Afgelopen woensdag heeft de Deense regering aangekondigd dat ze een nieuwe autoriteit oprichten, Hemresestyrelsen, het Thuisreis-agentschap, dat verantwoordelijk zal zijn voor buitenlanders die zonder wettelijk recht om in het land te verblijven naar hun thuisland worden gestuurd. De autoriteit mag echter alleen zaken behandelen die geen dwang of dwangmiddelen behelzen.

Foto: Folketinget (parlement) kamer in paleis Christiansborg, Kopenhagen, Denemarken in 2018 © Antony-22 / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

In het persbericht schrijft de regering dat zij ernaar streeft dat buitenlanders zonder wettelijk verblijfsrecht naar huis terugkeren en dat het doel van de nieuwe autoriteit is om de behandeling van de zaken bij één autoriteit te consolideren, aangezien deze nu wijdverspreid is.

Alle zaken waarin geen sprake is van dwangmiddelen zullen door het Hemresestyrelsen worden verzameld. De sociaal-democratische regering kondigt ook aan dat er binnenkort verschillende nieuwe initiatieven op dit gebied zullen worden gepresenteerd.

“Het is voor de regering belangrijk dat buitenlanders zonder wettelijk recht op verblijf in het land naar huis gaan. We hebben al vele jaren het Immigratiebureau. Zij verlenen onder andere verblijfsvergunningen aan vluchtelingen en familieleden. We hebben nu het Hemresestyrelsen opgericht, dat ervoor moet zorgen dat mensen ook naar huis terugkeren als ze niet langer het recht hebben om in Denemarken te verblijven. Een instantie die alleen met thuisreizen werkt. Ik vind dat een goede zaak”, zegt minister van Integratie Mattias Tesfaye.

Volgens de berichtgeving zijn er vandaag de dag 1.100 afgewezen asielzoekers die naar huis moeten. 200 van hen zitten al meer dan vijf jaar in die positie. De nieuwe instantie krijgt 250 medewerkers.

  Moslims buiten de Franse ambassade scanderen: "Allahoe akbar" - willen de vrijheid van meningsuiting beperken 
Vorig artikelUNHCR verkoopt vluchtelingenplaatsen aan welvarende Afrikanen
Volgend artikelZweeds rapport: “De meerderheid van de in het buitenland geborenen zal nooit zelfvoorzienend zijn”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in