De integratiebarometer die dit jaar is uitgevoerd in opdracht van het Integratie en Diversiteit Departement (IMDI) laat zien dat een meerderheid van de Noren uitgesproken islamkritisch is.

Tweeënvijftig procent van de ondervraagden is van mening dat de waarden die binnen de islam worden omarmd niet in overeenstemming zijn met de basiswaarden in de Noorse samenleving. Het gaat onder meer om opvattingen over democratie, vrijheid van meningsuiting, vrouwen, joden en christenen.

Ongeveer evenveel, 56 procent, gelooft dat het problematische culturele botsingen zou veroorzaken als een islamitische schoonzoon of -dochter in het gezin zou komen. Iets minder, 45 procent, heeft een sceptische houding ten opzichte van mensen met een islamitisch geloof in het algemeen.

Als het gaat om orthodoxe moslims – mensen met een “sterk moslimgeloof” – is het percentage negatieve meningen zelfs nog hoger, tot wel 70 procent. Tegelijkertijd houdt een meerderheid ook niet van orthodoxe christenen, maar daar blijft het percentage op 54 procent steken.

De studie beweert dat de negatieve houding van de Noren niet in de eerste plaats over de islam gaat, maar over religieus geloof in het algemeen.

80 procent van de Noren is negatief over een alomvattende moslimsluier, de zogeheten boerka en nikab. Voor de moslim hoofddoek, de zogenaamde hijab, is het een van de drie Noren die negatief gestemd zijn.

Het is niet duidelijk hoeveel van degenen die in het onderzoek een positieve houding hadden ten opzichte van een alomvattende moslimsluier en hoofddoek een islamitische achtergrond hebben.

De cijfers komen min of meer overeen met de resultaten van soortgelijke enquêtes in verschillende andere Europese landen.

Noorse vrouwelijke influencer overstuur over haar eigen raszuiverheid – overspoeld met provocerende commentaren

Noorwegen herclassificeert Covid-19: Niet gevaarlijker dan gewone griep

1 REACTIE

  1. Hun zorgen voor onverenigbaarheid , en dat op vele plaatsen , landen op deze wereld waar we allen leven . deze gedragingen zijn niet te verdragen . Dus mensen die landen regeren , zijn verantwoordelijk voor wat plaats vind , denk dat ze vergeten de waarde die elk leven in zich draagt , en geld overneemt wat werkelijk belangrijk is . Lees het verhaal van de man die strand op een eiland met honderden kilo’s heroine , van Stephen King , een oogopener , voor elk gedrag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here