De 24-jarige Syrische moslim gooide een steen op Rasmus Paludan, partijleider voor de immigratie- en islamkritische partij Stram Kurs. Naast 60 dagen in de gevangenis werd de straf ook nog eens uitgevaardigd met deportatie met een inreisverbod van zes jaar.

Paludan vestigde voor de Deense verkiezingen verleden jaar de aandacht op het feit dat er een uitwisseling van mensen in Denemarken gaande is en dat de dag dat de Denen in de minderheid zijn “niet leuk zal zijn voor u of voor mij”. Als antwoord op de moslims die met massale gebeden de straten van het centrum van Kopenhagen hadden overgenomen, verbrandden Paludan en Stram Kurs in het openbaar de koran.

Asielzoeker wilde Deense politicus neersteken – neergeschoten door de politie

Het was in verband met een demonstratie in april verleden jaar dat Paludan door een steen op het hoofd werd geraakt. Er brak een rel uit en de politie arresteerde drie moslims. Een van hen was de 24-jarige Syriër die in Viborg woont waar het incident plaatsvond. Hij heeft toegegeven dat hij de steen heeft gegooid.

Linette Lysgaard van het Openbaar Ministerie is tevreden met het vonnis, omdat het overeenkomt met wat ze heeft geëist.

Moslim valt Deense politicus aan – moslim krijgt pak

  Tientallen Denen eisen schadevergoeding voor bijwerkingen van COVID-19 vaccinaties
Vorig artikelHier vieren ‘vluchtelingen’ de reis naar Europa
Volgend artikelJurist bevestigt: George Floyd stierf aan een overdosis, niet aan politiegeweld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in