Uit een nieuwe studie van het Deense ministerie van Justitie blijkt dat er binnen de moslimgroep grote steun bestaat voor het wurgen van de vrijheid van meningsuiting. De minister van Justitie kondigt maatregelen aan ter bescherming van de vrijheid van meningsuiting en de minister van Integratie roept degenen die de Deense waarden niet respecteren op het land te verlaten.

Er is een groot verschil tussen Zweden en Denemarken als het gaat om de strategie van de regeringen in de migratiekwestie, ondanks het feit dat beide landen al een jaar lang worden geleid door sociaal-democratische premiers, schrijft Samtiden.

Terwijl de Zweedse regering studies tegenwerkt over misdaden en waarden op basis van de achtergrond, heeft Denemarken een dergelijk onderzoek uitgevoerd. Terwijl de sociaal-democratische regering in Zweden zich aanpast aan verschillende extreme groeperingen, neemt de Deense regering een standpunt in voor westerse waarden.

Drie van de vier moslims willen de vrijheid van meningsuiting beperken

Vorige week is een studie van de ‘Vrijheid van meningsuiting Commissie’ gepubliceerd waarin is onderzocht hoe de vrijheid van meningsuiting zich de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld. En er zijn alarmerende tendensen, vooral met betrekking tot de “veiligheid van meningsuiting”, die gelden voor degenen die door middel van intimidatie, geweld of terreur proberen te voorkomen dat anderen zich uiten of deelnemen aan het publieke debat.

Maar liefst 3 op de 4 moslims (76 procent) van zowel de eerste als de tweede generatie moslimmigranten willen met wetgeving een einde maken aan kritiek op de islam. Zo willen ze de vrijheid op dezelfde manier als in hun landen van herkomst zoals Pakistan en Somalië beperken. Immigranten uit niet-moslimlanden zijn het daarentegen meer eens met de Denen om de vrijheid van meningsuiting te beschermen.

Rapport: 8 van de 10 moslimmigranten willen dat kritiek op de islam illegaal moet worden

De minister van Justitie kijkt serieus naar de cijfers en zegt op de website van de regering:

“Ik kan echter nu al zeggen dat de regering zal kijken of het nodig is de straffen voor dreigingen te verscherpen om te voorkomen dat anderen commentaar leveren en deelnemen aan het democratisch debat. Vrijheid van meningsuiting is een recht dat we niet als vanzelfsprekend kunnen beschouwen en daarom moeten we als samenleving een aanzienlijke afstand bewaren tot bedreigingen op de vrijheid van meningsuiting”.

Iedereen die de Deense waarden niet respecteert, moet het land verlaten

  Migrant: "Jullie Denen zijn beesten, jullie zullen uitgeroeid worden"

De Deense integratieminister Mattias Tesfaye (sociaal-democraten) gaat nog een stap verder.

“Sommige mensen zijn naar Denemarken gekomen om deel te nemen aan onze welvaart en veiligheid, maar tegelijkertijd weigeren ze te accepteren dat onze samenleving gebaseerd is op bepaalde vrijheden, zoals de vrijheid van meningsuiting.

We moeten in staat zijn om kritiek te leveren op politici, religie en beoefenaars van allerlei soorten religies. Niemand is vrij van kritiek. De landen die dit recht niet hebben, zijn landen waar het slecht gaat.”

Mattias Tesfaye “dringt er bij immigranten die de Deense waarden niet willen respecteren op aan Denemarken te verlaten”, schrijft Jyllands-Posten (betaalmuur).

Tegen Berlingske Tidende (betaalmuur) zegt Tesfaye: “Onze democratische waarden zijn geen soort bovenbouw van de verzorgingsstaat of slagroom op de taart”.

In de loop der jaren is het steeds duidelijker geworden dat het verplaatsen van mensen van de ene cultuur naar de andere moeilijker is dan men zich zou voorstellen, zegt hij.

“Daarom zijn we in een decennialange waarderingsstrijd terechtgekomen, en dat konden we ons waarschijnlijk niet voorstellen toen we eind jaren zestig de grenzen openden. Vandaag de dag moeten we gewoon toegeven dat de taak veel groter en veel belangrijker is dan we ons toen hadden voorgesteld”, zegt de minister.

En gaat verder:

“We moeten die strijd winnen door ervoor te zorgen dat de toestroom uit deze landen niet te groot is. En door de nieuwe generaties voor de democratie te winnen”.

Zorgen voor repatriëring

De Deense Volkspartij heeft het onderzoek ook becommentarieerd via zijn juridische woordvoerder Peter Skaarup. Hij wijst erop dat de gevolgen van de immigratie niet zijn verholpen, ondanks tientallen jaren van waarschuwingen, groeiende bezorgdheid en debat over sociale problemen.

“Ik vind het heel eng dat er in Denemarken zoveel moslims zijn die de vrijheid van meningsuiting niet steunen en die duidelijk niet hebben begrepen waar de waarden in ons land op gebaseerd zijn.”

“Het weerspiegelt tientallen jaren van mislukte integratie en moet deels leiden tot versterking van de integratie met betrekking tot de groep immigranten die niet gerepatrieerd kan worden, en deels tot de garantie dat degenen die wel gerepatrieerd kunnen worden dat ook worden”, zegt Peter Skaarup.

Migrant: “Jullie Denen zijn beesten, jullie zullen uitgeroeid worden”

Vorig artikelZombiejagers gearresteerd met auto vol wapens in Zweden
Volgend artikelMotorrijdende aap probeert kind te ontvoeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. zouden we hier ook moeten doen : je wilt niet aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden : ok, is jou goed recht : maar wat kom je hier dan in Gods naam doen?!..God, wat zal het heerrrlijk rustig worden..enne, dat zou ook moeten gelden voor de land en cultuur uithollende blanke deugmensjes : ze hebben het hier klaarblijkelijk ook niet naar hun zin : kunnen ze mooi ergens in Ghana ofzo gaan wonen : ver weg van : sinterklaas / kerstfeest / mensen die van hun eigen land en way of life houden..geweldige opruiming

    • Ben het hier helemaal mee eens, maar Europa is één gemaakt door de regeringen en andere hoge elitaire instanties om juist zoveel mogelijk van dat gespuis uit Afrika te gedogen en toe te laten om ze in aantal gelijk te laten worden met blank westers volk. En aangezien ze gemiddeld 8-9 kinderen hebben duurt dat niet lang meer. Als wij NU geen revolutionaire oorlog starten, zijn we verloren. En zeker onze kinderen.

  2. En Terecht , flikker gewoon op , waarom doe je mee , met die je onderdrukken , je hebt er kinderen , van , en bent gewend onder de knoet te zitten van zieke ventjes , Vrouw en man horen gelijk te zijn , en anders andersom , de vrouw is de levengeefster . Hoe laf is het , zij die meer liefde tonen , in elke situatie , om die klein te houden voor ,,, JA VOOR WAT , en dan stiekum van ( van wie ,,, wie is van wie ) haar te houden , omdat ze het verhaal kent , de mannetjes verzieken de wereld .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in