatie niemand ten goede komt.

Alles zal worden gecoördineerd via de nieuwe autoriteit Hjemrejsestyrelsen (Thuisreisbestuur), dat vandaag op dinsdag wordt ingehuldigd en tot taak heeft migranten zonder verblijfsvergunning naar huis te laten reizen. Frontnieuws heeft al eerder verslag gedaan van deze nieuwe autoriteit.

Denemarken vestigt instantie om illegale immigranten naar huis te sturen

Het Thuisreisbestuur wordt beschreven als een centraal onderdeel van de ambities van de Deense regering om ervoor te zorgen dat migranten met een afgewezen verblijfsvergunning vrijwillig naar huis reizen – een probleem dat verschillende regeringen hebben geprobeerd op te lossen.

Grote investeringen in remigratie

Sinds 2013 zijn er al twee zogeheten uitreiscentra in het land waar afgewezen migranten die weigeren terug te keren vrijwillig worden geplaatst.

In 2019 stemde een meerderheid van de Folketing [parlement, red.] ervoor om migranten zo snel mogelijk terug te sturen in plaats van ze te integreren.

Denemarken meldt hoogste infectiecijfer sinds mei, ondanks dat 75% van de bevolking volledig gevaccineerd is "Er is toch iets dat erop wijst dat de vaccins niet zo goed zijn als we zouden willen"

Aangezien het ongeveer 40.000 euro per jaar kost om een ​​afgewezen migrant in een uitreiscentrum te krijgen, zal het nieuwe plan naar verwachting ook grote besparingen opleveren.

Momenteel zijn er in Denemarken ongeveer 1.100 afgewezen asielzoekers.

Deense minister van Immigratie geeft toe dat het integratiebeleid een “fiasco” is – eist remigratie

1 REACTIE

  1. Laat me raden: als de asielzoeker in Denemarken niet voor de verplichte cursus slaagt is hij verplicht te werken. En daar komt hij niet voor whaa ha ha ha.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here