De eerste grote stad die onlangs de hoofdstad werd van een nieuwe regio van Rusland zal door de Russische strijdkrachten worden verlaten. Op 9 november kondigde het Russische leger de terugtrekking uit Kherson aan, schrijft Southfront.org.

De commandant van de Russische militaire operatie in Oekraïne, de Russische generaal Surovikin, meldde aan minister van Defensie Shoigu een plan om de Russische troepen terug te trekken naar nieuwe verdedigingslinies langs de rivier de Dnjepr. De Russische minister van Defensie keurde het goed. De verplaatsing van de Russische troepen van de rechteroever van de rivier zal in de nabije toekomst plaatsvinden.

De belangrijkste verklaringen van generaal Sergei Surovikin waren:

De situatie in het gebied van de speciale operatie is over het algemeen gestabiliseerd, de gevechtscapaciteiten van de gezamenlijke Russische strijdkrachten zijn aanzienlijk toegenomen, de gevechtskracht is verhoogd ten koste van de gemobiliseerde militairen, er zijn reserves gecreëerd.

De Russische troepen hebben de offensieve operaties in bepaalde gebieden hervat. Alle pogingen tot offensieve acties van de Oekraïense strijdkrachten in de richtingen Kupyansk en Krasnolimansk zijn gestaakt.

Er zijn straatgevechten aan de oostelijke rand van Artemovsk (Bakhmut). De strijdkrachten van de Russische Federatie hebben hun offensieve operaties hervat, de vijand werd verslagen op de rechteroever van de Bakhmutka rivier in de richting van Donetsk.

Van augustus tot oktober verloor de AFU meer dan 9,5 duizend doden en gewonden in de richting Kherson. In oktober verloor het Oekraïense leger meer dan 12.000 soldaten. De verliezen van de strijdkrachten van de Russische Federatie zijn 7 tot 8 keer lager dan die van de vijand.

Door de voortdurende beschietingen kunnen Kherson en de aangrenzende nederzettingen niet worden bevoorraad en functioneren, het leven van de mensen is voortdurend in gevaar. De meest geschikte optie is het organiseren van verdediging langs de barrièrelijn van de rivier de Dnjepr. De beslissing om defensieve posities in te nemen op de linkeroever van de Dnjepr is niet gemakkelijk, maar tegelijkertijd zullen we de levens van onze militairen en de gevechtscapaciteit van de eenheden sparen.

De manoeuvre zal in de nabije toekomst worden uitgevoerd.

Shoigu was het eens met deze conclusies en suggesties. Hij gaf opdracht de troepen uit Kherson terug te trekken.

De terugtrekking van de Russische troepen in de regio Kherson is al de 3e grote militaire nederlaag van Rusland in Oekraïne, na het verlies van de steden Balakleya en Krasny Liman.

  Duits bord: Geen vluchtelingenhulp voor blanken

Een van de redenen voor de overgave was het onvermogen van de Russische troepen om voorraden te leveren en de logistiek op de rechteroever van de Dnjepr te beveiligen. Dit betekent dat de Oekraïense troepen erin slaagden de Russische communicatielijnen via de waterbarrière uit te schakelen of ernstig te verstoren. De Russische troepen moesten een groot gebied aan de verlengde frontlinies verdedigen. Ze sloegen voortdurend Oekraïense aanvallen af, maar het risico om omsingeld te worden bleef groot.

De terugtrekking naar de linkeroever naar de nieuwe verdedigingslinies lijkt een moeilijke, tragische en controversiële beslissing, maar was blijkbaar ingegeven door een militaire noodzaak. Een mogelijke grootschalige strijd op de rechteroever van de Dnjepr zou tot zware verliezen leiden en, volgens verschillende schattingen, de gevechtscapaciteit van het hele Russische SMO. leger kunnen ondermijnen. De verdediging van de stad Kherson was mogelijk, maar zou gepaard zijn gegaan met zware verliezen onder de burgerbevolking en Russische gevechtsklare militaire eenheden.

De terugtrekking van de Russische troepen zal de veiligheid van verschillende strategisch belangrijke civiele voorzieningen ondermijnen, waaronder de waterkrachtcentrale Kakhovskaya, de Antonovsky-brug, het Noord-Krimeense waterkanaal dat heropend werd na een jarenlange waterblokkade van het schiereiland. Tot nu toe zijn veel burgers geëvacueerd uit het gevaarlijke gebied aan de linkeroever van de rivier. Sinds 9 november konden mensen op eigen kracht de stad verlaten.

Het besluit van het Russische leger brengt gevaarlijke militaire dreigingen met zich mee voor de Russische kant. Volgens open bronnen bezit de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne ten minste acht brigades in de richting van Kherson, die onlangs een deel van hun offensieve potentieel hebben verloren, maar nog steeds gevechtsklaar zijn. Het gaat om de 28e, 60e, 61e gemechaniseerde brigades, 59e gemotoriseerde infanterie- en 35e mariniersbrigades, 46e luchtmobiele, 128e bergaanval- en 17e tankbrigades, alsook minstens drie brigades van de zogenaamde territoriale verdediging. Aangezien het Russische leger de mogelijkheid heeft verloren om in de nabije toekomst offensieve operaties in de regio te starten, zullen de meeste van deze Oekraïense eenheden worden overgeplaatst naar de frontlinies in andere door oorlog verscheurde regio’s.

  In Oekraïne, "There's Something Happening Here"

De verwachting is dat een ander gebied van het Oekraïense offensief de regio Zaporozhie zou kunnen zijn, waar de AFU zou kunnen proberen op te rukken naar Mariupol om de hele Russische groepering in Oekraïne af te snijden, alsmede de weg van het Russische vasteland naar de Krim.

De Russische terugtrekking uit Kherson is ook een zware informatieve klap voor Moskou. Het Westen en Kiev verklaren de Russische terugtrekking als een onvoorwaardelijke overwinning van de Oekraïense strijdkrachten. Als gevolg van een succesvolle westerse mediacampagne zal het besluit van Rusland van vandaag de stroom westerse wapens naar het door oorlog verscheurde land aanzienlijk vergroten, nadat deze naar verluidt hun effectiviteit op het slagveld hebben bewezen en het beleid van de partners van Kiev tot belangrijke militaire en politieke resultaten heeft geleid.

“Het is bemoedigend om te zien hoe de dappere Oekraïense strijdkrachten in staat zijn meer Oekraïens grondgebied te bevrijden,” beweerde Stoltenberg.

De adviseur van het hoofd van de presidentiële administratie van Oekraïne, Mikhail Podolyak, heeft ook beweerd dat de “bevrijding” van Kherson of een andere belangrijke stad door de Oekraïners geen uitgangspunt zou zijn voor onderhandelingen met Moskou.

“…Kherson is niet het punt waarna het onderhandelingsproces echt mogelijk zal zijn. Het is onzin om te spreken over een serieus onderhandelingsproces na de bevrijding van Kherson, na de bevrijding van Lugansk en dergelijke. Nee. President Zelensky bedoelt duidelijk: ze moeten het grondgebied van Oekraïne verlaten – daarna is natuurlijk een onderhandelingsproces mogelijk,” zei Podolyak in een interview met Present Time.

Als de overgave van Kherson opnieuw een Russisch gebaar van goede wil was en een poging om vredesonderhandelingen te beginnen, dan is dat meteen mislukt.

  VN-voedselchef waarschuwt voor "chaos", "hel", "verwoesting" door HONGERSNOOD... verwacht prijscontroles, rantsoenering en criminalisering van preppers... VERBERG UW VOEDSEL

Het Russische leger moet nog beginnen met de terugtrekking van de rechteroever van de rivier de Dnjepr in de regio Kherson. Volgens verschillende berichten uit het gebied hebben de Russische troepen onlangs hun verdediging aan de frontlinies van Kherson versterkt. Op hun beurt hebben de Oekraïense militaire functionarissen ook verklaard dat er nog steeds geen teken is van de aanstaande Russische terugtrekking. Het regime in Kiev reageert voorzichtig, bang om in de Russische informatieval te trappen. Er wordt ook betwijfeld of de Russische legerleiding openlijk haar plannen in de door oorlog verscheurde regio zou bekendmaken, wat de Oekraïense kant de nodige tijd zou geven om de terugtrekkende troepen meer schade toe te brengen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Parallellen met het begin van de Tweede WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMini gaskamers ontworpen voor euthanasie maken zelfs voorstanders van hulp bij zelfdoding ongemakkelijk
Volgend artikelAls ze winnen: Een doodgewone genocide
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. We zullen het meemaken, het paard van Troje?
  We weten wie er genoeg tijd, energie en voedsel heeft.
  En als er nu nog meer wapens e.d. geleverd gaan worden, kunnen de russen zo doorrijden naar Brussel omdat wij hier dan alleen nog maar klappertjes pistolen hebben.
  Het is eigenlijk toch al bekend wie er verloren heeft, de normale bevolking in de Oekraine, Duitsland en dan de rest van de EU.
  Dus schaapjes, de vlaggetjes weer tevoorschijn halen en flink zwaaien, blijf je lekker warm.

 2. Als ze dit spelletje nog ff volhouden dan is de eu zo ver gesloopt dat de volgende stap in de agenda kan worden uitgevoerd. Gevalletje Same bird different wing?….

 3. Het is verraad vanuit de eigen Russische leiding van het Russische volk. Bovendien is het nu ook duidelijk dat Nikolajev en Odessa voor eeuwig onder WEF-regime zullen blijven. Er is geen oppositie vanuit Rusland tegen WEF, de ganse oorlog met de vooraf al geplande sancties zijn enkel om Europa te vernietigen en dat is nu al gelukt

 4. Een harde maar wel juiste beslissing. Denk even aan de paratroepen die destijds bij Arnhem tijdens gevechten moesten proberen zich over de Rijn terug te trekken, wat een hachelijke actie was. De Dnjepr is nog een stuk breder. Tijdens een gevecht gedwongen (kunnen) worden zich over een rivier terug te trekken is vele malen dramatischer dan een slecht verdedigbare positie te blijven verdedigen.

  Daarnaast zal dit misschien inderdaad het westen aansporen nog meer geld en wapens te sturen, wat een ongelooflijke bonus voor de Russen zal zijn; het geld verdampt en stort de westerse economie (of wat daar uberhaupt nog van over is) nog verder in verval en het materiaal betekent dat hun voorraden nog verder worden uitgeput, terwijl de Russen al geruime tijd laten zien al die moderne ‘superwapens’ te kunnen slopen.

  Vergelijk ook even de verliezen, Ukraine mag dan mankracht hebben in hun brigades, maar nauwelijks meer goed opgeleid militair personeel, mankracht zegt ook niet alles.
  Auteur meldt dat de Ukraine ‘ook 2 territoriale brigades heeft’ naast de reguliere troepen. Kijk dan eens op de kaart en je ziet dat die achter hun eigen troepen liggen. Deze territoriale eenheden zijn onderdelen van Azov en hebben als enige doel om de eigen troepen die zich terugtrekken dood te schieten. Uitermate gemotiveerd, dat wel, maar dat geldt dus duidelijk niet zo voor de rest anders was die dreiging niet nodig.

  Momenteel is het nog modderig, maar met een paar weken komt de vorst. Plus dat iedere week er weer meerdere lichtingen van de gemobiliseerde Russische troepen door hun training heen zijn en err dus meer troepen bijkomen. Het idee dat Rusland ‘de mogelijkheid om offensief op te treden’ heeft verloren is een idee dat alleen in de kop van een waanzinnige op kan komen, of mensen die de betekenis van het woord ‘logistiek’ zelfs met een woordenboek erbij nog niet snappen.
  Al dat geouwehoer over ‘verliezen’ van Rusland is exact dat; geouwehoer door mensen die zeer waarschijnlijk nog nooit een wapen hebben vastgehouden, nog waarschijnlijker nooit in een gevechtssituatie zijn geweest en wier enige training bestaat uit oorlogsspelletjes/-simulaties op de computer met eindeloze eenheden, die geen moer geven om werkelijke menselijke verliezen. Anders dan de Russen die de enorme verliezen van WO2 nooit vergeten zijn en dat niet willen herhalen.
  Ukraine zal een offensief lanceren en dat zal aan beide zijden slachtoffers maken, maar alles wijst erop dat de verliezen aan de kant van Ukraine, zowel qua mensen als qua materiaal, enorm zullen zijn, wat de weg vrijmaakt voor een Russisch tegenoffensief in de winter. Je weet wel, die periode in het jaar wanneer het hard vriest en de electriciteits- en watervoorziening platgegooid zijn en de Ukrainse troepen zonder goede aanvoer van voedsel, medicijnen, wapens, reservetroepen en munitie zitten. Voor zover die dan al niet door de Russische drones vernietigd zijn.

  • Helaas is veel van dat geouwehoer ook door ministers en hoge militairen aangevuld….wat ons een duidelijk beeld geeft van de denkwijze en het onvermogen van deze overbetaalde incompetente lieden…

   ….emigratie is de enige wijze weg met zulk volk aan het roer en oorlog nakende…hopen dat Trump terug president word, dan is de VS de beste keus.

 5. Ik geloof geen ene flikker meer van die achterlijke onnozele fake oorlog in oekieboekieland….

  We voeren aan de lopende band een discussie over dit gebeuren terwijl er eigenlijk niemand echt hoogte van kan krijgen…..en daarbij kloppen er ook nogal wat zaken niet helemaal wat toch wel te denken geeft!!

  Wij worden afgeleid van de hoofdzaak en dat is ons eigen eens zo mooie land.

  Er worden in de betreffende theaters debatten gehouden over van alles en nog wat, wetjes erdoorheen gejaagd waarvan niemand weet van heeft zoals de idiote wetten welke er heel binnenkort voor zorgen dat burgemeesters welke machtsgeil zijn mogen meedenken over het plaatsen van “vluchtelingen”

  Fijn om te weten dat er straks enkele honderden “vluchtelingen” recht tegenover je deur komen te wonen terwijl eigen mensen de gasrekening niet meer kunnen betalen, de inflatie tegen het plafond gaat, de prijzen in de vreetschuren tegen het plafond gaan, de benzineprijzen tegen het dak vliegen en dat terwijl voor de kust een enorm aantal tankers liggen te WACHTEN totdat de PRIJZEN WEER AANTREKKELIJK zijn zodat ze kunnen lossen!!!

  Wie geloofd wordt zalig…….man man man……..zijn we nu met zijn allen zo stom of vergis ik me nu schromelijk!

  We worden voor de gek gehouden waar we bij staan.
  Daarbij worden er nog steeds om ons heen mensen doodGEPRIKT, doodGESPOTEN (middels enorme toename van CHEMTRAILS), doodGEVOERD (middels voeding, pesticiden, fluor in drinkwater enz enz enz) en dan natuurlijk in no time ook doodGESTOKEN, doodVERKRACHT, doodGEKNUPPELD en doodGESCHOTEN door al die kansenparels welke binnenkort heel netjes tussen ons in wonen en welke wekelijk worden aangevuld met een kleine 1200 MANNEN in de leeftijd tussen 18 en 45 jaar zonder kinderen en vrouwen althans ik heb er nog maar heel erg weinig gezien maar die zullen wel allemaal NAKOMEN!

  Dit is gewoon netjes beschreven in het Coudenhoven-Calergiplan, ik meen ongeveer 100 jaar geleden……..wat dus letterlijk, en je mag het niet zeggen, de omvolking van Europa ten doel heeft en niets anders, helemaal NIETS anders…….en wij maar aan de discussie over een oorlog waar we geen klote verstand van hebben althans de meesten niet hier, waar we niks mee te maken hebben en waar we met zekerheid niets aan kunnen veranderen wat eventueel wél mogelijk zou zijn met de snode planne welke de WEFKLEPZEIKERS voor ons in petto hebben..

  We zijn bezig om onze eigen doodskisten te timmeren en we zien het niet eens……vorm verdomme nog aan toe groepen…….zorg dat je goed beslagen ten ijs gaat……..

  De tegenstanders zijn massaal aanwezig én inmiddels in grote getale onder ons en zoals gezegd worden dit er met de dag meer en meer……..

  De criminele NGO’s liggen met hun schepen op de Middellandse zee klaar om deze vol te laden met onze VERVANGING……….en wij lullen over de oorlog in de Oekraïne………

  Erg slim maar oké…….wie ben ik…….nog maar eens dan, vorm groepen……anders kun je het schudden en wel heel zeker.

  Het zooitje welk wekelijks wordt aangevuld met een MAN of 1200 heeft zolang ze op dit ding zijn welk men aarde pleegt te noemen voor elke aardappel, voor elke lepel rijst en voor elk stukje vlees of glaasje water of bier moeten vechten, vermoorden en verkrachten en wel op beestachtige wijze…….en dat is een feit.

  Ze deinzen helemaal nergens voor terug en geloof me, als er binnenkort echt een voedseltekort dreigt wat er wel zal inzitten dan hebben zij te vreten en jullie niet!

  Misschien eens over nadenken……….en ja ik weet het……ik blijf maar bezig over hetzelfde………klopt, want daar gaat het om en niet om een oorlog waar we geen klote mee te maken hebben en niets aan kunnen veranderen!! Al dat ander waar ik het over heb WEL!!!

  En ja, ook ik word hier nogal moe van en heb dit echt niet nodig…..waarom doe ik het dan hè….ja waarom wel!?

  Gladiator

  • Yep, Oekraïne is een mooie afleiding voor ons hier…denk wel dat er daar hopen dood gaan….maar dit soort brood en spelen houd hier de gemoederen bezig en ondertussen gaat onze vrijheid de shredder in….om van de rest nog maar te zwijgen….

   Omvolking is hetzelfde als genocide trouwens….schijnt een staats gevaarlijke uitspraak te zijn voor de burger, maakt dat je als complotdenker op een overheids lijst komt die het mogelijk maakt om massaal mensen op te pakken en op te sluiten of gewoon af te maken. Wat vandaag nog ondenkbaar is kan morgen de realiteit zijn en overmorgen de “normaal”….

   Vrijheid van meningsuiting is de fopspeen die ons is meegegeven, maar ondertussen worden grondwet en mensenrechten gepasseerd en afgesneden. Tot de dodo erop volgt….

   En de uitvoerders zijn trots op hun werk…..

    • @Ron Swart,

     Weet ik beste echter het gaat echt nog veel verder terug….

     Zoals u weet is Hellywood alsmede de complete MUZIEKINDUSTRIE eigendom van de cabal…..

     Hier heeft Mark Devlin een driedelige boekenreeks over geschrevben welke inmiddels gratis en in de NL taal beschikbaar is gesteld door hem……wat werkelijk nogal wat deuren openbeukt bij menigeen!!!!

     Maar vwb de torens en de zogenaamde “vliegtuigen erin” (hahahahaha)……wat denkt u dan van de dubbel LP Breakfast in Amerika van Supertramp, een band uit de 70-tiger jaren……met torens en vliegtuigen en tekst….mooi….right in our face…

     Groet,

     Gladiator

 6. Beste redactie:

  Leg aub de lezers nog even.uit dat de linker kant van de Djneper (Oost) en de rechterkant (west) is gezien.vanuit Kiev. Dus kijkend van.noord naar zuid.

  Ergens in de tekst gaan.jullie zelf nog een.keer in de fout. Das verwarrend.

  Verder niets dan.lof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in