Meer dan 80 procent van alle overvalverkrachtingen in Denemarken wordt gepleegd door immigranten

1
798

Uit een overzicht van alle verkrachtingsveroordelingen in Denemarken gedurende anderhalf jaar blijkt dat 10 van de 12 veroordeelden voor verkrachting buitenlanders, immigranten of nakomelingen van immigranten zijn.

Dat is eng. En dat zegt me dat er iets helemaal mis is in sommige immigrantengemeenschappen in Denemarken, zegt minister van Integratie en Immigratie Inger Støjberg (rechts-liberale partij Venstre) tegen het Deense dagblad BT.

Het cijfer komt uit een uniek overzicht dat BT heeft verricht van alle verkrachtingsveroordelingen van januari 2016 tot mei 2017. Het onderzoek is het eerste in zijn soort en in de komende weken zal BT zich richten op de mensen die in Denemarken verkrachten.

Overvalverkrachtingen, waarbij het slachtoffer en de dader elkaar niet of slechts zeer oppervlakkig kennen, is het type verkrachting dat het minst veroordeeld is in Denemarken. Gedurende een periode van meer dan anderhalf jaar zijn twaalf mensen veroordeeld voor dit soort verkrachtingen. Daarvan zijn er 10 immigranten of afstammelingen van immigranten. Zij komen onder meer uit Macedonië, Somalië, Bulgarije, Irak en Eritrea. Alle daders in verkrachtingszaken zijn mannen, zo blijkt uit de recensie.

B.T.’s meting van de etniciteit van veroordeelden was gebaseerd op informatie in de veroordelingen van het land van herkomst, het staatsburgerschap en of de personen als onderdeel van de straf konden worden uitgezet.

Hoewel Inger Støjberg de informatie “afschuwelijk” vindt, is ze niet verbaasd:

Het is iets wat we al jaren zien dat de misdaadcijfers in immigrantenkringen veel hoger zijn dan onder Denen. En als ik deze verkrachtingen zie – inclusief verkrachtingen met geweld – is dat een duidelijk teken dat Denemarken dit niet voldoende aanpakt. Men heeft ook een compleet gestoorde kijk op vrouwen als je dit soort verkrachtingen pleegt, zegt Inger Støjberg.

Denemarken: Immigranten die geen godsdienstkritiek accepteren worden aangemaand het land te verlaten

Verbruikte windturbines-wieken een toenemend milieuprobleem

1 REACTIE

  1. Dit geldt niet alleen voor Denemarken, óók in Nederland ligt het percentage van verkrachtingen door “vluchtelingen” vele malen hoger dan het percentage daders van autochtone afkomst. In Nederland blijven. de meeste zaken waarbij allochtonen zijn betrokken, onder de pet , tenzij de allochtoon toevallig het slachtoffer is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here