Verbazingwekkend onderzoeksresultaat: Lage uitkeringen jagen asielzoekers weg

1
1131

Het feit dat migranten die beweren te vluchten dit niet naar het dichtstbijzijnde veilige land doen zoals het asielsysteem bedoeld is, maar door meerdere van die landen reizen om specifiek naar bijvoorbeeld Nederland of Duitsland te gaan, heeft te maken met de genereuze sociale bijdragen. Dit wordt bevestigd in een studie.

Bij de migratie van asielzoekers naar Europa en bij gezinshereniging zijn de economische voorwaarden en subsidiemogelijkheden een essentieel onderdeel van de beslissing die zij nemen. Dit is de samenvatting van de studie The Welfare Magnet Hypothese (Pdf) van de drie Deense economen Ole Agersnap, Amalie Jensen en Henrik Kleven, uitgevoerd aan de Princeton University in de VS.

Dat weten we al lang. Het zou eigenlijk vrij onomstreden moeten zijn, want de vluchtelingen kiezen er niet voor om asiel aan te vragen in het eerste land waar ze naartoe komen in Europa, maar reizen ver en wijd. Dit heeft natuurlijk onder andere te maken met de sociale bijdragen, zegt Mads Fuglede, woordvoerder voor het immigratiebeleid van de Deense partij Venstre, aan de Jyllands-Posten.

Venstre wil nu dat de regering antwoord geeft op de vraag wat zij van plan is te doen om te voorkomen dat er meer migranten zich naar Denemarken begeven vanwege het vooruitzicht van hogere bijdragen.

Het debat over genereuze bijdragen die een zogeheten pullfactor vormen, is verre van nieuw. In 2015 merkte de EU-grenscontrole-instantie Frontex in haar jaarverslag op dat de bijdragen in de verschillende EU-landen een belangrijke rol spelen bij het zoeken van een toevluchtsoord voor migranten.

Denemarken: Immigranten die geen godsdienstkritiek accepteren worden aangemaand het land te verlaten

Scandinavië gealarmeerd door abnormale vaginale bloedingen na experimentele mRNA-gentherapie injecties

1 REACTIE

  1. Ze komen puur en alleen om te profiteren van ons geld…en als je deze waarheid zegt, ben je meteen een racist…haha, wat zijn ze toch voorspelbaar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here