De Deense premier Mette Frederiksen © Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Het Statens Serum Institut richt zich op het ontkrachten van beweringen die het risico van Covid-19 overdrijven en angst zaaien.

De hoogste gezondheidsautoriteit van Denemarken is bezig met het factchecken van overdreven beweringen over het gevaar van het coronavirus, nu de regering de crisis achter zich wil laten en zich wil richten op een terugkeer naar de normale situatie, wat onder meer inhoudt dat de nationale vaccinatiecampagne van de regering en de infrastructuur voor massavaccinaties worden beëindigd, bericht Rmx.news.

De aanpak van Denemarken lijkt in grote lijnen af te wijken van die van veel andere westerse regeringen. Het land heeft een einde gemaakt aan alle Covid-19 maatregelen, inclusief de verplichting om gezichtsmaskers te dragen.

Misschien wordt deze inspanning het best geïllustreerd op de officiële website van de Deense volksgezondheidsdienst Statens Serum Institut, die factchecks publiceert over de “meest voorkomende gevallen van desinformatie” over Covid-19. Deze factchecking sectie is erop gericht de angst voor Covid-19 weg te nemen en de mensen ervan bewust te maken dat het virus niet langer een brede bedreiging voor de volksgezondheid vormt. De factchecking inspanningen van andere landen zijn meestal gericht op het wegnemen van de bezorgdheid van degenen die kritisch staan tegenover de maatregelen tegen het coronavirus, zoals de lockdown-demonstranten. De volksgezondheidsautoriteiten van Denemarken lijken echter voor de tegenovergestelde aanpak te kiezen.

Zo heeft de Deense autoriteit de bewering dat “extreem veel mensen in Denemarken met het coronavirus” in het ziekenhuis worden opgenomen als “vals” bestempeld. In werkelijkheid beweert de volksgezondheidsautoriteit dat het aantal Covid-19 ziekenhuisopnames de laatste maanden is gedaald.

  Zwijgen van de verdoemden

De autoriteit maakt ook korte metten met de bewering dat “kinderen ernstig ziek worden als ze met Covid-19 geïnfecteerd zijn,” waarbij de site stelt dat kinderen “over het algemeen een zeer milde ziekte hebben.” Zelfs in gevallen waarin kinderen naar het ziekenhuis gaan, worden zij gewoonlijk binnen 12 uur weer ontslagen.

In landen als Duitsland worden de beperkingen in sommige deelstaten opgeheven, maar zij blijven nog steeds veel strenger dan in de meeste andere landen. De minister van Volksgezondheid van het land, Karl Lauterbach, beweerde onlangs dat als de beperkingen worden versoepeld, dit zou kunnen leiden tot 500 doden per dag, een bewering waarvoor factcheckers van de Duitse openbare omroep ZDF geen basis vonden. Duitsland gaat misschien ook verder met een vaccinatieplicht, hoewel de regering daarvan lijkt af te zien.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinatieschade nu alomtegenwoordig in Denemarken als “Omicron” ziekenhuisopnames die voornamelijk voorkomen bij “volledig gevaccineerden”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGevaccineerde mensen over de hele wereld vertonen AIDS-achtige symptomen
Volgend artikelGeen wonder dat China geen mRNA prikken gebruikt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in