Verbazingwekkend onderzoeksresultaat: Lage uitkeringen jagen asielzoekers weg

1

Het feit dat migranten die beweren te vluchten dit niet naar het dichtstbijzijnde veilige land doen zoals het asielsysteem bedoeld is, maar door meerdere van die landen reizen om specifiek naar bijvoorbeeld Nederland of Duitsland te gaan, heeft te maken met de genereuze sociale bijdragen. Dit wordt bevestigd in een studie.

Bij de migratie van asielzoekers naar Europa en bij gezinshereniging zijn de economische voorwaarden en subsidiemogelijkheden een essentieel onderdeel van de beslissing die zij nemen. Dit is de samenvatting van de studie The Welfare Magnet Hypothese (Pdf) van de drie Deense economen Ole Agersnap, Amalie Jensen en Henrik Kleven, uitgevoerd aan de Princeton University in de VS.

Dat weten we al lang. Het zou eigenlijk vrij onomstreden moeten zijn, want de vluchtelingen kiezen er niet voor om asiel aan te vragen in het eerste land waar ze naartoe komen in Europa, maar reizen ver en wijd. Dit heeft natuurlijk onder andere te maken met de sociale bijdragen, zegt Mads Fuglede, woordvoerder voor het immigratiebeleid van de Deense partij Venstre, aan de Jyllands-Posten.

Venstre wil nu dat de regering antwoord geeft op de vraag wat zij van plan is te doen om te voorkomen dat er meer migranten zich naar Denemarken begeven vanwege het vooruitzicht van hogere bijdragen.

Het debat over genereuze bijdragen die een zogeheten pullfactor vormen, is verre van nieuw. In 2015 merkte de EU-grenscontrole-instantie Frontex in haar jaarverslag op dat de bijdragen in de verschillende EU-landen een belangrijke rol spelen bij het zoeken van een toevluchtsoord voor migranten.

Denemarken: Immigranten die geen godsdienstkritiek accepteren worden aangemaand het land te verlaten

  Denemarken meldt hoogste infectiecijfer sinds mei, ondanks dat 75% van de bevolking volledig gevaccineerd is "Er is toch iets dat erop wijst dat de vaccins niet zo goed zijn als we zouden willen"
Vorig artikelNoorse meerderheid: islam is niet verenigbaar met de basiswaarden van de Noorse samenleving
Volgend artikelDe nieuwe IKEA-catalogus: Vaarwel Zweden – van het verlies van stukje spiritueel vaderland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Ze komen puur en alleen om te profiteren van ons geld…en als je deze waarheid zegt, ben je meteen een racist…haha, wat zijn ze toch voorspelbaar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in