© manine99 / freepik

Inmiddels is het zover, de Europese Unie is feitelijk volledig afgesneden van de gasstromen uit Rusland. Slechts één van de vier pijpleidingen levert nog aardgas – aan Hongarije. De rest van de statengemeenschap bevindt zich op het droge, bericht Report24.news.

In totaal lopen er vier aardgaspijpleidingen met een totale capaciteit van 174,5 miljard kubieke meter per jaar van Rusland naar Europa. Daarvan zijn er twee (Nord Stream 1 en 2) beschadigd door een gerichte aanval en niet meer operationeel. Een andere (Yamal Europe) is al sinds mei van dit jaar gestopt met het leveren van gas en de vierde pijpleiding (Turk Stream) is nog steeds in bedrijf, maar die eindigt in Hongarije, waarvan de conservatieve regering onder leiding van premier Viktor Orbán standvastig weigert sancties tegen de Russische energiesector te steunen.

Volgens Forbes Hungary is Hongarije het enige land in de Europese Unie dat nog steeds aardgas uit Rusland geleverd krijgt. Alle andere EU-lidstaten zijn daarom afhankelijk van leveringen uit andere landen of eigen productie (bijvoorbeeld Nederland). Maar juist de aanvoer van vloeibaar aardgas via LNG-tankers is beperkt, omdat er maar een beperkte capaciteit is. Zelfs producenten als Noorwegen of Algerije kunnen niet genoeg aardgas leveren als vervanging.

In Praag zei de Franse president Emmanuel Macron tijdens de informele EU-top dat de winter van 2023/24 nog moeilijker zal zijn dan deze winter wat de aardgasvoorziening betreft. Het is immers onwaarschijnlijk dat de Russische pijpleidingen volgend jaar meer gas aan Europa zullen leveren, zodat ook de gasopslagfaciliteiten niet voldoende zullen worden aangevuld. De Europese economieën verbruiken immers ook aardgas in de zomer.

  "Stel je voor dat het oorlog is en je kind moet gaan ..."

De Hongaarse regering heeft zich duidelijk uitgesproken tegen veel van de sancties tegen Rusland, met het argument dat deze de Europeanen meer treffen dan de Russen. Vorige week nog riep de Hongaarse premier Viktor Orbán op de sancties tegen Rusland voor het einde van het jaar te beëindigen om de inflatie een halt toe te roepen, de voedselprijzen te halveren en de stijgende energiekosten onder controle te krijgen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Duitsers lachen nu niet meer – Rusland stopt de gastoevoer door belangrijke gaspijpleiding naar EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky – Een dictator in een drugsroes: Eerst een kernoorlog, dan het wereldkampioenschap voetbal
Volgend artikelDe krankzinnige plannen van het World Economic Forum
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Orban is de enige binnen de klote EU die verstand heeft. De rest zijn wef marionetten en schoothondjes van usa, die Europa bewust naar de donder helpen. En het volk??
  Het gros slaapt nog of vindt het allemaal best wat er gebeurt.
  Zolang er op tv een soapserie is en een biertje / chips in de hand, dan gaat alles goed toch??
  Het ontwaken zal zeer doen. Heel veel zeer…

 2. Wij worden overal maar in geduwd door een stelletje globalisten, hier hebben wij niet om gevraagd.
  Hongarije is tenminste verstandig. Held.💪

  • Zo is dat, hun nog goedkoop gas, echter krijgen ze dan straf van de EU en minder miljarden steun dacht ik, magoed stel dat Hongarije ook de volle mep zou moeten betalen, zou dat wellicht nog meer zijn als die paar miljard minder subsidie? geen idee, just thinking out loud.

   In elk geval mooi dat Orban niet braaf meeloopt, ik haat politiek correct das een middel om het volk te slaan, immers mocht het hunzelf niet uitkomen kunnen ze wetten en regels aanpassen wat wij het volk niet tegen hun kunnen, zou toch zeker mogelijk moeten zijn, echter daarvoor is democratie nodig maja das ook opzet verdeel en heers en dus is dat democratie spel ala demoncreatie opgezet long time ago, geef het volk brood en spelen 😉

 3. Inzake de 2 Nordstream gasleidingen…..ik heb gisteren 2 links geplaatst alwaar dit ontploffinkje wordt betwist….en ik denk dat de betwisters een punt hebben daar zoals ik in het topic hiervoor ook al aangegeven heb dat ALLES maar dan ook echt ALLES in deze achterlijke fake oorlog gelogen is………lijken zijn op plekken neergelegd om van alles en nog wat aan te tonen, bubbels gezien op 1 plek echter bommetjes waren er volgens de HOERNALISTEN op 4 plekken…….yep….wie geloofd wordt zalig…..

  Russische vliegtuigjes blijven maar vastgeplakt aan de grond……uurtje in de lucht en Oekraïne is History……en dit zijn de FEITEN!!! En wij maar discussies voeren over ditjes en datjes….het werkt dus altijd en overal….verdeel en heers!

  Wordt nu toch echt langzaamaan tijd dat we ons oppakken met zijn allen en met een hele mooie stoet over een aantal weken verdeeld maar wel in 1 trek vanuit alle plekken gelijktijdig richting theater den haag vertrekken en de boeren hierbij betrekken….deze worden onze cavalerie…….dat gaat nog wel zoden aan de dijk zetten, de rest kun je echt vergeten……vanuit alle windstreken tegelijk richting theater den haag, wegen compleet blokkeren, land dicht tot dit klaar is….dan zakenkabinet ter overbrugging en weg met die zittende teringzooi!

  Ik wil dit wel opzetten…….maar voel me zo alleen……

  Hele fijne zonnige rustige zondagmiddag gewenst……en begin eens eindelijk met echte actie verdomme….

  Gladiator

  • @ Gladiator oktober 9, 2022 at 10:32,
   Dat had ik ook al geconsenteerd, met 1 plaatje is geen enkel bewijs, net als de Krimbrug is ook net zo wazig. Beide kunnen heel ergens anders opgenomen en fake zijn. Maar eigenlijk alles wat in de wereld zich afspeelt is compleet aan elkaar gelogen, het is 1 groot Hollywood/Bollywood theater. De geschiedenis is ook compleet aan elkaar gelogen en de bewijzen weggemoffeld en al die bewijzen worden bewaakt alsof het top staatsgeheimen zijn. Ik begreep ook niet veel van waar Poetin nou op wacht. Het doel is dan ook waarschijnlijk niet Oekraïne/Rusland, maar wordt enkel gebruikt als afleiding. Zodat alle EU landen compleet economische in elkaar moeten storten of zo voor het WEF project. Waar de EU al jaren mee bezig is. De massa bevolkingen gedragen zich als een figurant en blijven in hun standaard rol spelen van huisje, beestje en boompje. Het is net als de Truman Show.

   • Ik kreeg net een bericht van Russische vrienden die op dit moment voor Russische begrippen niet ver van die brug aan de Zwarte Zee op vakantie zijn, dat treinen en auto’s ondertussen alweer rijden (gisteren avond 2 passagiers treinen) en dat op de rails alleen een bovenleiding vervangen is.

  • Beste Gladiator,

   Alle respect voor uw inbreng telkens weer.

   Hoe hard jij en menig andere ook roepen, het is ontzettend moeilijk zoniet onmogelijk om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.
   Voor menigeen is het een van; “het zal allemaal wel”.
   Het gros komt pas van de bank af wanneer het probleem bij hen voor de deur staat en nauwelijks eerder.
   Heet zoetjesaan komt er beweging op de bank voor de tv nu de rekeningen van de energie op de matten vallen. “He, wat is dat nu, gas zoveel omhoog, hoe kan dat, waar moet ik dat van betalen?”
   “ik dacht dat Rutte, kaag en Jetten zeiden dat…….”
   “en dat gedoe met die boeren, er is zat te krijgen bij de Appie”.

   Ik hoop dat je mij mijn cynisme niet kwalijk zult nemen, ik kan het als gevolg van de onbenullige houding van de massa niet meer verbergen.
   Ik waarschuw mensen al vanaf 10 terug met als reactie; “ach jij doemdenker”.
   En nu nog steeds, weliswaar geen beschuldigingen meer als doemdenken maar nu als “zwaarmoedig”.
   Mensen die het nu inmiddels beginnen te voelen doen er nogal eens het zwijgen toe, of vragen hoe ze hun problemen kunnen versoepelen en wat ze kunnen doen om voorbereid te zijn op mogelijke moeilijkheden.
   Mijn reactie; “alles wat ik weet kun jij ook weten, het is hetzelfde als kleine kinderen, die vragen je de oren van de kop om te willen weten hoe en wat”.

   Ik zeg wel eens; “in het hedendaagse informatietijdperk is onwetendheid een keuze”.
   Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen keuzes ( m.u.v. geestelijk gehandicapten,bejaarden enz)

   Inmiddels ben ik gaan berusten met de overtuiging dat je “een paard wel naar het water kunt brengen,
   maar het niet kunt dwingen om te drinken”.

   Voor hen die weten,hoeft niets verklaard te worden.
   Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
   Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
   Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

 4. @Gladiator >> (Ik wil dit wel opzetten…….maar voel me zo alleen……) Gisteren in Alkmaar Flag procession Farmers & Citizens Alkmaar – October 8, 2022 Er was 1 of ander feest voor 2dagen genaamd / Alkmaar Ontzet ! – Hollandse avond. Nou ik kan je vertellen Alkmaar was ontzet !! Politie lokte al weer rotzooi uit, zoals gewoonlijk. Maar daar werd door de demonstranten geen gehoor aan gegeven. Whahaha LOL een demonstratie heeft nog nooit zoveel toeschouwers gehad, en bijna iedereen stond als schapen langs de kant zich af te vragen wat de bedoeling was van deze Demo. 95% van de bevolking weet echt niet wat er aan de hand is. Die worden binnenkort wakker in een horrorfilm !! Kijk het filmpje, zeker de moeite waard om te zien, hoe Nederland aan het slapen is. Zooo Triest, maar je staat niet alleen Gladiator!!

  https://www.youtube.com/watch?v=k99cSdXaBiM

  • Frontnieuws:
   Reactie verwijderd. Moord- of geweldoproepen worden niet getolereerd.
   Schreeuw uw bedreiging in het gezicht van uw lokale g.politicus. Opnieuw laatste waarschuwing.

   • @Gladiator >> (Niks geen Remkes, niks geen what the fuck…..down on their knees & down the drain…….

    Op deze manier komt er geen einde aan, veel te lief allemaal…..we moeten hun behandelen zoals zij ons behandelen……zij zetten Romeo’s in…..waarom doen wij dat niet????

    Zij zetten politie in met een taak welke de politie NIET MÁG uitvoeren en toch doen deze onnozelaars het…..daar ben ik klaar mee……gelijke monniken gelijke kappen nietwaar…..)

    Ik begrijp wat je bedoeld, en wie de politie geprogrammeerd heeft ? Alsof ze zelf niet meer na kunnen denken. Uiteindelijk gaat dit ook hun aan, maar dat schijnt niet in te dalen ? In de tweede wereldoorlog werkte de politie ook massaal mee aan de nazies. Maar met de link wilde ik alleen even laten zien, dat 95% van het volk niet begrijpt wat er aan de hand is. En lang gaat het niet meer duren, dan is het te laat. En ik ben het met je eens gelijke monniken gelijke kappen.. Alleen hebben zij wapens, vind maar een groep kerels die daar iets aan wil doen..!!

 5. Ondertussen blijft Europa net zo afhankelijk van Russische olie en gas als altijd, en wordt het nog steeds bevoorraad door Rusland, zij het meer heimelijk dan voor de oorlog. Polen ontvangt bijvoorbeeld nog steeds Russische olie en gas, maar in plaats van het rechtstreeks van Rusland te kopen, krijgen ze het via Duitsland – Duitsland koopt het van Rusland en geeft het vervolgens door aan Polen.

  https://www.veteranstoday.com/2022/05/02/russia-takes-on-fascism-and-the-face-behind-the-hitler-mask-is-american/

 6. Ach ja; de EU probeerde Orban te dwingen; maar stel je voor dat Orban zegt: barst maar EU, we gaan uit EU; dat kost EU jaarlijks milliarden; alle vrachtvervoer vertraagd; Hongarije kan dan voor doorvoer belasting heffen, net zoals in andere landen voor de autobaan….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in