De integratiebarometer die dit jaar is uitgevoerd in opdracht van het Integratie en Diversiteit Departement (IMDI) laat zien dat een meerderheid van de Noren uitgesproken islamkritisch is.

Tweeënvijftig procent van de ondervraagden is van mening dat de waarden die binnen de islam worden omarmd niet in overeenstemming zijn met de basiswaarden in de Noorse samenleving. Het gaat onder meer om opvattingen over democratie, vrijheid van meningsuiting, vrouwen, joden en christenen.

Ongeveer evenveel, 56 procent, gelooft dat het problematische culturele botsingen zou veroorzaken als een islamitische schoonzoon of -dochter in het gezin zou komen. Iets minder, 45 procent, heeft een sceptische houding ten opzichte van mensen met een islamitisch geloof in het algemeen.

Als het gaat om orthodoxe moslims – mensen met een “sterk moslimgeloof” – is het percentage negatieve meningen zelfs nog hoger, tot wel 70 procent. Tegelijkertijd houdt een meerderheid ook niet van orthodoxe christenen, maar daar blijft het percentage op 54 procent steken.

De studie beweert dat de negatieve houding van de Noren niet in de eerste plaats over de islam gaat, maar over religieus geloof in het algemeen.

80 procent van de Noren is negatief over een alomvattende moslimsluier, de zogeheten boerka en nikab. Voor de moslim hoofddoek, de zogenaamde hijab, is het een van de drie Noren die negatief gestemd zijn.

Het is niet duidelijk hoeveel van degenen die in het onderzoek een positieve houding hadden ten opzichte van een alomvattende moslimsluier en hoofddoek een islamitische achtergrond hebben.

De cijfers komen min of meer overeen met de resultaten van soortgelijke enquêtes in verschillende andere Europese landen.

Noorse vrouwelijke influencer overstuur over haar eigen raszuiverheid – overspoeld met provocerende commentaren

  Het is tijd voor de deugmensen om de handen uit de mouwen steken, hun huizen te openen en uit eigen zak te betalen
Vorig artikelHoe reageren zwarten op “All Lives Matter”?
Volgend artikelVerbazingwekkend onderzoeksresultaat: Lage uitkeringen jagen asielzoekers weg
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Hun zorgen voor onverenigbaarheid , en dat op vele plaatsen , landen op deze wereld waar we allen leven . deze gedragingen zijn niet te verdragen . Dus mensen die landen regeren , zijn verantwoordelijk voor wat plaats vind , denk dat ze vergeten de waarde die elk leven in zich draagt , en geld overneemt wat werkelijk belangrijk is . Lees het verhaal van de man die strand op een eiland met honderden kilo’s heroine , van Stephen King , een oogopener , voor elk gedrag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in