Folketingssalen, Deense parlementszaal © Antony-22 / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Naar aanleiding van een somber integratieverslag heeft de Deense minister van Immigratie Mattias Tesfaye de ontwikkeling een fiasco genoemd en dringt zowel aan op het vertragen van de instroom van asielzoekers uit problematische landen als extra integratiemaatregelen, aangevuld met remigratie.

Zeer ongunstige cijfers die in een nieuw integratieverslag in Denemarken worden gepresenteerd, hebben geleid tot sterke reacties van de minister van Immigratie van het land, Mattias Tesfaye, die zo ver ging dat hij de integratie een fiasco noemde.

Volgens het rapport werkt slechts 17 procent van de Syrische vrouwen na vijf jaar in Denemarken, waarbij minder dan de helft van de mannen zich aansluit. Dezelfde tendens geldt over het algemeen voor vrouwen uit het Midden-Oosten.

Helaas kunnen we het ons niet veroorloven om verrast te zijn. Als we hetzelfde integratiebeleid voeren, dan krijgen we ook dezelfde resultaten, zegt de 39-jarige Tesfaye aan de krant Kristeligt Dagblad.

Het rapport over vluchtelingen uit 2015 gaf ook aan dat er grote verschillen zijn tussen de nationaliteiten, met Syriërs als de slechtste en Eritreeërs als de beste.

In het algemeen weten we dat immigratie uit het Midden-Oosten integratiewerk betekent. We weten ook dat immigranten uit het Oosten – Thailand, de Filipijnen en China – het merkbaar beter doen in de Deense samenleving, aldus Tesfaye.

Geen sociale uitkeringen voor nieuwkomers meer

Om de ontwikkeling te veranderen is de sociaal-democratische regering van Denemarken van plan maatregelen te nemen. Ze willen de mogelijkheden voor nieuw aangekomen vluchtelingen om een sociale uitkering te krijgen, afschaffen. In plaats daarvan zullen ze een baan moeten vinden en als ze dat niet kunnen, zullen ze 37 uur per week moeten deelnemen aan een integratieprogramma.

Het is niet langer een kwestie van een paar kleine aanpassingen. Of om enkele punten in het immigratiebeleid te wijzigen. Het gaat om het veranderen van de eisen voor nieuwkomers die hun leven in Denemarken beginnen, benadrukte Tesfaye.

Volgens de Deense regering is de 37-uursregel de eerste stap in een grote campagne om passieve immigranten te activeren.

  Wetenschappelijke studie doeltreffendheid mondkapjes: biedt geen bescherming tegen het Coronavirus

Remigratie

Het nieuwe is dat we nu ook een terugreis zullen eisen. Vluchtelingen moeten naar huis terugkeren als er vrede is in hun thuisland. Ik hoop dat de Syriërs de eerste groep zullen zijn waar tijdelijk verblijf echt een tijdelijk verblijf betekent, merkt Tesfaye op.

Volgens Tesfaye moet het immigratiebeleid gebaseerd zijn op het idee dat sommige groepen zich aanpassen aan de Deense samenleving, terwijl andere dat zelfs na meerdere generaties niet kunnen. Daarom, zo concludeert hij, is het belangrijk om de instroom uit landen waarvan de integratieproblemen het grootst zijn, te verminderen.

Immigranten en hun nakomelingen maken volgens het Deense bureau voor de statistiek 800.000 of bijna 14 procent van de totale Deense bevolking van 5,8 miljoen mensen uit.

Tesfaye heeft zelf een immigrantenachtergrond omdat zijn vader uit Ethiopië in Denemarken is aangekomen. Als voormalig metselaar werd Tesfaye politicus en werd hij in juni 2019 kabinetsminister. Voordat hij bij de sociaal-democraten kwam, vertegenwoordigde hij andere linkse partijen, waaronder de inmiddels opgeheven Marxistisch-Leninistische Communistische partij en de Rood-Groene Alliantie.

Moslim immigranten verklaren een Deense stad tot een sharia zone – kroegbezoekers wordt verboden alcohol te drinken

Vorig artikelEU betaalt miljoenen euro aan extreem islamitische groeperingen: “Schandaal”
Volgend artikelGenadeloze Corona-dictatuur: het Merkel-regime wil mondkapjesweigeraars in de gevangenis zetten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in